Reiser til Cancún

Cancún er et ganske spesielt sted. Før 1970-tallet var Cancún på en ukjent og for det meste ubebodd, liten fiskerhalvøy, med ukjente strender og uberørte skoger rundt seg. Senere bestemte man at Cancún skulle bli et turistparadis og i dag er reisemålet, sammen med Acapulco, det mest omtalte feriestedet i hele Mexico. Fremfor alt er det amerikanerne som ferierer her. 

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

 

Hvorfor man valgte å gjøre nettopp Cancún til et turistmål er ikke vanskelig å forstå. Lange hvite strender, klart vann med fantastiske snorklemuligheter i korallrevene utenfor kysten, og nok plass til å bygge opp hotell etter hotell på er den ultimate forutsetningen for å skape et vellykket ferieparadis.

Selv om Cancún er et spedbarn med tanke på moderne sivilisasjon, finnes det en del igjen her fra mayaene. Her finner man derfor både fascinerende historie å ta inn over seg og paradisisk sjarm.


Les mer om reiser til Cancun

 

Som så mange andre ekte paradissteder er Cancúns største severdighet strendene. De er lange, kritthvite og utrolig finkornede og myke. Havet som omgir Cancún er helt turkist, og dersom man liker snorkling er kanskje korallrevene utenfor kysten tiltrekkende? Ovenfor strandkanten vaier flotte palmer i vinden.

Er man villig til å reise en stund så finner man de mest fascinerende restene av Maya-indianerne bare 2,5 timer med bil fra Cancún. Chichen Itza er en av de aller mest berømte ruinene etter Mayafolket. Den ble bygget mellom 600-800 e. Kr. og ble forlatt på 1200-tallet, sannsynligvis da innbyggerne ble drevet bort av rivaler.

Cenotes er grotter plassert rundt underjordiske elver, og Mayafolket pleide å bruke disse som kilder til ferskvann. I dag er de store turistattraksjoner som man både kan svømme, snorkle og dykke i, men dette bør alltid være sammen med en erfaren guide. Det finnes cenotes ca. en times kjøring fra Cancún.

Billig fly t/r til Cancun

fr. 7 640,-

Mer om Cancun

Reiser til Mexico

Reiser til Cancun
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!