21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Egypt

Reiser man til Egypt finner man en fantastisk blanding av eksotisk byliv, flotte strender og badevann, interessant historie og en kulturskatt som slår alt annet.

Man kan si at det var i og rundt Egypt at vår sivilisasjon ble født. Med Nilen like ved hadde man en flott mulighet til å slå seg ned her - tilgang til mat fantes takket være vannet, og ettersom klimaet er så vennlig trengte man ikke å bekymre seg for iskalde vintre. På Nilen kunne man også transporteres ut ting på en måte som ennå ikke var mulig på land.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!


Når man tenker på reiser til Egypt, er det noen bilder som dukker opp i de fleste menneskers tanker - mektige pyramider, templer, mumifiserte kropper og fantastiske gravskatter, en gullbekledd Kleopatra med knivskarp eyeliner og helt rett, kullsvart hår som avkjøles av evnukkenes iherdige vifting med palmeblader, og et mylder av basarer, iherdige kjøpmenn, orientalske tepper og vakre moskeer.

Turistenes Egypt byr også på flotte svømme- og dykkemuligheter, verdens nordligste korallrev i det fargerike Rødehavet, gylne strender, fantastiske golfbaner, spennende ørkensafarier, og - selvfølgelig - et utvalg av flotte severdigheter som nesten aldri tar slutt.
 

Reiseguide om Egypt

Maten i Egypt er velsmakende og interessant, med en rekke forskjellige krydder der spisskummen, safran, muskat, ingefær og kanel er blant de vanligste. Olivenolje er viktig i egyptisk matlaging og couscous, oker, kål, ris og poteter er vanlige ingredienser i tradisjonelle retter. I motsetning til mange andre, avanserte kjøkken i Nord-Afrika er egyptisk matlaging ganske enkel, med sterk innflytelse fra gresk, palestinsk, tyrkisk, libanesisk og syrisk kjøkken.

Stuinger, gryteretter, shish kebab og grillspyd er typiske egyptiske måltider. Brød serveres til alle måltider, og da ofte pita eller flatbrød.

Man drikker mye te og kaffe i Egypt - og juicebarene ligger tett. Alkohol forekommer bare i turistområdene, med unntak av den milde, lokale ølen Stella.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear