21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Marokko

Marokko ligger på toppen av det afrikanske kontinentet, med det store Atlanterhavet i vest og med Europa i nord. Marokko er litt av en blandet kultur, som i stor grad påvirket av de østlige områdene.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Når man tenker på Marokko får de fleste av oss opp bilder av travle basarer, livlige farger på alt fra tekstiler til krydder, tepper, skinn og keramikk, kaftan-kledde folk, magedansere, en varm sol og massevis av ørkensand, kameler og eksotiske dufter hvor enn man snur seg.

De store byene i Marokko har mye av de samme tingene å by på som Europas storbyer gjør, med gode shoppingmuligheter og tilfredsstillende underholdning.

I midten av Marokko ligger den 4000 meter høye Atlas-fjellkjeden, hvor man kan dra på turer i imponerende vakker natur. Vil man gå for flere naturopplevelser i Marokko, er et ørkenritt på kamelryggen helt klart et minne for livet. Man kan til og med gå på ski i Marokko - i Ourikadalen.

Drar man til Marokko for å bade og sole seg er Agadir sannsynligvis det beste alternativet. Hit kommer turister fra hele verden for å nyte den varmende nordafrikanske solen - spesielt om høsten, vinteren og våren.

Marokko er et land med mye variasjon, både med tanke på klima, miljø, mentalitet og sømmen der gammelt møter nytt. Det er et fascinerende land som etterlater et dypt inntrykk hos sine besøkende.

Marokkos hovedstad heter Rabat, og byen ligger på landets nordvestlige kyst. Her finner man mye fransk kultur, flotte severdigheter og interessante museer, som bl.a. kunstmuseet og det arkeologiske museet. Sentrale Rabat er veldig vakker og atmosfæren i byen er relativt avslappet. Vil man shoppe og leve bylivet når man besøker Marokko er Rabat det beste alternativet. Ikke gå glipp av å besøke den gamle Medinaen og Det kongelige palasset.

Casablanca heter byen som ligger sør for Rabat. Dette er landets største by, og det økonomiske, industrielle og kommersielle hjertet. Marokko har imidlertid så veldig mange andre vakre byer og landsbyer at Casablanca blekner i sammenligning. Det må sies at Marokko beste uteliv finnes her, selv om andelen menn i barene stort sett er veldig stor.

Essaouira ligger også på Marokkos vestkyst og er en veldig koselig by å være turist i. Her finnes det en veldig vakker Medina å beundre, og liker man å vindsurfe så har man funnet en gylden mulighet her - for bading er Agadirs varmere vann å foretrekke.

Marrakech er Marokkos tredje største by og ligger i innlandet ved Atlasfjellenes føtter. Byen har to adskilte bydeler - den gamle og den nye. I Medinaen - gamlebyen - finner man svingete gater, travle souqs og mange spennende små butikker, mens i den nyere bydelen, kjent som Ville Nouvelle, preges av moderne restauranter og store butikkjeder. Marrakech har masse særpreg og er et fantastisk sted å feriere i.

Agadir er Marokkos mest utpregede turiststed. Beliggende på den sørvestlige kysten byr byen på vakkert vær nesten hver dag i året. Her er det praktisk å være turist, med alt man trenger lett tilgjengelig, men ikke på langt nær så sjarmerende som så mange andre steder i Marokko. Er man bare ute etter flotte strender og badevennlig sjø er Agadir som skapt for å være ferieområde.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear