21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Riga

Et nordøsteuropeisk Paris er det man kan kalle Riga. Byen er åpenbart mindre enn Paris, men fyller helt klart kvoten for å regnes som en storby. Sentrum prydes av imponerende slott, staselige bygninger, elegante boulevarder og romantiske avenyer. Severdighetene i byen er mange, og Riga passer veldig godt for alt fra romantiske høstweekends til fullendte shopping- og fornøyelsesreiser.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Latvia ligger med Estland i nord, Litauen i sør og Russland i øst. Hvis man tar båt over Østersjøen, som er landets vestlige grense, kommer man til Sverige. Selv om Latvia helt klart har hatt mer innflytelse fra øst gjennom årene, så er det tydelig at vesten lenge har dratt landet i sin retning.

Riga er utrolig vakkert, godt bevart, og – fortsatt for oss nordmenn – billig å feriere i.
 

Riga har en rik historie bak seg. År 1201 ble byen grunnlagt og under middelalderen var Riga en av de aller viktigste byene i området. Mange land har sloss om å få kalle Riga sitt eget, blant andre Polen, Russland og Sverige. Under verdenskrigen lå Riga under konstant angrep fra både øst og vest, og tapene ble mange. Ikke før i 1991 ble Latvia en selvstendig stat og så snart som i 2004 ble landet medlem av EU.

I Riga må man passe på å få med seg klassisk kultur. Besøk til State Museum of Art, Latvian Ethnographic Opera og Dome Cathedral er selvfølger. Det å få med seg House of Blackheads som ble oppført allerede på 1300-tallet, samt å gå minst én tur gjennom Gamlebyen, er andre selvfølger. Liker man bygninger i jugendstil så går man til gatene Elisabetes og Alberta Iela hvor noen av nordeuropas aller vakreste hus finnes.

Okkupasjonsmuseet kan man lære seg mer om Latvias okkupasjonstette historie. Man opprettet museet for at minnet om den 51 år lange okkupasjonen fra både Sovjetunionen og Nazi-Tyskland aldri skulle glemmes.

Reiser til Latvia

Reiser til Riga
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear