21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Kreta

Kreta kalles vestens vugge, demokratiets grunnlegger og den siviliserte verdens opphavssted. Det er på Kreta de aller eldste ruinene fra siviliserte kulturer har blitt funnet. Knossospalasset utenfor Heraklion er ca 4000 år gammelt, og derfra ble det man nå kaller det minoiske riket styrt.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


De klassiske severdighetene er godt verdsatt, men de fleste reiser til Kreta for de utallige strendene, for den familievennlige atmosfæren og for et uteliv som gjør at man glemmer at morgendagen kommer.

Mange av Kretas destinasjoner er fulle av turister og til og med bygget opp rundt turismen, men det finnes enda flere perler å feriere i hvis man bare gjør seg klar for det. Kreta var kanskje vestens vugge, men nå for tiden passer tittelen Et lite paradis på jorden bedre.

Elafonissi er et strandområde på Kretas sydvestlige del. Her finnes det millioner av knuste skjell i sanden, som gir hele stranden et rosa skinn. Vannet er langgrunt med små sanddyner som man kan gå ut på når man er ute og svømmer. I høysesongen er det fullpakket med mennesker her, så man bør komme tidlig. Det går bussturer og båter hit fra alle de større turistområdene.

Knossospalasset er spektakulære ruiner fra svunne tider. Vestens første sivilisasjon fantes her på Kreta, og dersom man besøker Knossos kan man stå på de samme steinene som de gikk på i sin tid. Det finnes også et arkeologisk museum i Heraklion for de som vil beundre de viktigste gjenstandene.

Kretaquarium ligger også utenfor Heraklion. Dette er et stort akvarium hvor man kan se massevis av fisker og andre havdyr i lyse lokaler. Kretaquarium er helt klart en spennende severdighet, spesielt for barnefamilier.

Spinalonga heter en liten øy rett utenfor Plaka, ikke langt fra Agios Nikolaos. Hit kom alle de som ble rammet av spedalskhet rett før, under og etter den andre verdenskrig for å kjempe for å overleve, men i de fleste tilfeller dø, sammen. I 1953 døde den siste spedalske personen på øya, og siden har øya vært ubebodd.

Liker man å utforske naturen og ikke har noe imot å vandre i flere timer i strekk på ganske så ujevnt underlag, så er en tur gjennom Europas dypeste dal - Samariaravinen - en minneverdig naturopplevelse. Husk gode sko og vannflaske!

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear