Jambo Relax – verdens beste strender

Har du hørt om Jambo sitt konsept Jambo Relax? Det er reiser med fokus på sol, bad og avslapping til flere av verdens beste strender. Allerede i 1974 hadde de både Mauritius og Seychellene i sitt program og deres reiseeksperter har lagt ned mye tid og omsorg for å finne de beste hotellene og strendene slik at du slipper å lete selv. Maldivene, Zanzibar, Pemba, Mombasakysten, Kerala, Goa, Sri Lanka, Bali og Langkawi er noen eksempler på velkjente destinasjoner Jambo Relax har i sitt program i dag. Jambo Relax innebærer alltid nøye utvalgte destinasjoner og hotell i ulike kategorier, samt nærhet til stranden. Alle reisene og destinasjonene passer også utmerket til å kombinere med en rundreise, safari eller cruise. Så her kan du få tilpasset akkurat den kombinasjonen du ønsker deg for din drømmeferie. Nedenfor tipser vi om noen av Jambo Relax sine reisemål.

Seychelles

Seychellene

Seychellene

Midt ute i Det indiske hav, omgitt av det krystallklare vannet som sjeldent kryper under 27 grader, ligger 115 øyer av granitt og korall. De frodige fjellene når på visse steder opp mot tusen meters høyde, og strendene omgitt av palmer er blendende vakre.

Et nydelig miljø med et fantastisk fugleliv. Noen eksempler er den vakre paradisfluesnapperen på La Digue og sotternene som innvaderer Bird Island i tusentall i løpet av en viss periode. Blant øyenes beboere uten vinger er nok landskilpadden den mest imponerende. Her fins den største arten i verden samt et titalls andre skilpaddearter i mindre størrelser.

Vi lar oss også fascinere av de havskilpaddene som finner hjem til stranden sin for å ta seg opp og legge sine egg der, dag som natt. På hovedøya Mahé ligger den lille hovedstaden Victoria og mange naturskjønne strender. Den mest populære øya er nok Praslin med eventyrlig natur og fantastiske strender. Å besøke La Digue er som å reise tilbake i tid. Koralløyene Denis og Bird Island er også vel verdt et besøk takket være deres skjønnhet og unike flora og fauna. Jambo Tours har arrangert reiser til disse paradisøyene siden 1974, og sier at øyene er like vakre den dag i dag.

Jambo Relax

Maldivene

Maldivene

Et paradis kan være så mangt. På Maldivene er det blå himmel, turkist vann, hvite strender og mørkegrønne palmeblad. Drømmer du om avslappende dager med sol, bad, snorkling og dykking? Da er dette paradiset helt rett for deg.

Vi har koralldyret å takke for Maldivenes mer enn tusen øyer. Korallrevenes ringformasjoner, midt i Det indiske havs klare, varme vann, har vokst i millioner av år og skapt en øyverden som er helt unik. Under havoverflaten fins hele 1 350 ulike sorter koraller og fisker.

Omtrent 200 av Maldivenes øyer er bebodde og drøye 100 av disse er utviklet for besøkere. Maldivene er et tropisk paradis med hvite strender og turkise laguner, klart og varmt vann samt korallrev der det vrimler med fargesprakende fisker i alle fasonger. Tradisjonelt har fiske vært den store inkomstkilden for øyrikets 300 000 innbyggere, men vi som gjester har med årene blitt en alt viktigere del for landets økonomi.

Hva sier du til varmt vann, snorkling og romantikk i et tropisk paradis. Kan man ha det bedre?

Jambo Relax

Mauritius

Mauritius

Knapt tusen mil i sørøstlig retning fra Norge ligger Mauritius, et godt stykke sør for ekvator i det subtropiske beltet i Det indiske hav. Hotellene og servicenivået holder høy kvalitet. Øya er på alle måter et reisemål av høy klasse. De flotte hotellene fins praktisk talt rundt hele øya og vi anbefaler følgende fire kystområder.

