Fakta Ticket

Antall butikker:
52 i Sverige og 19 i Norge

Telefonservice i:
Sverige og Norge

Gjennomsnittlig årsverk:
277 i Sverige og 76 i Norge

Internettsider i:
Sverige, Norge, Danmark og Finland

Samfunnsansvar

Turisme er en viktig inntektskilde for utallige mennesker, og hele fremtiden til turismen er avhengig av miljøets, samfunnets og den lokale kulturens tilstand på reisemålene. Mennesker kommer til å fortsette å reise til spennede reisemål, men ingen ønsker å reise til et skadet miljø, eller omgi seg med sosiale misforhold.

Tickets ambisjon er å være en god samfunnsborger, og det er bevisshet innenfor firmaet når det gjelder å engasjere seg i samfunnsspørsmål som ligger nær vår virksomhet. Vi har valgt å konsentrere oss om to prioriterte prosjekter; Reiseindustriens Barnefond og ECPAT, som jobber for å bekjempe barnesexturisme. 

Ticket støtter Reiseindustriens Barnefond

Ticket har i flere år engasjert seg i Reiseindustriens Barnefond. Den administrative kostnaden ligger under 2%, og pengene som samles inn går utelukkende til barn i nød. I stedet for å motta julegave fra bedriften, kan Tickets ansatte velge å gi et beløp til barnefondet.

Tickets støtteprosjekt i Kenya

Starehe Boys Centre er en svært respektert institusjon som har eksistert i Kenya siden før selvstendigheten i 1964.

I 2005 ble prosjektet med en jenteskole startet på en gård i en av Nairobis forstader. Hensikten med Starehe Girls' Centre er å hjelpe dyktige jenter fra knappe forhold til å komme videre med utdanningen sin. Skolegang er dyrt i Kenya, og hvis foreldrene har lite penger, så er det først og fremst guttene som man satser på. På Starehe Girls Centre får også jentene en sjanse. Kenya trenger kvinnelige forbilder.

Skolen er en internatskole. For mange jenter er skolen det eneste hjemmet de har, så de tilbringer også ferien her. Hvert år tar man inn 80 elever, som velges ut blant ca 10 000 søkere. Det er altså en omfattende utvelgelsesprosess. Man vil holde et høyt akademisk nivå, men også at jentene skal engasjere seg i idrett. Dessuten prøver man å lære dem grunnkunnskaper om jordbruk. Man har til og med en låve på skolen. Skolen er fortsatt i oppbygningsfasen, og siden all virksomhet er basert på private donasjoner tar det tid å få alt på plass. I Kenya er det mange etniske motsetninger, men skolen er svært stolt av å ha alle de ulike stammene representert.

Vi sponser 7 jenter på Starehe Girls’ Centre og kommer til å følge dem gjennom hele utdanningen.
 

Ecpat

Barnesexhandel er et stort tillitsspørsmål i turistindustrien. Derfor støtter Ticket den ideelle organisasjonen ECPAT (End Child Prostitution, Child Pornography and Trafficking of Children for Sexual Purposes), som arbeider med å forebygge og stoppe alle typer barnesexhandel. Støtten innebærer først og fremst at Ticket bistår ECPAT med å distribuere informasjon.

» Les mer om ECPAT

 

Lukk

Bli oppringt!

Vil du hjelp eller har spørsmål?
Angi ditt telefonnummer så ringer vi deg opp så fort vi kan!