21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Sicilia

Sicilia er den største øya i Middelhavet og en region i Italia. Øyas beliggenhet ved Italias sørvestlige hjørne gir solrikt og varmt klima de fleste månedene av året. Det blir svært varmt i høysesongen fra juli til august så den beste anbefalingen er å besøke Sicilia om våren eller høsten.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Med sin attraktive beliggenhet i Middelhavet, er det mange erobrere som har ønsket å overta øya - alt fra grekerne og katalanerne til araberne og normannerne. Disse folkene har mer eller mindre satt sitt preg på Sicilia. Øya er stor og variasjonene mellom de ulike områdene er i blant større enn man skulle tro, og det finnes lokale spesialiteter overalt.

Mentaliteten i Sicilia er ganske gammeldags og konservativ, men folk er veldig gjestfrie og imøtekommende mot turister. Det er en stor øy, både med tanke på område og befolkningsmessig, og i byene er det gylne muligheter til å handle italiensk mote som Prada og Gucci.

Sicilia er en veldig dramatisk og vakker øy som har mye å by på av natur, sightseeing, soling, bading, mote, shopping, pulserende uteliv og fantastisk mat. Hit reiser man når man ønsker å skjemme bort seg selv.

 

Reiseguide om Sicilia

Sicilias hovedstad heter Palermo, og har ca 750 000 innbyggere. Byen ble grunnlagt av fønikerne så tidlig som 700 f.Kr. Palermo ble tungt rammet under andre verdenskrig, og deretter igjen etter et jordskjelv i 1968. Når man besøker Palermo bør man se katedralen, det arkeologiske museet og Cappuccini-katakombene.

Det å se den legendariske vulkanen Etna fra Teatro Greco i Taormina er utrolig mektig og et syn man sent glemmer. Taormina er forøvrig også en veldig fin by som byr på naturskjønne omgivelser.

Er man fan av den legendariske filmen Gudfaren, så vil man kanskje besøke stedet der deler av filmen ble spilt inn. Castilbuono heter denne vakre lille fjellandsbyen.

I byen Siracusa, som en gang var så viktig for Hellas at den var sammenlignbar med Athen, finnes det et fantastisk godt bevart teater som heter Parco Acheologico.

Et av verdens best bevarte antikke templer finnes i vestlige Sicilia. Det heter Segesta og er definitivt verdt et besøk.

Det produseres en hel del vin på Sicilia og vingårdene er mange. Er man en ivrig vindrikker og liker man vakre landskap, er en tur gjennom øyas pittoreske vindyrkingsregion, med kortere stopp på vingårder for å smake øyas fineste viner, en fantastisk opplevelse.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear