Storbyguide til Genova

Har du lyst å oppleve Genova? Den italienske havnebyen ligger nord i Italia og er roligere enn mange av de andre store italienske byene. I middelalderen var Genova en av verdens mektigste havnebyer og det synes fortsatt i form av fantastiske bygninger, torg og historie. I 2006 kom byen på UNESCO sin liste over verdensarvsteder. Byen passer også godt for deg som liker å tilbringe noen timer på stranda, for her har du nemlig flere fine strender. Her er våre beste tips til Genova.

Hoteller

Det finnes et godt utvalg hoteller i byen. De fleste hotellene ligger sentralt til i byen. Dette er våre favoritthotell i Genova.

Hotel Continental Genova – Dette er et firestjerners hotell sentralt i Genova. Fra hotellet har du en gangavstand til en rekke attraksjoner som D’Albertis Castle, Palazzo Reale Genova og Galata Museo del Mare. Hotellet har en flott fasade, klassiske rom og tilbyr fasiliteter som restaurant, treningsrom og spa.

MarinaPlace Resort & Spa – Flott firestjerners hotell med sentral beliggenhet i havna. Her bor du i rolige omgivelser nær et godt utvalg restauranter. Hotellet er moderne og har fasiliteter som treningsrom, bar og restaurant. Flere av rommene har flott utsikt mot havna.

Grand Hotel Savoia – Et femstjerners hotell for deg som vil ha det lille ekstra. Her bor du sentralt i byen like ved akvariet og D’Albertis Castle. Hotellet har service i verdensklasse og tilbyr både treningsområde, velværesenter og privat hage med lekeplass. Prøv hotellets italienske restaurant Salgari.

NH Collection Genova Marina – Firestjerners hotell beliggende i havneområdet ved sjøfartsmuseet. Det tar ca 5 minutter å gå til sentrum hvor du finner de fleste attraksjonene. Hotellet har moderne rom og restaurant med uteservering hvor du har fin utsikt over havnen.

Herlige spisesteder

Genova byr på et stort utvalg av barer og restauranter. Mest kjent er de for pestoen og det gode middelhavskjøkkenet.

Frokost/lunsj:

Mata Caffè & Bistrot – En koselig liten frokost- og lunsj café. Her er det italienske retter og bakevarer på menyen.

Pomdeter – Et sunt og godt frokost- og lunsjsted. Her er det mye frukt og grønt på menyen, men også deilige bakevarer.

Nikale Cafe – Lyst på pasta til lunsj? På Nikale Café kan du velge mellom en rekke ulike salater og pastaretter.

Middag:

Ostaia Da U Santu – Rustikk restautant som serverer tradisjonell mat til en grei pris. Tips! Prøv retten cima alla Genovese.

Ristorante Da Rina – En herlig sjømatsrestautant som bør besøkes. Prøv fritto di paranza eller mandilli de saea.

The Cook – Besøk restauranten som har en Michelin-stjerne for en bedre middag. I moderne lokale serveres lokale produkter og tradisjoner på en uventet måte.

Utforsk byen

Det er mye å oppleve når du besøker vakre Genova. Kombiner avslappende timer på stranden med historie og attraksjoner. Her er våre tips til hva du bør oppleve når du besøker byen.

Palazzi dei Rolli

Besøk Palazzi dei Rolli som er en serie av palasser i Genova. Sammen med gatene Le Strade Nuove er de på UNESCO sin liste over verdensarvsteder. Dette er utrolige vakre bygninger og omgivelser, og et must å få meg seg når du besøker Genova.

Basilica di Santa Maria di Castello

Som Italia forøvrig er det mange fantastiske kirker i Genova. Basilica di Santa Maria di Castello er en stor og flott kirke fra 900-tallet. Tips! Ta en guidet tur inne i kirken da den inneholder mye historie.

Chiesa del Gesu e dei Santi Ambrogio e Andrea

Dette er en annen flott kirke du bør besøke. Kirken er kjent for sitt vakre interiør, kunstverk og takmalerier. Den ble bygd på 1600-tallet og er i dag en av byens mest populære attraksjoner.

Chiesa Di San Donato

Chiesa Di San Donato kirken er mindre enn de overnevnte kirkene i byen, men er nok en vakker kirke. Kirken er like flott innvendig som utvendig.

Museo Diocesano Chiostro dei Canonici di San Lorenzo

Besøk kunstmuseumet som tar for seg kunst fra Genova og byens nærområde. Her finner du alt fra arkeologiske utgravinger til moderne kunst. Selve museumsbygget er en attraksjon i seg selv da det er et fantastisk bygg.

Spianata Castelletto

Ta turen til Spianata Castelletto for byens beste utsikt. Herfra har du panoramautsikt over hele byen. Tips! Få med deg solnedgangen herfra.

Aquarium of Genoa

Dette er en flott opplevelse for både barn og voksne. Her kan du se et stort utvalg av fisk, delfiner, sjøkuer og mye mer. Aquarium of Genoa er kjent for å være en av Europas største og flotteste akvarier.

Utflukter

Passeggiata Anita Garibaldi a Nervi

Gå tur i turløypa Passeggiata Anita Garibaldi a Nervi. Her går du langs kysten med flotte utsikter, sjarmerende steder og vakker natur. 

Boccadasse

Dette er en av Genovas fineste plasser og kanskje også blant de mest fotograferte. Boccadasse er en liten fiskerlandsby i utkanten av Genova med en helt unik atmosfære. Besøk bydelen og opplev de koselige gatene med restauranter og kafeer langs sjøen.

Planlegger du en reise til Genova? Vi hjelper deg med fly, hotell, leiebil eller andre aktiviteter. Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her.

Husk å følge landets restriksjoner for covid-19. Enkelte parker og attraksjoner kan ha restriksjoner eller være stengt pågå dette. 

ticketnoinsta