Velg riktig reisemål i Thailand

Thailand

Thailand byr på mange flotte og spennende steder. Her finner du både storbyliv, paradisstrender og massevis av spennende attraksjoner. Hva slags ferie du vil ha avhenger gjerne av hvem du reiser sammen med. Med barn, med venner, med kjæresten – den samme turen passer ikke for alle. Kanskje du ønsker å kombinere flere steder i Thailand på samme reise? Som for eksempel en uke på livlige Phuket og deretter en uke i naturskjønne Ao Nang. Her gir vi deg en oversikt over noen av de mest populære reisemålene i Thailand, for å hjelpe deg å velge rett.

Phuket

Phuket er Thailands største øy, og her kan du nyte paradisstrender, det thailandske kjøkken og fine hotell nær stranden. Her finner du en rekke fine reisemål som livlige Patong Beach, fredlige Nai Yang Beach og rolige Khao Lak. Det er først og fremst de flotte strendene som lokker så mange reisende til Phuket året rundt. Phuket er populært blant barnefamilier, og noen populære hoteller for barnefamiliene er Sunwing Kamala Bech og Sunwing Bangtao Beach hvor du også treffer Vings populære maskoter Lollo & Bernie. For voksne uten barn er blant annet voksenhotellet Sunprime Kamala Beach å anbefale.

Thailand

Patong Beach

Krabi

Om du er glad i vakker natur vil du like deg i Karabi. Her finner du blant annet Klong Muang i nordvest og Koh Mook i sydøst. Andre populære reisemål er Ao Nang, Koh Lanta og mer ukjente perler som Railay Beach og Koh Ngai. Krabi er et godt utgangspunkt for å oppleve mye av den flotte naturen Thailand har å by på. Øyene ute i havgapet har sin helt spesielle geologi, med dramatiske jungelklipper som stikker rett opp av havet. På avsidesliggende øyer finner du strender som det er verdt å reise langt for; for eksempel Bamboo Island med sin kritthvite sand og korallrev. Du kan også få nærkontakt med naturen ved å padle i kajakk langs kysten og i mangroveskogen, eller prøve fjellklatring i de bratte klippene på Railay Beach. Om du vil smake lokale smaker, bør du få med deg nattmarkedet i Krabi by – mer lokalt blir det ikke.

Thailand

Railay beach, Krabi.

Sentrale Thailand

I sentrale Thailand er det mange ulike reisemål, som storbyliv i Bangkok, strandliv i Cha Am og Hua Hin og vakker natur på Koh Chang. Dette er et godt utgangspunkt for deg som ønsker å kombinere flere reisemål i Thailand. Start for eksempel ferien med et par dager i Bangkok før du reiser videre til strendene lenger sør, eller avrund reisen i Bangkok om det passer bedre. Selvom reisemålene i sentrale Thailand kanskje ikke er like kjente som de på Phuket, er det mange hotell her som passer for en ferie med barn. Med litt planlegging går flyreisen og turen videre til reisemålet som en lek. Her kan det også være en god idé å kombinere reisemålene slik at man kan hvile ut etter flyreisen før turen går videre til en herlig familieferie på stranden.

Thailand

Damnoen Saduak floating market.

Nord-Thailand

I Nord-Thailand er tempoet roligere enn på andre thailandske reisemål, og naturen er enda vakrere enn i sør. Mens turiststedene i Sør-Thailand er kjent for soling og badeliv, finner du ikke dette i Nord-Thailand. Her er det helt andre kvaliteter som lokker. Om du ønsker å oppleve den praktfulle naturen passer Nord-Thailand perfekt for deg. Her kan du prøve aktiviteter som fotturer, båtturer på elven og jeepsafari. I fjellandsbyene bor det nomader og fjellfolk av ulike stammer, og det er ikke langt mellom severdigheter og templer å utforske på reisen. Bo for eksempel i Chiang Mai, Chiang Rai eller i Det gylne triangel hvor Burma, Laos og Thailand møtes.

Thailand

Chiang mai, thailand.

Tips! Kampanje til Thailand med Ving

Akkurat nå har vi kampanje med Ving hvor du får 1500 kr i rabatt til Thailand.
Tilbudet gjelder i reiseperioden 1/3 til 31/3-19. Bestill her eller i butikk senest 11/9-18.

Vi har også 500 kr i rabatt på alle andre charterreiser med Ving. Gjelder reiseperioden 1/3 til 30/6-19. Bestill her eller i butikk senest 11/9-19.

// Innlegget er i samarbeid med Ving

ticketnoinsta