Storbyguide til Praha

Tsjekkia sin hovedstad har blitt en populær storby. Den klarte seg gjennom 2. verdenskrig uten å bli bombet og du kan derfor oppleve de mange vakre bygningene som står fra middelalderen. Ikke bare er byen full av vakre bygg og sjarmerende gater, her finner du en rekke andre severdigheter, museer, kulturliv, shoppingmuligheter og et pulserende uteliv. Byen ligger idyllisk til ved elven Vltav og over går den berømte Karlsbroen. Nedenfor er våre beste tips til storbyen.

Hoteller

Det finnes et stort utvalg hoteller i Praha. Prisene er det heller ikke noe å si på, her får du mye for pengene. Dette er våre favoritthotell i storbyen. 

Panorama Hotel Prague – Moderne firestjerners hotell med sentral beliggenhet i byen. Hotellet har fine, lyse rom og tilbyr fasiliteter som treningssenter, skjønnhetssalong, bar, restaurant og innendørs basseng med panoramautsikt. Hotellet ligger i sentrum, nær Wenceslas-plassen.

K and K Fenix Hotel – Flott firestjerners hotell beliggende i hjertet av byen. På hotellet finner du helseklubb med treningssenter, badstue og massasjeservice, bar og restaurant. Fra hotellet er både kjente Wenceslas-plassen og gamlebyen en kort spasertur unna.

Assenzio Prague Hotel – Dette firestjerners hotellet ligger i et restaurert historisk bygg. Den forsiktige restaureringen av dette XIX-tallet palasset ble utført av ekspertarkitekter som kunne beholde den originale ytre strukturen som ble realisert i henhold til Prahas tradisjonelle arkitektoniske stil. Her bor du like ved botanisk hage og nasjonalmuseet.

Mamaison Hotel Riverside – Firestjerners hotell i Smichov-distriktet, like ved Charles broen. Rommene er i klassisk stil og du har fasiliteter som bar, restaurant og forretningssenter. Her bor du nær blant annet Zlady Andel kjøpesenter og Statni Opera.

Spisesteder

Det tsjekkiske kjøkkenet er ofte basert på mettende og tunge retter med kjøtt som hovedbase. De er spesielt gode på røyking av kjøtt. Prøv tradisjonelle retter som Svíčková, Veprove Knedliky eller Česneková Polévka. Du finner også et godt utvalg internasjonale restauranter. Nedenfor ser du våre beste tips.

Frokost/ lunsj:

Cafe Na hlas – Moderne og lys café med god atmosfære. Her serverer de alt fra et godt utvalg bakverk, til pannekaker og salater. Et populært frokost- og lunsjsted. 

GoodEats – Internasjonalt frokost- og lunsjsted. Her har de også veganske og glutenfri retter. På menyen finner du blant annet omeletter, sandwicher, pannekaker og salater. 

Bistro Monk – Moderne restaurant med hyggelig uteservering i en rolig gate. Her har de et godt utvalg internasjonale lunsjretter som smørbrød, salater og bowls. 

Middag:

La Rotonde – På denne restauranten kan du oppleve det tsjekkiske kjøkkenet. Du finner også en del franske og europeiske retter på menyen, men det er tsjekkisk som er spesialiteten.

U Pivrnce – Like ved den gamle rådhusplassen finner du restauranten U Pivrnce som serverer tjekkiske retter. Hele restauranten oser av historie og et godt tjekkisk kjøkken.

Wine O’Clock Shop – En populær italiensk restautant. Her serverer de italienske retter samt retter fra middelhavsområdet. Tips! Her lønner det seg å reservere bord i forkant.

Utforsk byen

Spaser rundt i byen og opplev de de mange vakre bygningene som står fra middelalderen, sjarmerende gater og historiske torg. Praha byr på mange attraksjoner og severdigheter. Her er våre beste tips til hva du bør oppleve når du besøker storbyen.

Karlsbroen

Den berømte Karlsbroen er for mange selve symbolet på byen. Broen går over elven Vltav og ble bygget allerede i 1357. Før var broen eneste muligheten for å komme fra øst til vest i Praha. I dag er broen en populær attraksjon for turister.

Slottet 

Prahas slott er et av de mest betydningsfulle tsjekkiske monumentene. Det ble bygget så tidlig som på 800-tallet og er verdens største slott med en lenge på 570 meter og 130 meter bredde. Fra slottet har du utsikt over hele byen.

Gamlebyen

Besøk den vakre gamlebyen som er hjertet av Praha. Her blir du tatt flere hundre år tilbake i tid med brosteinsgater og unik historie. Mange av byens attraksjoner finner du i gamlebyen. 

Det gamle bytorget

I gamlebyen finner du det gamle bytorget. Sammen med Wenzelsplassen er dette byens største torg. Sett deg på en av kafeene og nyt en kaffe mens du ser på livet. Her finner du blant annet klokketårnet og St. Nikolas kirken.

Klokketårnet

I tårnet på det gamle rådhuset finner du den astronomiske klokken. Den er et astronomisk urverk fra middelalderen og er en populær attraksjon. Det gamle rådhuset ble bygget i 1338 for å huse byadministrasjonen. Mest kjent er det gotiske tårnet med kapell og den unike klokken.

St. Nikolas kirken

Denne flotte kirken finner du også på torget i gamlebyen. Kirken har en imponerende fasade og like imponerende interiør. Dette er en aktiv kirke så du kan ta turen hit for å oppleve en konsert eller messe. 

Sankt Vitus-katedralen

Når du besøker Praha bør du få med deg den flotte Sankt Vitus-katedralen. Den ligger like ved slottet og er et stort bygg som du kan se fra nesten hvor som helst i byen. Noen av spirene er så høye som 96,5 meter. Katedralen har siden 1344 vært sete for erkebiskopen av Praha.

Brotårnet

Dette tårnet markerer inngangen til gamlebyen. Brotårnet er et gotisk monument designet av den kjente tysk-tsjekkiske arkitekten Petr Parléř på slutten av 1300-tallet. Tårnet er også den østlige porten til Karlsbroen. Ta turen opp i tårnet for en fantastisk utsikt.

Wenceslas Square

I Prahas nye bydel finner du Wenceslas Square som er et av byens travleste områder. Her finner du nyere bygninger og massevis av butikker og serveringssteder. Ta turen hit for å shoppe og oppleve byens uteliv på kveldstid.

Utflukter

Båttur på elven Vltava

Vltava er hovedelven som går igjennom Praha. Opplev byen fra vannet ved å bli med på en båttur på elven. Du kan bli med på et elvecruise eller ett nattcruise om du ønsker det. Utsikten over byen er faktastisk fra elven!

Praha dyrepark

Om du reiser med barn bør du ta en tur til Praha dyrepark. Mange mener dette er en av Europas beste dyreparker. Blant dyrene du får se her er pingviner, gorillaer og flodhester. Dyreparken ligger nord for bykjernen, i Troja-området og er åpen hele året. 

Planlegger du en reise til Praha? Vi hjelper deg med fly, hotell, leiebil eller andre aktiviteter. Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her.

Husk å følge landets restriksjoner for covid-19. Enkelte parker og attraksjoner kan ha restriksjoner eller være stengt pågå dette. 

ticketnoinsta