Søk billige reiser til Malta

På ticket.no finner du alltid billige reiser. Søk flybilletter, lavprisfly og hotell i samme søk!

Spar tid og penger! Bestill fly + hotell samtidig.

Fly til Malta

Malta

Malta er en liten øy som lenge har vært litt i skyggen av Middelhavets mer kjente destinasjoner, men som har utrolig mye å tilby. Øyriket Malta består egentlig av flere øyer, men de fleste turister velger å besøke hovedøya Malta, selv om den mindre nærliggende øya Gozo også lokker med fantastiske opplevelser.

 

Malta er kjent for sitt krystallklare vann. Vanligst er det å bade fra klipper, men det er også sandstrender rundt på øyene. Koselige båtturer er en perfekt måte å se det vakre landskapet og flere av øyene, som Gozo og Little Comino.

Malta – hovedøyen

 

Malta er en kulturell destinasjon med en historie preget av alle erobringer som har vært og som alle har satt sine avtrykk. Øyas historie går 7000 år tilbake i tiden - på Malta er du midt i middelhavshistorien, og midt i en moderne kultur gjennomsyret av årtusener av kulturarv. Historien merkes overalt i landets arkitektur, i kirker, kapeller, templer og museer. Hovedstaden Valetta har blitt utpekt som verdensarvsted av UNESCO og er et sted du må besøke. Øya har også mange andre fine småbyer og feriesteder. Mdina er den opprinnelige hovedstaden, som ligger midt på øya med guddommelig utsikt. Mdina kalles også den stille byen, fordi biler ikke er tillatt innenfor bymurene.

 

Rundt øya finnes alt fra klassiske badebyer med vakre sandstrender, til dramatiske klipper. Det er mange hyggelige byer - gå for eksempel ikke glipp av sjarmerende Vittoriosa, som ligger på den andre siden av bukta fra Valetta. Transport er lettest med ferge fra Valetta, som tar omtrent et kvarter og gir en nydelig utsikt over byene og kysten.

 

Gozo og Comino – de mindre naboene

Den nærliggende øya Gozo er mindre enn Malta, men betydelig grønnere enn hovedøya. Her er frodige vingårder og en natur som er villre enn storebroren. På Gozo er tempoet roligere enn i Malta, med flere flotte turstier som også er ideelle for sykkelentusiaster. Øya er full av lokalt produsert mat med fantastiske råvarer. Her har også scener fra den populære TV-serien Game of Thrones blitt spilt inn, noe som fortsatt tiltrekker seg mange til de vakre klippene langs Dwejra bukten.

 

Øyen Comino ligger mellom Malta og Gozo - den minste har bare en håndfull innbyggere. Vannet er nesten surrealistisk krystallklar, perfekt for både svømming og vannaktiviteter som snorkling og dykking.

Hovedstaden Valetta og populære badebyer

Valetta ligger på hovedøya Malta og er en historisk og spennende by. Byen er utrolig vakker og kupert, med gater fylt av honningfargede hus. Besøk den vakre St. Johns-katedralen, eller den vakre Upper Barracca Gardens, som gir deg flott utsikt over byens vakre havn.

 

Mellieha Bay på øyas nordøstlige side er den mest populære sandstranden, men også på andre siden av øya finner du vakre strender. St Julians er et koselig feriested med intenst natteliv. Innen gangavstand fra St Julians er Sliema, også et hyggelig turiststed med mange restauranter, butikker og vakre klipper.

 

Ting å gjøre på Malta

Til tross for Maltas relativt lille størrelse, tilbyr øya mye å gjøre for de mer aktive reisende. Lei en bil og ta deg selv i et rolig tempo rundt hovedøya. Besøk alle de koselige byene, og stopp for en avkjølende dukkert i noen av buktene på øya. Det er også vakre turstier og fantastiske stier for sykkelentusiaster. Ikke gå glipp av å oppdage Malta under vannoverflaten, enten ved snorkling eller dykking.

 

For arkitektur - eller historieinteresserte finnes det mye å se. Se alle Valettas vakre bygninger når du går rundt i byen. I Valetta finner du også Nasjonalmuseet for arkeologi, hvor funn fra øyas utgravninger vises. Rundt på Malta er det også flere ruiner som er verdt å oppleve enten du er historieinteressert eller ikke. 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!