21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Amsterdam

Amsterdam er uten tvil en av Europas mest spennende destinasjoner, og byen utfordrer oss på så mange nivåer. Med tradisjonell storbyskjønnhet i form av speilblanke kanaler, brede brosteinsgater, fantastiske bygninger, flotte hus og en rik høykultur er byen et fantastisk sted for et romantisk avbrekk. Her finnes det mange museer, operahus og kunstgallerier og byen var hjemmet til storheter som Rembrandt og Van Gogh.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

 

Den andre siden av Amsterdam er mindre tradisjonell, og har utfordret vår toleranse til ytterpunktet med narkotika-liberalisme, åpen og allment verdsatt prostitusjon i området Red Light District, anarkistiske båthus, åpent alkoholinntak i gatene, en stor gayscene med masse regnbueprydede nattklubber - inkludert Coffee Houses selvfølgelig, hvor man kan kjøpe Magic Mushrooms og en uendelig mengde forskjellige varianter av cannabis helt lovlig. Å ha det gøy i Amsterdam er ikke vanskelig, men en viss varsomhet bør vedtas ettersom at byen stoler på at hver og en kjenner sine egne begrensninger.

Amsterdam er syklenes by og den beste måten å se seg rundt er nettopp fra et sykkelsete. Gatene er flate så det er lett å komme seg rundt - så lenge været tillater det.

Andre attraksjoner som lokker turister til Amsterdam er multikulturalismen, som blant annet har resultert i et svært mangfoldig kafé-, bar- og restaurantutvalg, fotballkamper selvfølgelig - Amsterdam er den store europeiske fotballklubben Ajax' hjemby - og et natteliv som er uten sidestykke. Det kan høres ut som en klisjé, men hvis det finnes en europeisk by som har massevis av underholdning for enhver smak, så er det så absolutt Amsterdam.


Les mer om reiser til Amsterdam

 

Man hadde helt klart verdens komfortable turister i tankene når man anla Museumplein. Her finner man museer som Rijksmuseum, van Gogh Museum, Concertgebouw og Stedelijkmuseum på ett og samme sted!

Det finnes selvsagt flere museer som er verdt et besøk i Amsterdam - interaktive NEMO, Tropenmuseum som viser hva livet ser og har sett ut i tropiske deler av verden, Madame Taussauds, Ajax Museum og kontroversielle Hash Marijuana Museum.

Det å ta en tur med en av båtene som putrer langs kanalene i Amsterdam er en nydelig måte å se byen på og som sparer mye tid og krefter.

Anne Franks dagbok er et verdenskjent dokument fra andre verdenskrig og det var i et hus i Amsterdam at Anne gjemte seg sammen med resten av familien sin i årevis. Hvis man vil så kan man besøke huset der Anne skrev sin dagbok - det kalles i dag for Anne Frank Huis.

Blir man lei byens grå fasader og brosteinsbelagte gater kan man ta en pause i Vondelpark. Her er det myke plener, søte små dammer og vakre stier å gå langs. I løpet av sommeren holdes det vanligvis gratiskonserter her.

I midten av det barneforbudt og travle underholdningsområdet Red Light District finner man Oude Kerk - en gammel kirke i gotisk-renessansestil som gir dette ellers ganske sprø området et harmonisk avbrudd.

Reiser til Nederland

Reiser til Amsterdam
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear