Treningsreiser: het trend eller ikke?

Treningsreiser

Å reise på en treningsreise er en reiseform som har blitt mer og mer populært de siste årene. Utvalget er stort og mulighetene mange – men til tross for oppmerksomheten planlegger bare et fåtall å reise på en treningsreise i år. Dette viser Tickets siste Kantar Sifo undersøkelse.

Den allmenne trenden i Norge omkring trening, helse og velvære har vært oppedgående de senere årene, og i takt med dette har interessen for treningsreiser også økt. Men i Ticket siste Kantar Sifo undersøkelse fremkommer det at bare 3 prosent som planlegger en utenlandsreise velger en reise innrettet mot trening. Den klart vanligste reisen er i stede en sol- og badeferie, etterfulgt av storbyreiser.

Treningsreiser som reiseform spås fortsatt å øke i popularitet ettersom at stadig flere får øynene opp for denne reisetypen. Reisene kan man få med mange forskjellige treningsretninger – alt fra løping, yoga, triatlon, sykling og klatring til muligheten for å teste mange ulike treningsformer, og dermed noe for alle aldersgrupper. Treningsreiser er absolutt en reiseform som er på fremgang, men enn så lenge velger nordmenn en avslappende sol- og badeferie når alt kommer til alt. Det vi derimot ser, er at interessen øker for treningsfasiliteter på hotellet. Mange velger å bruke hotellets treningsrom eller treningstimer i ferien istedenfor en rendyrket treningsreise.

Hva slags feriereise planlegger du i 2018?

1. Sol- og badeferie, 41 prosent
2. Storbyreise (feks. London, Paris, New York, Berlin), 32 prosent
3. Reise til en mindre by eller landsbygd, 21 prosent
4. Storbyreise der jeg kan kombinere by og bad (feks Barcelona, Nice, Miami eller Los Angeles), 9 prosent
5. Gruppereise, 8 prosent
6. Roadtrip, 6 prosent
7. Eventyrreise feks safari, 6 prosent
8. Cruise, 4 prosent
9. Rundreise/Backpackingreise, 3 prosent
10. Treningsreise, 3 prosent
11. Vandringsreise, 2 prosent
12. Annet, 18 prosent
13. Usikker, vet ikke, 2 prosent

Kilde: Tickets Kantar Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg.

Lyst å reise på treningsreise? Se våre tips her.

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *