Surf’s up!

En av verdens mest populære vannsporter er surfing, og det er ikke få detinasjoner som egner seg for å leke i bølgene. Enten du er nybegynner eller erfaren surfer er det mange steder å velge mellom, både i Europa og litt lenger unna. Kanskje du drømmer om bølgene i Australia? Eller en deilig tur til Costa Rica? Alle stedene i guiden har surfeskoler og leksjoner for de fleste nivåer. Vi har laget en oversikt over de mest populære surfedestinasjonene i verden!

 Surfing

Australia

Gold Coast, Queensland

Den australske gullkysten er kjent for sine mange flotte strender. Surfers Paradise er et naturlig sentrum i det som etter hvert har blitt Australias største turistmagnet. Med sine skyskrapere, uteliv og store turistflom, har allikevel Surfers Paradise etter hvert blitt en stor klisjé. Det er ikke her du finner det beste av sand og vann i området. Reiser du derimot 30 kilometer sørover på Gullkysten, så kommer du til Kirra og Greenmuoth. Her finner du alle surferes paradis. Med flotte strender og blomstrende australsk strandliv, er det et sted å synke inn ”the real ozzy feeling”.

Bondi Beach, NSW

Bondi Beach ligger i bydelen Bondi, som er en forstad til Sydney. Den 1 kilometer lange stranda er kjent for sitt yrende liv og livlige strandpromenade. Området helt i sør av stranden er populær blant surfere, mens den nordre delen egner seg bedre for bading.

Bali

Det er en grunn til at millioner av mennesker reiser til Indonesia hvert år; omgivelser hentet ut av et postkort finnes på alle kanter og verdens beste surfere valfarter hit for å fange sitt livs beste bølge med palmer, høye klipper og strender i bakgrunnen. Bali er hovedsaklig en Hinduistisk øy som har klart å ta vare på mye av sin opprinnelige kultur så hvorhen du snur deg kan du oppdatere Instagrammen med bilder av templer, risåkre og tradisjonell arkitektur. Med sin unike kultur, vennlige og åpne mennesker, utrolige landskap, og chille vibe tilbyr ikke Bali bare en fantastisk surfeferie, men også en opplevelse som du vil huske resten av livet.

Bra surfesteder er Kuta Beach, Canggu, Keramas, Uluwatu og Padang.

Hawaii

Surfing på Hawaii er nok like berømt som sol, sjø og surfing i California, og Pipeline er nok det meste kjente “bølgen” (break) på kloden blant kjennerne. Her, på hovedøya Oahus nordside, finner du stedet som engang ble ansett for altfor farlig til å surfe. Pipeline bryter over tre korallrev, og fordi det er så grunt risikerer du en rimelig ublid landing på sylskarpe koraller! Det er enhver surfers drøm å teste Pipeline minst en gang i livet. Det finnes andre og mindre farlige steder å surfe på hovedøya, og her er noen tips til surfespots på Hawaii;

Gode surfespots på Hawaii:

Oahu Waikiki Beach.

Hanalei Bay, Kauai

Kiahuna Beach, Poipu

Kalapaki Beach, Lihue

 

Costa Rica

Pura Vida (rent liv) er et motto fra Costa Rica som popper opp i mange sammenhenger og er sentralt når det gjelder hva du kan forvente deg om du velger å reise på surfecamp hit – å virkelig nyte livet. Dette paradiset er som en tropisk godtepose fylt med fossefall, palmer, regnskog, nydelig klima og en chill vibe. Milelange strender strekker seg så langt øyet kan se og her finner du nok av bølger å velge mellom, enten du er nybegynner eller en erfaren surfer.

Bra surfesteder er Playa Guiones i Nosara, Santa Teresa, Playa Tamarindo og Playa Hermosa.

Fuerteventura

Ønsker du ikke å dra så langt kan en tur til Fuerteventura være noe. En relativt kort flytur tar deg til Corralejo på Fuerteventura – Europas Hawaii – som er perfekt for surfeinteresserte. Alt du trenger for et surfeeventyr finnes her: fra beachbreak og herlige nybegynnerbølger til store bølger for de mer rutinerte. Her har Apollo i samarbeid med Xtravel Lokale instruktører som tar deg med til de stedene som passer best for deg og dine venner fra dag til dag. Det spiller ingen rolle om du aldri har sett et surfebrett før, eller om du allerede har god erfaring og vil utvikle deg.

På Fuerteventura er det mange fine surfespots, blant annet:

Rocky Point – Punta Helena – Corralejo

Generosa

El Muelle – Harbour Wall – Corralejo

Bristol – Shooting Gallery – Corralejo

Surfer foran skipsvraket American Star på Fuerteventura

Portugal

De trange gatene i Ericeira, de milelange strendene i Alentejo, lukten av ferskt brød, oliven og rødvin – Portugal er noe helt spesielt. Helt i sør av Europa ligger landet som tilbyr kontinentets beste surfemuligheter, enten du er en helt fersk eller ganske erfaren surfer. Sammen med surfingen i Portugal kan du oppleve Atlanterhavskysten på sitt beste med de mange og gode restaurantene og utestedene i Ericeira og det landlige og klassiske landskapet i Alentejo. Denne gamle stormakten har fortsatt utallige perler å by på og du kan være sikker på at du får en unik opplevelse på surfeferien din i Portugal.

 

California

California er også kjent for surfing, og her kan du enkelt kjøre mellom de forskjellige stedene nedover kysten! Her finner du også surfeskoler på stort sett alle stedene.

Noen kjente steder med bra surfespots i California;

Hermosa Beach

Huntington Beach

Malibu

Santa Monica

Santa Cruz

San Diego

 

 

Reisen til ditt surfeparadis bestiller du her.

ticketnoinsta