21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Dubrovnik

Dubrovnik er en forførende vakker kystby i sørlige Kroatia, og få byer i verden kan konkurrere med dens skjønnhet - mye takket være at den er så godt bevart. Reiser til Dubrovnik er derfor svært populært.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


I dag er Dubrovnik delt inn i to deler - den gamle og den nye delen. Kjernen i den gamle delen av byen kalles Stari Grad på kroatisk, noe som ganske enkelt betyr Gamlebyen. Her finner man alt fra bygninger til smug, gater og bymurer som dateres tilbake til middelalderen, og lar man fantasien løpe fritt kan man virkelig se for seg hvordan middelalderens riddere pleide å spasere rundt i brosteinsgatene. Eføy vokser vilt på husveggene, og takene er terrakottafargede og husene er varmt steinbeige. Ingen biler eller motorsykler har lov til å kjøre i Stari Grad, noe som gjør atmosfæren i denne delen av Dubrovnik nærmest magisk.

I 1537 ble den robuste Pileporten oppført, som fortsatt står igjen ved inngangen til Stari Grad. Porten ble låst hver kveld i middelalderen, men i dag er den åpen døgnet rundt. Det finnes også en port lengre inn som har røtter tilbake til 1400-tallet, og som er mindre enn Pileporten men minst like fascinerende.

I den nyere delen av Dubrovnik er husene mer praktiske enn pene, men det betyr ikke at nye Dubrovnik på noen som helst måte er stygg. Her er turistlivet mer behagelig og praktisk, mens Stari Grad føles mer sjarmerende og kulturelt interessant.

Hva som gjør reiser til Dubrovnik så populært er at byen ligger like ved Adriaterhavet, som er deilig temperert og helt krystallklart. Strendene rundt Dubrovnik er av variert natur, noe som betyr at det finnes noe for alle typer feriegjester - vakre strender, storbyliv med shopping og festing, og massevis av kultur og historie å gjøre et dypdykk i.

Stari Grad er Dubrovniks gamleby, og den har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1979. Atmosfæren her er uslåelig. Pileporten, datert tilbake til 1500-tallet, leder en inn til Stari Grad og er en severdighet i seg selv. En spasertur på Stari Grads gamle bymurer er annen uforglemmelig opplevelse.

Franciscanerklosteret ligger ved Onofrios store fontene, og ble bygget på 1300-tallet. Et av de eldste og fortsatt aktive apotekene i verden er å finne inne i klosteret, og her finnes også et lite museum med tilhørende bibliotek. Franciscanerklosteret er fortsatt i bruk.

Det spennende Sponzapalasset overlevde jordskjelvet i 1667, som ødela mange andre gamle bygninger. Sponzapalasset ble bygget på 1500-tallet og arkitektonisk sett er det en god blanding - en etasje i renessansestil, og andre etasje i en mer venetiansk-gotisk stil. Her finnes i dag blant annet en minneutstilling for 1990-tallets krigsår i Dubrovnik.

War Photo Limited er en utstilling hvor ti fotografer skildrer borgerkrigen som pågikk i Kroatia på 1990-tallet. Fantastisk gripende bilder som reflekterer menneskenes følelser under krigen. Flere av bildene har vunnet store priser.

Akvariet er en veldig fin severdighet for hele familien, og spesielt barna liker vanligvis å se på alle de kule havdyrene - alt fra rokker til sjøhester og blekkspruter.

Sjøfartsmuseet er interessant å spasere rundt i, og her kan man lære om Dubrovniks tid som republikk i årene 1358-1808. I løpet av denne tiden hadde Dubrovnik en av verdens største handelsflåter, og for å vise hvordan dette så ut brukes modellskip og utstillinger som gir et klart og overbevisende bilde.

Reiser til Kroatia

Reiser til Dubrovnik | Reiser til Split
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear