21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Rhodos

Rhodos er en øy som byr på langt mer enn bare sol og bad, selv om mulighetene for dette er mer enn tilfredsstillende. Som mange greske øyer er Rhodos et lite paradis med sitt turkise vann, myke sandstrender og en nesten alltid skyfri himmel. Rhodos lokker med 300 soldager i året og en varmende sol som smelter et hvilket som helst frossent hjerte.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

 
Den gamle bydelen på Rhodos er Europas største middelalderske og fremdeles befolkede bykjerne, og er lagt til på UNESCOs verdensarvliste. Her kan man vandre rundt i brosteinsgater og kjenne på de samme omgivelsene som riddere og jomfruer gjorde for 700 år siden.

Når det gjelder natur er det selvsagt slik at strendene på østkysten - der alle charterselskapene plasserer sine reisende - er tungt belastede av turismen. Her er strandstoler og parasoller stilt opp på rekke og rad på strendene, og fra de tallrike hotellbalkongenes tørkeliner henger badehåndklær og sommerklær. Dette gjør Rhodos til en både behagelig og sjarmerende turistøy.

Dersom man ser bort fra østkystens turiststeder så byr Rhodos på fantastisk natur, turstier i de greske fjellene, eksotiske vingårder og olivenlunder, gamle klostre og antikke ruiner.

Uansett om man liker å tilbringe ferien sin i en solseng på stranden eller ved å vandre langs spektakulære turstier, nippe til en kopp kaffe på en kafé i skyggen, storshoppe i interessante butikker, feste til daggry, eller ved å spise gresk mat i sofistikerte restauranter, er Rhodos en øy som gjør det mulig.

 

Rhodos by kan man ikke gå glipp av når man besøker denne solrike øya. Ikke bare byr byen på fascinerende middelaldersomgivelser, men også flerkulturelle variasjoner i form av italiensk art-deco, Suleymanmoskeen, en gammel synagoge og en hammam som fortsatt byr på tyrkiske bad.

Lindos er et lite sted med små hvite hus med historie tilbake til 1700-tallet, vakkert beliggende på en høyde. Gater og smug består av små brosteiner og på toppen av byen står Atenatemplet/Lindos Akropolis som er restene av et gammelt tempel. Rundt Lindos er det fullt av vakre sandstrender som tiltrekker mange turister.

Petaloudes betyr sommerfugler på gresk, men det er også navnet på den vakre, frodige dalen på Rhodos hvor massevis av sommerfugler holder hus.

Hvis man liker golf er en runde eller to på golfbanen Afandou en minneverdig opplevelse. Afandou ligger 2 mil sør for Rhodos by. Hvis man foretrekker litt mer frie utendørsopplevelser er tur - og klatrestiene på øyas høyeste fjell Attavyros et eventyr som man sent glemmer.

I et bølgende landskap ca 34 km fra Rhodos by ligger Kamiros. Kamiros er et ruinområde av en gammel by og en av øyas mest kjente antikke severdigheter.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear