Vanligst med flere dagers research før en utenlandsreise

research

Nesten halvparten (49 prosent) av oss bruker flere dager på research foran en utenlandsreise. 14 prosent oppgir til og med at de bruker en uke eller mer på å søke informasjon innen reisen bestilles. Bare 8 prosent legger ned rundt en times research i følge Tickets undersøkelse gjennomført av Kantar Sifo.

Å bestille en utenlandsreise kan være en jungel. Valgmulighetene er mange, for eksempel hvilket land eller hvilken by ferien skal gå til, hvilke flyalternativ kan man velge mellom, hvilken type bosted passer ønskene og behovene best og ikke minst – hvilke aktiviteter og utflukter finnes det på reisemålet? Det er derfor ikke så rart at de aller fleste bruker mange timer på research før bestilling av en feriereise. Informasjon omkring alt fra flyreise til bosted, utflukter og restauranter på reisemålet søkes gjennom, for å få et tydelig bilde på alle valgmulighetene. Det å søke informasjon foran en utenlandsreise kan være utrolig morsomt. Man får muligheten til å se alle spennende reisemuligheter og skape seg et tydelig bilde av hva man vil oppnå med ferien, noe som er bra for at reisen skal bli så flott som mulig.

De fleste (49 prosent) legger ned flere dager på research innen reisen bestilles, mens 39 prosent bare bruker en dag eller mindre før de bestiller. Bare 8 prosent oppgir at de bruker maks en time på informasjonssøk før bestilling. Størst forskjell er det mellom aldersgruppene der 31-40 åringer oppgir at de bruker en uke eller mer på å gjøre research (24 prosent), mens aldergruppen 66-79 år utmerker seg med å bruke under en time (16 prosent).

Uansett hvor viktig researchen er foran en reise er så er det en grense for hva som er morsomt. Bruk en reiserådgiver om du selv ikke har lyst til å legge ned mange dager på å søke, ha problemer med å velge mellom alternativene eller trenger litt innsidetips om reisemålet.

Hvor mye tid sammenlagt bruker du generelt sett på research før du bestiller en utenlandsreise?

1. Flere dager, 35 prosent
2. Et par timer, 22 prosent
3. En uke eller mer, 14 prosent
4. En dag, 9 prosent
5. Vet ikke, 11 prosent
6. Under 1 time, 8 prosent

Kilde: Tickets Kantar Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg.

Søk og bestill reisen selv her, eller besøk din nærmeste Ticket-butikk så hjelper vi deg finne den perfekte reisen for deg.

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *