Reisetrender for sommeren 2019

Ticket

Foran fjordårets sommer økte bestillingen på sommerferier til rekordhøye nivåer som etter en lengeoppegående trend ble brutt. Dette har ført til at årets priser er presset kraftig ned, der du nå har mulighet til kapre svært gode priser på årets sommerferie. 60 % oppgir at de planlegger å reise utenlands denne sommeren og det er langreiser som er i vinden, med Bankok som sommerens mest bestilte reisemål.

Langreiser generelt – og rutefly til Asia spesielt – er sommerens store vinnere. Bangkok er det mest bestilte reisemålet også denne sommeren med en økning på 3 prosent. Flere land i Asia øker mye i sommer; Japan (+181 prosent), Kina (+77 prosent) og Singapore (+ 79 prosent). Akkurat nå frister ikke sol- og badereiser til Middelhavet like mye som langreiser der opplevelser og møter med andre kulturer står i sentrum. Trenden med å reise for opplevelsene og erfaringen vokser seg stadig sterkere, noe som vises i statistikkene da langreiser til mange destinasjoner fortsetter å øke i popularitet.

Tyrkia´s revansj, som vi så allerede i fjor, fortsetter også sommeren 2019. De fleste velger å reise til Antalya-kysten, der populære feriesteder som Alanya, Side og Belek ligger på rekke og rad. Bestillingene hit øker med 14 prosent.

Fly er det klart vanligste fremkomstmiddelet når vi skal reise på utenlandsferie i sommer. Hele 79 prosent av de som reiser utenlands velger fly. Bil følger etter fly som det nest mest populære fremkomstmiddelet, og tog kommer på tredjeplass, før reiser med buss eller båt.

 

Reistrendene for sommeren er som følger

 • Nordmenn reiser i stadig større grad for opplevelsene og eventyrets skyld, og reisemål, som for eksempel Japan, og Sør Afrika øker kraftig foran sommerens feriereiser.
 • Cruiseferier øker, spesielt med avreise fra Barcelona men Karibien har også blitt et helårsreisemål.
 • Sommerens mest populære reisemål er Bangkok, selv om de færrest blir værende i Bangkok. De reiser isteden videre først og fremst til østkysten med populære øyer som Koh Chang som ikke har noen særlig regnperiode om sommeren, eller til øyer litt lenger sør som for eksempel barnevennlig Koh Samui. Men også Phuket tiltrekker mange.
 • Årets mest populære land er Hellas med alle sine øyer og øker med det foran Spania som lenge har vært en storfavoritt.
 • Kroatia her de siste årene vært en vinner, med kraftige økninger i bestillingene. Prisnivået har økt, noe som har gjort at de prisbevisste turistene søker seg til andre reisemål.

 

Toppliste på land vi reiser til sommer

 1. Hellas
 2. Spania
 3. Thailand
 4. USA
 5. Tyrkia
 6. Frankrike
 7. Italia
 8. Storbritannia
 9. Kroatia
 10. Nederland

Toppliste for reisemål i sommer

 1. Bankok (1)
 2. Kreta (2)
 3. Antalya (8)
 4. Mallorca (3)
 5. Amsterdam (4)
 6. Rhodos (7)
 7. Split (5)
 8. Paris (9)
 9. Alicante (6)
 10. Barcelona (11)

 

Kilde: Tickets bookingstatistikk. Bookinger gjort til og med 26.5.19 med avreise 1. mai – 30. september. Tall i () er plasseringen i 2018

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *