Våre beste Thailand-tips!

Thailand er et svært populært reisemål blant nordmenn om vinteren, og det er ikke uten grunn. Menneskene er vennlige, maten er blant den beste i verden og pengene rekker langt. Men den viktigste grunnen er selvfølgelig det fantastiske været og de vakre strendene. Her har vi samlet våre beste tips til Thailand!

Bangkok

Hovedstaden Bangkok med sine ca 8 millioner innbyggere ligger langs elven Chao Phraya. For nye besøkende fremstår Thailands hovedstad gjerne som ubehagelig varm og forurenset, med altfor mye trafikk og et uendelig antall karakterløse bygninger uten sjarm, men det er likevel mye å finne på i byen. Den mest populære attraksjonen er Grand Palace (Kongepalasset) fra 1782, som ser svært imponerende ut, så selv folk med minimal interesse for buddhismen og Thailands kultur vil nok ha interesse av et besøk her.

Templer og buddhastatuer er naturlig nok spredd rundt over hele Bangkok, men to av dem bør man imidlertid få med seg, først og fremst Wat Pho, rett ved siden av kongepalasset. Dette er et av Thailands største og eldste templer, særlig kjent for sin store liggende Buddhastatue. Det andre viktige templet er Wat Arun, med stupaer dekorert av fargerikt porselen.

En helt annen type opplevelse får man ved å besøke slangeparken til Queen Saovabha Memorial Institute. Her kan man ha nærkontakt med slanger under trygge forhold og de ansatte gir en del informasjon som faktisk er interessant.

For shoppinginteresserte finnes alt fra luksuriøse kjøpesentre til de enkleste markeder. Rundt Siam Square finnes store kjøpesentere som Siam Paragon (det mest luksuriøse) og CentralWorld. Det aller største markedet i Bangkok er Chatuchak Weekend market, men som navnet antyder er det bare oppe i helgen.

Fra Bangkok drar du bare 200 km sydvest for å komme til populære Hua Hin, som har aner fra 1920-tallet. Men for å finne den aller hviteste sansen og det blåeste vannet skal du derimot dra til sørlige Thailand.

Hotelltips: skikkelig storbyluksus på Banyan Tree i Bangkok – her er det ingenting å utsette på hverken service eller komfort.

Phuket

I sørlige Thailand finner du blant annet den mest populære ferieøya Phuket. På Phuket finnes det masse å gjøre, blant annet mange utflukter og mulighet til å spise mye god mat til en billig penge. En utflukt som anbefales på det sterkeste er en båttur med overnatting på Similan Islands, som regnes som et av verdens 10 beste steder å dykke eller snorkle. Det ligger ca 1,5 time med båt fra Phuket.

Phang Nga Bay National Park er også verdt et besøk. Her er det mye turister, men fantastisk vakker med de karakteristiske kalkstensklippene som strekker seg opp av vannet. Et tips er å padle kajakk for å se mest mulig, og komme litt før “alle andre”. Et sted å besøke for dyrevenner er Gibbon Rehabilitation Project for å lære mer om de fantastiske dyrene som dessverre ble utryddet fra Phuket på 80-tallet, men som nå er tilbake takket være Gibbon Project.

Tips til hotell i Phuket: Ving har to svært barnevennlige Sunwing-hotell på Phuket: ett på Bangtao Beach, og et på Kamala Beach, eller bo rimelig på leilighetshotellet Orchid Kathu Heights.

Krabi

Krabi er en provins i den sydvestligedelen av Thailand, og har en internasjonal flyplass, Krabi Airport. Etter Phuket er Krabi det mest populære reisemålet for nordmenn i Thailand, og det er lett å forstå hvorfor. Når man snakker om Krabi så mener mange den største turistbyen som er Ao Nang, men det inkluderer så mye mer. Koh Lanta og Koh Phi Phi er de mest kjente øyene i Krabis øyrike, men det finnes mange flere å velge mellom. Railay Beach ligger cirka 10 minutter med longtailbåt fra Ao Nang og har to av de vakreste strendene i området. Besøk paradisøyer som Bamboo Island og Koh Hong, eller hvorfor ikke dra til Maya Bay som ble kjent i storfilmen The Beach eller Monkey Beach for å se på apene? Eller hvorfor ikke leie en bil med sjåfør for en billig penge, og dra til Tigertemplet. Gå opp de 1237 trappetrinnene til toppen der en stor buddhastatue i gull har Krabis beste utsikt.

Hvis du blir rastløs av å ligge på stranden i timevis og heller foretrekker festligheter og folkeliv bør du reise til Koh Phangan og oppleve et ekte Full Moon Party på stranden.

Hua Hin

Er du en skikkelig livsnyter som foretrekker det gode liv? Er eget basseng viktigere enn røde prislapper? Da bør du prøve 11 dager i en egen bassengvilla i Hua Hin. Det er slett ingen tilfeldighet at Kong Rama IV oppførte sitt vakre sommerpalass akkurat her, eller at den thailandske kongefamilien elsker å feriere her. Det er flust av luksuriøse strandhotell å velge mellom, og byen er berømt for sine utmerkede restauranter med havets delikatesser.

 Bestill din reise til Thailand her.

ticketnoinsta