21 49 39 00 Våre butikker

Reiser til Bulgaria

I Øst-Europa, med naboland som Hellas, Tyrkia, Makedonia, Serbia, Montenegro og Romania er Bulgaria et land med mye innflytelse fra ulike tradisjoner. Likevel er dette fascinerende landet svært enestående. Bulgaria har en lang og begivenhetsrik historie, og mange store imperier har villet sette sitt preg på landet. De som til slutt har hatt størst innflytelse i Bulgaria er grekerne, ottomanene og romerne.

Tips, vil du bare bestille overnatting for en del av reisen eller på en annen destinasjon så kan du gjøre det her!

 

Det bulgarske landskapet er veldig variert, noe som gjør at landet er godt egnet for mange typer ferie. Fra de populære strendene i øst til de vakre stiene i naturskjønne omgivelser, gjennom små, glemte landsbyer og forbi storslåtte klostre kan man oppleve det virkelige Bulgaria. I fjellet kan man gå på ski hvis man føler for det, og i skogene kan man møte en bjørn hvis man ikke er forsiktig. Er man åndelig orientert er kanskje et opphold i en enkel munkecelle i et av landets mange ortodokse klostre kanskje av interesse?

De fleste som reiser til Bulgaria gjør det for de lave prisene kombinert med deilig vann og varmt solskinn. De gylne sandstrendene ved Sunny Beach og Golden Sands tiltrekker seg flere turister for hvert år som går.

Les mer om reiser til Bulgaria:

 

Det bulgarske kjøkken er i stor grad påvirket av slavisk kultur, og det finnes mange forskjellige typer mat her. Det er vanlig å spise både forrett, hovedrett og dessert. En konvensjonell forrett er yoghurtsuppen Tarator, eller banica som er en liten fetaostpai.

Når så hovedretten serveres er dette gjerne tradisjonelle varianter av kebabtjete, som er som kjøttboller som er avlange i form, og kjuftete, som ligner mest på vår hamburger.

Til dessert får man kanskje baklava eller mekitsa. Baklava er en veldig populær dessert i hele Balkan, Midtøsten og i Hellas og lages av filodeig, hakkede nøtter og masse sirup lagd av honning, rosevann, sukker og krydder. Mekitsa er enklere - stekt brød servert med yoghurt.

Både øl og vin produseres i Bulgaria og er begge populære drikkevarer. Boza er en annen lett alkoholholdig drikk med bare 1-2 % alkohol, lagd av gjæret hvete og hirse.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!

Contact us
KUNDESERVICE
Trenger du hjelp? clear