Jambo Relax

Solnedgang på Flic en Flac stranden

Vestre Mauritius

Flic en Flac er navnet på den lille byen, en gang en fiskerlandsby, som har vokst fram til et populært turiststed gjennom årene, men alikevel beholdt noe av sjarmen. Ved Flic en Flac strekker stranden seg ca 5 km helt ned til Tamarina Hotel, men langs hele kystremsen fins flere fine strender. Byen tilbyr butikker med souvenirer og noen restauranter av god kvalitet. Rett sør for byen ligger Tamarina Golf Course, en 18-hulls par 72-bane tegnet av Rodney Wright. Med dramatiske fjell på den ene siden og Det indiske havet på den andre, er banen i seg selv en opplevelse. Vil du lære deg golf, gis undervisning gjennom det egne Golf Academy. De sørøstlige passatvindene under vår og sommer berører ikke vestkysten og passer derfor fint for besøk året rundt. The Sands Resort har dessuten et oppvarmet basseng for den litt mer frosne akkurat under vår og sommer.

Jambo Relax

Grand Baie

Nordlige Mauritius

Grand Baie heter det kanskje mest omtalte stedet på Mauritius. Selv om det er vesentlig større enn for eksempel Flic en Flac kjennes den relativt liten, men har mer turisme og strandliv. Her kan du streife rundt i butikker, besøke restauranter eller ta del i nattelivet. I bukten ligger fiskebåter, glasbunnbåter og andre mindre charterbåter man kan leie. Strendene er trivelige, men når ikke helt opp til den vestre og østre kystens kvalitet. Med gangavstand til Grand Baie ligger trivelige Merville Beach Hotell. Vil du bo litt mer for deg selv, men alikevel med nærhet til Grand Baie, foreslår vi 20° Sud Hotel eller Lux Grand Gaube, som begge er personlige på sin måte. Selv denne nordlige delen unngår de sørøstlige passatvindene under vår og sommer.

Jambo Relax

Belle Mare

Østre Mauritius

Østkysten og Belle Mare har øyas kanskje beste strender, lange og fine med beskyttende korallrev utenfor. Her fins flere smakfulle hotell og resorts. Belle Mare Plage har to nærliggende golfbaner med fri greenfee for sine gjester. Skulle du mot formodning bli mett på deilige stranddager fins byen Centre de Flacq noen kilometer inn i landet. Byen byr på lokalt liv og et større marked med basisvarer vel verdt et besøk.

Jambo Relax

Kystveien ved Bel Ombre

Sørlige Mauritius

Den sørlige delen av øya med bl. a. Bel Ombre, er relativt lite utviklet. Det er få hoteller, butikker og restauranter. Temperaturen er svalere enn i nord. Langs den dramatiske kystlinjen skaper korallrevet beskyttende laguner. Inne i landet fins skoger, fjellområder og fossefall for ikke å snakke om fenomenet ved Chamarel, der jordoverflaten er farget rødbrun, som troligvis årsakes av metalloxider. Nasjonalparken Black River Gorges har kupert skogsterreng og passer for vandringer. Parken har informasjonssenter og rasteplasser. Mellom fjellene og havet ligger Heritage Golf Club, en 18-hulls par-72 bane på over 100 hektar tegnet av Peter Matkovich. Naturligvis tilbyr de førsteklasses hotellene mange aktiviteter, men de fleste søker kanskje først og fremst avkobling ved stranden. Ved Bel Ombre ligger Tamassa, et all-inclusive hotell direkte på stranden, prisverdig og veldig populært. Den sørlige kysten har, som den vestre, de sørøstlige passatvindene under vårt sommerhalvår.

Hva er din drømmereise?

Lurer du på når det passer best å reise hvor, hvilke destinasjoner som er perfekte for bryllupsreiser eller hvilke hotell som passer for barn – og hvilke som ikke gjør? Eller hvor du skal reise for å dra et sted ikke mange andre kjenner til? Ta kontakt med oss og vi hjelper deg. Vi hjelper deg også med å skreddersy den perfekte kombinasjonsreisen om du ønsker det.

Kontakt oss eller bestill din reise med Jambo her.

// Innlegget er skrevet i samarbeid med Jambo

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *