Søk billige reiser til Hellas!

På ticket.no finner du alltid billige reiser. Søk flybilletter, lavprisfly og hotell i samme søk!

Spar tid og penger! Bestill fly + hotell samtidig.

Charter

Loading

Billig fly

  1. Athen 2 209,-

Hellas – Utenfor allfarvei

De greske øyene har flere magiske og vakre steder å besøke. Om du våger deg bort fra klassikere som Rhodos og Kreta finner du mange bortgjemte – men minst like vakre øyer! Den nordlige skjærgården kalt de Nordlige egeiske øyer består av rolige øyer med koselige byer og et autentisk gresk folkeliv. Her er det også fantastiske muligheter for turister som ønsker mest mulig ut av sin reiseopplevelse med aktiviteter som fotturer, klatring, kajakkpadling og dykking.

Limnos – Hephaestus øy

Limnos ligger i den nordlige delen av øygruppen de Nordlige egeiske øyene. Her får du en rolig og avslappende ferie – med vakker natur, herlige bukter, lange sandstrender, bølgende vulkanlandskap og små byer som er klemt sammen der det er plass. Men hvem er Hephaestus? Jo, han var en gud fra den greske antikken med ild som sitt kjennetegn. Kanskje det er på grunn av han at den vulkanske asken er så fruktbar på Limnos.

Ikke gå glipp av Limnos vakre sanddyner, som du finner på den nordlige delen av øya. Det lokale navnet er Pachies Ammoudies, et naturreservat der dyr og planter det siste århundret har lært seg å overleve i sandens stadig skiftende former. Les mer »

Chios – Homeros og Hippokrates øy

Chios er den største øyen i Hellas’ nordligste øyverden. På Chios kan du nyte ferske sitrusfrukter, olivenolje, fiken og god vin. Foruten det gastronomiske er øya kjent for sine stolte maritime tradisjoner, og mange av Hellas mest kjente firmaer innen shipping og sjøfart er grunnlagt av familier fra Chios.

Er du glad i natur, så kommer du til å elske Chios, og øyas enorme mangfold av flora og fauna. Et tre du kommer til å støte på er mastikstreet som brukes til å produsere harpiks. Treet er unikt for Chios, og 25 små byer har vokst frem i de områdene på øyas sørside der trærne vokser. Det er verdt å ta turen dit - det er pittoresk og sjarmerende. Om vi skal nevne bare en av småbyene som du må besøke er det nok den lille byen Pyrgi med sine fine hus. Les mer »

Samos – Pytagoras og Epikurs øy

Samos er blanding av legender og naturlig skjønnhet. Matematikkens far Pytagoras ble født på denne øya, og det ble også astronomen Aristachus og filosofen Epikur. Samos var allerede for 4000 år siden et viktig bindeledd mellom de greske bystatene og storbyene på andre siden av Middelhavet i Egypt, de landene vi i dag kaller Libanon, Syria og Israel.

Samos’ natur har det meste - fra vakker kyst til høye fjell. Fjellene er så høye at det faller snø på toppene om vinteren og noen steder faller et evig regn, året rundt. Naturen nytes best på en lang fottur – for eksempel turen langs Kerkisberget fra Votsalakia opp til toppen, Vigla. Her ender du opp 1400 meter over havet og langs veien opp vil du se masse vakre blomster, planter og rovfugler som jakter langs fjellsiden. Les mer »

 

Samothráki – øya til de store Gudene

Ifølge mytologien er Samothraki Aeolus øy, der troner det høyeste fjellet i det Egeiske hav – Sasosfjellet. Legenden sier at Poseidon satt på toppen av fjellet for å se på mens trojanerkrigens slag foregikk under han.  Øya med sine steile topper, hvor den høyeste toppen måler litt over 1600 moh, er full av vakre rullesteinstrender, små buktende bekker og elver, berømte kilder og arkeologiske funn.

Øyas imponerende fjell kombinert med den vakre, uberørte naturen har alt som en eventyrlysten reisende noensinne kan ønske seg. Her er det mange muligheter for aktiviteter som fotturer, fjellklatring, terrengsykling, dykking og paragliding bare for å nevne noen. Les mer »

Thassos – Egeerhavets smaragd

Med sin rike historie og arkeologiske funn, fantastiske strender, mange ulike aktiviteter og vennlige mennesker har Thassos blitt en av øyene som ferierende kommer tilbake til år etter år. Øya er også svært populær blant grekere på grunn av sin fantastiske mat, høye service og den spennende blandingen av det moderne og det tradisjonelle.

Egeerhavets nordligste øy kalles også for smaragdøya og har en fasinerende skjønnhet. Thassos har en rik historie og arkeologiske steder spredt over hele øya som er vel verdt ett eller flere besøk. Les mer »

Ikaria

Det er her i Ikaria at Ikaros ifølge historien ignorerte sin fars advarsler, fløy altfor nær solen og falt ned i havet mens vingene hans smeltet.

