21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Athen

Athen er en bråkete og travel storby på sørkysten av det greske fastlandet. Man merker at Athen ligger så nært orienten som man kommer i Europa. Det er varmt og lyst her, og athenerne er langt i fra noen stille eller sjenerte folk. Man hører stadige rop og biltuting, og det gjelder å ha en overlevelsesinnstilling for å komme noen vei i denne livlige byen.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

Athen er selvsagt ikke bare bråkete biler og høylytte mennesker. Det finnes rolige områder med massevis av sjarm og - selvfølgelig - fantastiske ruiner fra denne vestlige sivilisasjonens vugge, hvor de mest berømte selvsagt er Akropolis.

I Athen kan man leve det virkelige storbylivet med alt dette innebærer av shopping, kafeer, barer og restauranter, museer og gallerier. Eller så kan man gjøre sitt besøk i denne mange tusen år gamle metropolen til et dypdykk inn i det som kom til å forme hele Vestens kultur og sivilisasjon.Les mer om reiser til Athen


 

Oppe på en klippe med fantastisk utsikt over hele Athen ligger Akropolis. Det finnes bevis for at det fantes bosetninger og sivilisasjon her helt siden 6000 f.Kr. under den mykenske perioden, men mesteparten av det som nå er Akropolis ble bygget for ca 2500 år siden. Akropolis betyr faktisk "høyt beliggende by," og det finnes mange slike rundt om i Hellas. Akropolis i Athen er kjent over hele verden. Dens hellige tempel heter Parthenon, som betyr jomfru og viser til jomfruen Athena. Akropolis i Athen har siden 1987 vært en del av vår verdensarv. Det er en gigantisk, gammel byruin som i all sin prakt lett får en til å miste pusten.

Akropolis-museet i Athen ble innviet i 2009 og er toppmoderne, livlig og fylt med antikke rester av Akropolis. Her kan man lære seg alt om den gamle byen og om hvordan folk levde i Athen for 2500 år siden.

Plaka er Athens gamleby og ligger ved foten av Akropolis. I dette området har det bodd mennesker i over 1000 år, og det finnes fortsatt bygninger fra denne perioden i dag. I dag er Plaka et veldig hyggelig område å rusle rundt i og det er mange gateselgere, små butikker og tavernaer.

Lykabettus er Athens høyeste fjell. Man kan ta seg opp dit med kabelbanen og nyte utsikten over denne enorme og gamle metropolen med et fantastisk panoramaperspektiv.

Er man interessert i gamle levninger og keramikk kan man ikke gå glipp av Kerameikos, som er et område nordvest for Akropolis i Athen. Her bodde byens keramiker, og man kan vandre rundt blant interessante utgravinger eller besøke områdets keramikkmuseum som blant annet viser frem vaser, statuer og leker. Man kaller området "Athens antikke kirkegård."

Billig fly t/r til Athen

fr. 2 608,-
Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear