Ticket tipser – 5 gigantiske kjøpesentre å oppleve

Shopping blir stadig mer populært på reisen og kjøpesenterne her hjemme blir små sammenlignet med de virkelig store rundt om i verden. Hva med et besøk på verdens største kjøpesenter Dubai Mall under Dubai Shopping Festival, Malaysia under shopping festivalen Malaysia Mega Sales eller USA’s største kjøpesenter i Minnesota? Her har vi samlet 5 av verdens største kjøpesentere verdt å oppelve!

Largest aquarium of the world in Dubai Mall

Largest aquarium of the world in Dubai Mall

Norske kjøpesentre som Strømmen Storsenter og Sandvika Storsenter blir små sammenlignet med gigantiske kjøpesentre rundt om i verden, spesielt i Asia. Shopping på reisen har generelt blitt viktigere for nordmenn. Selv for de som ikke er så glade i shopping har verdens største kjøpesentre noe å tilby, med alt fra sandstrender og skibakker til skøytebaner og underholdning.

For eksempel har Dubai de siste årene vokst frem som en av de største shoppingbyene i verden. I Dubai finner du verdens største kjøpesenter, Dubai Mall, med 1200 butikker, 22 kinosaler, Dubai Aquarium, hockey arena og fornøyelsespark. Shoppingen i Dubai har ingen grenser. Mens norske butikker har januarsalg lyses hele Dubai opp i hele januar måned med moteshow, musikk og opp til 75 prosent rabatt på merkevarer. I 2015 økte antall reisende til Dubai fra Norge med 17 prosent sammenlignet med 2014. I år fortsetter trenden og i januar, den store shopping måneden, økte antall reisende med 7 prosent sammenlignet med januar i fjor.

Et annet land i Asia som satser stort på shopping turisme er Malaysia. Her arrangeres shopping festivalen Malaysia Mega Sales hver sommer for å lokke turister til storbyen. Malaysia hadde i 2015 en økning på 114 prosent sammenlignet med antall reisende i 2014.

Vesten ligger et stykke bak de asiatiske gigantene, og det største kjøpesenteret utenfor Asia ligger først på en 14. plass og er Mall of America som ligger i Minnesota.

Ticket tipser – 5 gigantiske kjøpesentre å oppleve. 

Dubai Mall, Dubai (1,2 millioner kvadratmeter)
I Dubai Mall er det over 1200 butikker, med alt fra luksus til lavpris. Dubai Mall er også mye mer enn et kjøpesenter med 120 restauranter og kafeer, 22 kinosaler, Dubai Aquarium, hockey arena og fornøyelsespark.

Central World, Bangkok, Thailand (550 000 kvm)
Central World består ikke bare at butikker, men også hotell og kontorer. Dette gjør det mulig å shoppe og bo på ett og samme sted.

SM Megamall, Manilla, Filippinene (506 000 kvm)
Filippinenes største kjøpesenter heter SM Megamall og her er det 1220 butikker. Kjøpesenteret består av to bygninger som er koblet sammen med en bro.

Utama, Kuala Lumpur, Malaysia (455 000 kvm)
På kjøpesenteret Utama kan du shoppe over seks etasjer og når du blir lei av å handle kan du prøve deg på Asias største klatrevegg, dykkeskole, bowling eller trene på kjøpesenterets treningssenter.

Mall of America, Minnesota, USA (390 000 kvm)
Mall of America som åpnet i 1992 er fortsatt det største kjøpesenteret i USA med 40 millioner besøkende daglig. Her finner du mer enn 500 butikker, restauranter og en fornøyelsespark.

Hva er din favoritt shoppingdestinasjon? Del gjerne i kommentarfeltet.
Shopping reisen finner du her.

ticketnoinsta