Dagens Ikaria tilbyr vakre strender, spennende arkeologiske steder, vakker natur og vakre monumenter. På Ikaria kan du også besøke mange av øyas herlige småbyer, varme kilder som har vært en del av øya siden antikken, samt en varierende flora og fauna. Hvis du er heldig, er du her under en av de mange religiøse festivalene eller sportsarrangementene. Les mer »

Lesbos – 370 kilometer kyst

På Lesbos er det ingen store resorter eller kjøpesentre. I stedet er det fokus på avslapning og gudommelig matlaging. Lesbos er kjent for sin forsteinede skog med et unikt økosystem, men også for sin gode ouzo og lokale olivenolje som anses som en av Hellas’ beste.

 

Lesbos’ vakre natur er kjent for sine fine turstier. På den vestre siden av øya er naturen karrig og vulkansk, mens østsiden er frodig. Uansett hvilen tursti du velger har du flott utsikt over Egeerhavet. Les mer »

Psara

En liten øy både i areal og i antall innbyggere, men desto mer genuin. Psara er nevnt allerede i Odyssey, men da under navnet "Psyrie". Mange av de store heltene fra uavhengighetskrigen 1821-1832 stammet fra Psara, noe som førte til at øya ble et symbol på kampen for frihet.

 

I eldre tider var Psara en av Hellas mest innflytelsesrike øynasjoner, men i dag er dette en øy du drar til for ro og stillhet. Båtturen tar omtrent 4 timer fra Chios, og hvis du vil få følelsen av å være en ensom turist som besøker en ekte, rolig gresk landsby, er et par dagers utflukt til Psara perfekt. Les mer »

Naousa - en av de vakreste byene i Makedonia

Naousa er en av regionens vakreste og viktigste byer, og er også Makedonias landbruks- og industrisenter. I løpet av 1800-tallet ble det etablert mange fabrikker som ble drevet ved hjelp av kraften fra elven Arapitsa som krysser byen. Byen ble som følge av disse etableringene et viktig sentrum for tekstiler. Les mer »

Kastoria

Denne sjarmerende byen vil garantert forføre deg! Kastoria er bygget på en liten halvøy, som ligger mellom vakre fjellkjeder. Den beste måten og utforske byen på er å ta en ur rundt innsjøen. Start på den sørligste siden og fortsett deretter nordover. Ta en spasertur langs innsjøen, og nyt den idylliske skjønnheten og roen i området. Her er også gamlebyen i Doltso, en pittoresk del av Kastoria med vakre bygninger fra 1600- og 1700-tallet. Les mer »

Fourni

Fourni ligger mellom Samos og Ikaria, og her er turismen fremdeles i sin spede begynnelse. På Fourni finner du svært vakker natur og mange velduftende urter som timian, salvie, einer, alruna og mange andre spennende planter. I det krystallklare vannet lever munkseler, delfiner og skilpadder mange steder langs kysten. 

Til Fourni kan du enkelt komme med båt fra Samos. Det er ingen bilutleie her, men hvis du vil oppdage den lille øya anbefales moped som er lett å leie, og med den rolige trafikken, enkel å kjøre.

Les mer »

Agios Efstratios

Hvis du er interessert i antikkens Hellas og arkeologiske funn, er det opp til den lille øya Agios Efstratios i den nordvestlige delen av Egeerhavet du skal reise.

 

Øya ligger mellom Limnos, Lesbos og Skyros, og har blitt tildelt SCI, "Site of Community Importance" -prisen av EU på grunn av de mange arkeologiske funnene og den vakre naturen. På Agios Efstratios er det også et rikt fugleliv med mange beskyttede arter.

Les mer »

Alexandroupolis

Med sin strategiske beliggenhet ved både viktige sjø- og landruter, forbinder Alexandroupolis Europa og Asia, øst og vest. Denne vakre kystbyen, hvis viktigste landemerke er det vakre fyret, er sentrum i en virkelig fascinerende region.

 

Den moderne byen Alexandroupolis er den første greske byen du møter når du krysser de tyrkiske og bulgarske grensene. Den gamle fiskerlandsbyens sjarm gir følelsen av et Hellas fra tidligere tider da fyret har stått og loset sjøfolk til rett havn i århundrer.

Les mer »

Nymfaio - en av de mest pittoreske landsbyene i hele Europa

Nymphaio er kåret til en av de ti mest pittoreske landsbyene i Europa, ifølge UNESCO. Denne fascinerende landsbyen med steinhus og brosteinsgater er omgitt av en fantastisk bøkeskog og er som hentet ut fra en eventyrbok. Nymfaio er et sjarmerende reisemål hele året, da det kombinerer bemerkelsesverdig naturskjønne omgivelser, en spennende historie, unik tradisjonell bed & breakfast samt mange kafeer og restauranter.

 

Hvis du er ute etter eventyr, er Nymfaio stedet for deg. Oppdag turstiene i skogen eller nyt terrengsykling og ridning. Utforsk Nord-Hellas med sin enestående natur. Slapp av til den fantastiske utsikten over Zarari-sjøen, ta en rusletur, sykle, ta en ridetur langs stranden eller prøv bueskyting eller kanopadling. 

Les mer »

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!