21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Kypros

Kypros er Middelhavets tredje største øy. Den ligger på samme høyde som Kreta, men mye lenger vest, sør for Tyrkia. Det er en øy med mange motsetninger, og knappe halvparten av landmassen tilhører i dag Tyrkia, mens den andre halvparten er gresk. Kypros har vært bebodd i mer enn 10 000 år og i den godt bevarte og verdensarvmerkede byen Khirokitia kan man se interessante arkeologiske rester fra de første bosettingene.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Kypros har alltid vært et attraktivt sted for stormakter fra alle hold - hetittene, egypterne, assyrerne, venetianerne, perserne og osmanene er bare noen av de som har hatt Kypros under okkupasjon.

Den politiske situasjonen på Kypros er fortsatt komplisert. Øya var en britisk koloni fram til 1960 da den ble Republikken Kypros. Fjorten år senere startet voldelig uro mellom greske og tyrkiske militære. Et par år senere ble Nord-Kypros proklamert av den tyrkiske republikken, og republikken Kypros ble så den sørlige landmassen. I dag er republikken Kypros EU-medlem, og i praksis omfatter medlemskapet bare den sørlige, greske delen av øya.

Det er også det greske Kypros som er så populært blant turister. Med sine fantastiske strender, krystallklart badevann og solgaranti i sommermånedene er det veldig lett å forelske seg i denne øya.

Hvis man vil fordype seg i øyas historie kan man avlegge et besøk til Kypros Museum, som viser rester fra steinalderen frem til den bysantinske perioden. De som vil fortsette i dette historiske sporet bør også se Kourion, som er en av de mest spektakulære ruinene fra antikkens Kypros.

På UNESCOs verdensarvliste finner man Troodosfjellene, som er Kypros' største fjellkjede med Mount Olympos som den høyeste toppen (1951 moh). Mange av fjelltoppene er dekket med bysantinske kirker og klostre. Grunnen til at man bygget kirker på disse vanskelige stedene var for å beskytte dem mot de angrepene som var vanlige langs kysten.

Pafos er en annen kulturell verdensarv på Kypros. Afrodite sies å ha blitt født i denne kystbyen, nærmere bestemt på den utrolig vakre stranden Petra tou Romiou.

Kypros har lenge vært et populært reisemål for turister fra hele Europa. Før krigen brøt ut i 1974 var byen Famagusta en av de mest populære reisemålene på øya blant oss nordmenn. I dag er byen en øde spøkelsesby etter krigens belastninger. FN har erklært at ingen får bosette seg her, og hele den milelange strandremsen som en gang blomstret så intenst er i dag et trist syn fullt av utblåste hotellskjeletter. Kanskje er det ikke det mest hyggelige synet, men definitivt verdt et besøk.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear