Weekendtur til Polen

Få land har bedre flyforbindelse med Norge enn Polen, og kombinert med lave priser og vakre byer gjør det at stadig flere nordmenn velger å reise på polsk storbyferie. Her er noen av de mest populære storbyene i Polen;

Krakow

Krakow er Polens nest største by, og var landets kongelige residensby i over 500 år da landet var monarki. Polens historie er rik og spennende, og Krakows beliggenhet sentralt i Europa, er det mange attraksjoner her relatert til nettopp historie, både gammel og nyere tid.Krakow er en av landets viktigste turistdestinasjoner og byr på eventyrlige slott, flotte markedsplasser og imponerende arkitektur.Her kan du besøke gamlebyen med det mektige Wawel-slottet eller shoppe på et av byens mange kjøpesentre. Kazimierz er byens svar på Grünerløkka og proppfull av barer og restauranter. Alt dette og nærheten til to andre UNESCO Verdensarvsteder er bare noen av tingene som er med på å gjøre byen til et attraktivt reisemål, og en av landets største turistbyer.

Poznan

En av Polens største byer med en livlig og hyggelig stemning. Her finnes det mange studenter og forretningsreisende, men ikke så mange turister enda. På den fargerike markedsplassen midt i byen finner du mange koselige restauranter, kafeer og barer med god mat og drikke for en billig penge.Det meste er så billig i forhold til størrelsen på nordmenns lommebøker, at man kan spise og drikke kongelig uten å tenke på de store finansielle konsekvenser. Byen har alt det man ønsker seg av underholdning i form av museer, teatre, kinoer, parker og zoologiske hager. Poznan er faktisk hjemmet til den eldste dyrehagen i Polen!

Gdansk

Gdansk er en av Polens eldste byer, med over 1 000 år gammel historie. Byen har også en viktig plass i nasjonens moderne historie, for det er blant annet her man sier at kommunismens fall i Sentral-Europa startet, med bevegelsen Solidaritet. Pass på å legge turen til Dlugi Targ (“det lange markedet”) når kvelden kommer – det sies at stemningen der er som fra et eventyr, med de historiske bygningene som blir opplyst av de tente gatelysene. Distriktet Wrzeszcz har en annerledes atmosfære, med eksklusive villaer og avenyer fra 1800- og tidlig 1900-tallet. Kontrasten til arbeiderhyttene ved det gamle bryggeriet kan være interessant. Legg turen til havnebyen Gdynia for shopping eller Sopot for spa- og strandliv, det er enkelt å komme seg dit fra Gdansk.

Wroclaw

Wroclaw er en spennende storby som har vel så mye sjarm og historie som den mer kjente Krakow. Byen var Europas kulturhovedstad i 2016 og ble virkelig satt på kartet! Byen lokker med lavt prisnivå, men leverer også på høy kvalitet. Både på severdigheter, spa, spisesteder og hotell. Det skal godt gjøres å kjede seg her. Wrocław har noe for enhver smak. Byen, som faktisk består av flere øyer og 112 broer, kan kalles for Polens svar på Venezia og stadig flere forelsker seg i dens vakre arkitektur med gamlebyen Rynek i spissen. Her finner du utallige restauranter, kafeer, barer og ølkjellere som frister med utendørs servering og svært gode priser. Den eldste delen av byen rommer flere historiske severdigheter som St.Johannes Døperen katedralen og Det hellige kors-kirke. I tillegg bør du ta turen over kjærlighetsbruen Most Tumski. Bruen er fylt med hengelåser satt på av forelskede par som har lovet sin evig kjærlighet til hverandre og nøklene til låsene skinner opp fra bunnen i elven!

Panorama Wroclaw old, view, travel architecture building

Warzsawa

Polens hovedstad og en annen turistfavoritt de siste årene! Gamlebyen Stare Mesto er som et levende museum med et stort utvalg av hyggelige spisesteder. Fra Gamlebyen er det heller ikke langt til resten av sentrum, og det er gåavstand til det meste. At det i tillegg er billig her gjør den til det perfekte reisemålet for deg som vil ha ordentlig valuta for feriebudsjettet. Den beste shoppingen finner du på det store kjøpesenteret Zlote Tarasy, og etterpå kan du ta en drink på Panorama Skybar. Er du i Warszawa på sommeren anbefales på det sterkeste et tur til den flotte Lazienki-parken og lunsj ved Belvedere-palasset her. Her er det norske priser, men du får fantastisk mat og en ubeskrivelig vakker utsikt på kjøpet.

HER kan du finne din storbyreise til Polen. Trenger du hjelp eller tips kan du stikke innom en av våre butikker eller ringe oss på 815 59 930 🙂

ticketnoinsta