Storbyguide til Stockholm

Vi trenger ikke å se lenger enn til vårt naboland Sverige for å finne spennende storbyer. Sveriges hovedstad Stockholm har mye å by på som shopping og restauranter i verdensklasse, spennende attraksjoner og severdigheter, og en sjarmerende gamleby. Nedenfor er våre beste tips til storbyen.

Hoteller

Det finnes mange hoteller å velge mellom i Stockholm. Her er det noe for enhver smak og lommebok. Dette er våre favoritthotell i storbyen. 

Sheraton Stockholm – Flott femstjerners hotell som ligger i hjertet av Stockholm. Hotellet har moderne rom og et godt utvalg fasiliteter som treningsstudio, massasje, bar og restaurant. Flere av rommene har utsikt mot innsjøen Mälaren. Her bor du nær Stockholms sentralbane stasjon og en 5-minutters spasertur fra Gamla Stan.

Birger Jarl Hotel – Firestjerners hotell sentralt i byen. Hotellet har moderne rom og tilbyr fasiliteter som treningsrom, bar og restaurant. Fra hotellet har du gangavstand til de fleste severdigheter og kort vei til Stureplan, Jarlaplan og Odenplan.

Hilton Slussen Hotel – Moderne firestjerners hotell midt i Stockholm. På hotellet har du treningssenter, to barer og to restauranter. Fra hotellet er den populære gamlebyen kun en kort spasertur unna. 

Radisson Blu Royal Viking Hotel – Populært firestjerners hotell med sentral beliggenhet. Besøk hotellets sky bar i toppetasjen hvor du har panoramautsikt over byen og prøv hotellets gode skalldyrsrestaurant. På hotellet er det også treningsrom og svømmebasseng. Her bor du midt i Stockholm ved sentralbanestasjonen med de fleste attraksjoner bare en spasertur fra hotellet.

Spisesteder

Utvalget av bra spisesteder i Stockholm er stort! Her finner du noe for enhver smak. Nedenfor ser du våre beste tips.

Frokost/ lunsj:

Sthlm Brunch Club – Populært brunsj sted som serverer brunsj hele dagen. På menyen finner du alt fra fluffy pannekaker, bowls, bagels og mange veganske alternativer. 

Fotografiska – Her er det fokus på grønn mat, økologiske råvarer og vegetariske og veganske retter. Nyt en deilig lunsj kombinert med en vakker utsikt mot gamlebyen.

Pom & Flora – Besøk Pom & Flora for en herlig avslappet atmosfære og deilige frokost bowls. Det finnes to restauranter, en i Vasastan og en i Södermalm. 

Middag:

Lilla Ego – Denne restauranten er en av Stockholms beste spisesteder. Restauranten finner du på White Guides liste over beste restauranter i Norden. Her serverer de spennende skandinaviske retter.

Mooncake – Asiatisk restaurant som ligger på Kungsholmen. Her serveres en kombinasjon av tradisjonell og moderne østasiatisk mat

Yuc! – Meksikansk restaurant med en moderne vri. Her får du småretter ment for å deles så man får smake på mye forskjellig. Velg blant ulike varianter av Ceviche og tacos.

Utforsk byen

Stockholm er en av Skandinavias flotteste byer. Opplev byens gamleby og historie, shopping i verdensklasse, de mange arkitektoniske perlene eller se byen fra vannet på et cruise i skjærgården. Her er våre beste tips til hva du bør oppleve når du besøker storbyen.

Det kongelige slottet

På Stadsholmen i gamla stan ligger slottet som tilhører den svenske kongefamilien. Besøk slottet og ta eventuelt en guidet rundtur om du vil lære mer. Området rundt slottet er også veldig fint. 

Gamla Stan

Dette er Stockholms gamleby og hvor byen oppstod. Dette er en svært koselig del av byen med små butikker og sjarmerende kafeer. Her finner du også gaten, Mårtens Trotzigs gränd som er byens smaleste gate.

Vasaskipet

Dette er et av byens mest populære museum. Vasaskipet sank utenfor Stockholm i 1628, men ble hevet opp fra havbunnen etter 333 år, og er i dag det eneste bevarte skipet fra 1600-tallet.

Skansen

Skansen er verdens eldste friluftsmuseum grunnlagt i 1891 av Arthur Hazelius. Her finner du over 150 forskjellige bygninger hentet inn fra hele Sverige. De eldste går helt tilbake til grunnleggelsen av Stockholm på 1200-tallet.

Zoologisk hage

Som en del av Skansen finner du zoologisk hage. Den består av flere avdelinger hvor en avdeling er husdyr som man kan se og omgås, en annen er skandinaviske dyr som elg, bjørn og ulv, og en er mer eksotiske dyr.

Fotografiska Museet

Det Fotografiska Museet er et av verdens mest berømte steder å stille ut bildene sine. Her kan du se flere forskjellige fotoutstillinger i løpet av året. Det er både restaurant, galleriutsalg og ulike ting som skjer på museet. 

Vaxholms Festningsmuseum

Dette er skjærgårdens største museum. Her får du se hvordan svenskene har beskyttet skjærgården rundt Stockholm i over 500 år. Det er også flere utstillinger her om de mange fangene som har vært fengselet i festningen.

Drottninggatan

Ta en spasertur i Drottninggatan som strekker seg fra Gamla Stan, gjennom sentrum av Norrmalm og helt opp til Vasastaden. Her finner du mange butikker og spisesteder.

Utflukter

Skjærgården

Like utenfor sentrum er Stockholms skjærgård. Opplev skjærgården ved å bli med på en rundreise, enten med turbåt eller skjærgårdsjeep. Du kan også leie båt om du ønsker. Stockholms skjærgård er kjent for å være utrolig vakker bestående av mange øyer, holmer og skjær. 

Gröna Lund

Dette er en flott utflukt for hele familien. Gröna Lund er Sveriges eldste fornøyelsespark som åpnet allerede på 1880-tallet. Parken ligger på øya Djurgården med fin utsikt mot byen. I parken finner du alt fra berg-og-dal-baner, spøkelseshus og ulike karuseller, til konserter og serveringsteder.

Planlegger du en reise til Stockholm? Vi hjelper deg med fly, hotell, leiebil eller andre aktiviteter. Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her.

Husk å følge landets restriksjoner for covid-19. Enkelte parker og attraksjoner kan ha restriksjoner eller være stengt pågå dette. 

ticketnoinsta