Søk billige reiser til Sør-Afrika

På ticket.no finner du alltid billige reiser. Søk etter flybilletter, lavprisfly og hotell i samme søk!

Spar tid og penger! Bestill fly + hotell samtidig.

Billig fly

  1. Cape town 4 518,-

Fly + hotell

Sør-Afrika

Sør-Afrika er et fasinerende land, større enn Spania og Frankrike tilsammen, med en både spennende og mørk historie, guddommelig natur og mange ulike kulturer samlet. Av landets knappe 60 millioner innbyggere slekter en tredjedel fra nederlenderne som kom til Sør-Afrika for mer enn 300 år siden, deres språk har utviklet seg til dagens afrikanske. Landet har totalt 11 offisielle språk - engelsk, afrikansk og ni mindre språk fra landets forskjellige stammer. 

 

Sør-Afrikas natur er uslåelig vakker, med dramatiske kyststrekninger der pingvinene går på stranden, grønne vindistrikt og safariområder i verdensklasse. Flyreisen er lang, men Norge og Sør-Afrika er i samme tidssone - med andre ord slipper du jetlag og omstilling. 

Løver, pingviner og magisk natur

Naturen i Sør-Afrika er veldig variert. Årstidene er omvendt - når det er vinter i Norge er det sommer i Sør-Afrika, noe som er viktig å vite om sol og bad skal inkluderes i reisen. Landet har flere forskjellige klimasoner, med kyst på tre av landets sider og en stor variasjon i høyden over havnivået. Varmest er det i den nordøstlige delen av Sør-Afrika, langs kysten mot Det indiske hav.

 

Den verdensberømte Krugerparken i nordøstlige Sør-Afrika har det største utvalget av dyreliv på hele det afrikanske kontinentet. Her er gode muligheter til å se The Big Five - elefant, løve, rhino, afrikansk bøffel og leopard. Besøkende kan komme seg rundt parken alene, men for den beste safariopplevelsen er det mange guidede turer å velge mellom.

 

Selv om pingvinen ikke er en del av The Big Five, kan du stifte bekjentskap med det vakre dyret på nært hold, langs Sør-Afrikas sørvestkyst. To av de mest berømte stedene, som også er enkle å besøke, er Boulders Beach og Stony Point like utenfor Cape Town. En opplevelse man absolutt ikke bør gå glipp av.

Spennende storbyer - Cape Town, Johannesburg, Durban og hovedstaden Pretoria

Johannesburg er landets største by, og også knutepunktet for vei- og jernbanetrafikk. Byen har et nydelig sentrum med mange butikker, kafeer og restauranter. Cape Town er imidlertid landets mest berømte by, en by som virkelig har alt - sprudlende restaurantscene med guddommelig mat, koselige butikker, kritthvite strender, dramatiske fjell og vennlige mennesker. Gå opp i Table Mountain og nyt den magiske utsikten, eller hvorfor ikke ta en ekskursjon til Robben Island hvor Nelson Mandela ble fengslet og lære om landets historie.

 

Durban er en havneby som tidligere var kjent hovedsakelig som et surfeparadis, men som nå begynner å bli en mer populær turistby. Mens Cape Town har et tørrere middelhavsklima og kaldere vann, er det i Durban et varmere og mer fuktig subtropisk klima med betydelig mer badevennlige hav.

 

Pretoria er hovedstaden i Sør-Afrika, omtrent fem mil nord for Johannesburg. Pretoria har flere museer verdt et besøk. Byen var lenge knyttet til det gamle apartheidssystemet, som besøkende kan lære mer om i Pretorias gamle sentrale fengsel.

Vakre vingårder i verdensklasse

Sør-Afrikas vin er en suksess over hele verden. Stellenbosch er trolig det mest berømte vinområdet, men her finnes mange andre mindre kjente distrikt som Robertson, Wellington, Paarl og Franschhoek - for å nevne noen. I mange av disse vinområdene er mange av Sør-Afrikas beste restauranter, derfor anbefales et besøk uansett hvor stor vininteressen er. Vindistriktene ligger tett, noe som gjør det mulig å besøke flere i løpet av ferien. Hvis noen i reisefølget ønsker å stå over prøvesmakingen er leiebil et praktisk alternativ for å komme seg rundt og nyte det vakre landskapet. Ellers er det flotte guidede turer, både heldags- og halvdagsturer.

Mat og drikke i Sør-Afrika

På samme måte som med sin befolkning, er Sør-Afrikas matkultur en formidabel smeltedigel med mange påvirkninger. Gitt landets europeiske innflytelse, er det ikke vanskelig å få tak i vestlig mat, men ikke gå glipp av å prøve den sørafrikanske maten - vanligvis både rimelig og godt. Typisk sørafrikansk mat er struts, krokodillebiff eller impala, en afrikansk antilope. Landet har også et stort utvalg av frukt og grønnsaker, med guddommelige smaker. Grillet, eller braai som det kalles i Sør-Afrika, er vanlig og populært. Med landets beliggenhet med sjø på tre sider, er det også mye fersk sjømat. Prisnivået i landet er lavt i forhold til Norge og med det store utvalget av både mat og drikke er det et fantastisk matland å besøke.

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!