21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Kroatia

Å reise til Kroatia har lenge vært populært, men i løpet av 90-tallets krigsår stoppet turismen opp helt. I dag er dette fantastisk vakre landet igjen trygt og rolig, og turisme blir mer og mer viktig for hvert år som går.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

 

Hva som lokker folk til å reise til Kroatia er mer enn bare krystallklart vann, finkornede, hvite sandstrender og varmende solstråler. Få land er så vakre som Kroatia. Alt langs den 180 mil lange kystlinjen er vakkert - husene, klippene, øyenes lilla enger med lavendel og frodige furuskog. Utenfor kysten finnes en skjærgård med tusenvis av øyer. Spit er et godt utgangspunkt for å utforske en rekke av disse.

Kroatia er ikke så veldig stor på overflaten, men det rommer masse kultur, gamle ruiner og en historie som helt frem til vår egen tid har vært preget av slag og maktspill. I 1991 ble Kroatia endelig en selvstendig stat, men dette skjedde ikke uten en høy pris. I de fire årene etter den selvutnevnte frihetserklæringen raste den kroatiske frigjøringskrigen der både serbiske separatister og den jugoslaviske hæren kjempet for å gjenvinne Kroatia. I 1995 sluttet man fred gjennom en avtale, og i 1998 forlot de siste FN-troppene landet. I dag er det fredelig i Kroatia og i 2013 er det forventet at Kroatia vil bli medlem i EU.

Prisnivået i landet er svært gunstig for oss, og alt er billigere her. Samtidig er Kroatia et av de reneste og fineste landene rundt Middelhavet, og det føles heller ikke så overbefolket som mange av de konkurrerende reisemålene. Kroatia er en ekte perle som kan oppleves på akkurat den måten man foretrekker - som storbydestinasjon, badeferiedestinasjon eller som en ekte naturopplevelse.

Les mer om reiser til Kroatia

Når det gjelder mat, er det viktigst for kroaterne at råvarene man bruker er ferske og av god kvalitet. Gjerne kan de også være økologisk dyrkede. Langs den kroatiske kysten er mye av maten inspirert av det italienske kjøkkenet, og man lager gjerne pasta og pizza, men også mye fisk- og skalldyrsretter. Dersom man ønsker å spise noe godt, men har begrenset budsjett så er Rizoto et hett tips - ikke fordi det er veldig dyrt i det hele tatt å spise i Kroatia.

Når det gjelder hva man skal drikke når man besøker Kroatia, bør man vite at landet er en stor produsent av virkelig gode viner. Dingac, Plavac og Postup er de mest populære variantene blant røde viner, mens Muscatel, Kastelet og Posip er herskerne blant de hvite.

Øl lages også her, så foretrekker man øl framfor vin bør man prøve Ozujsko og Karlovacko.

Rakija er landets egen brennevin og fremstilles av ulike søte frukter.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear