Storbyguide til Berlin

Berlin er en spennende europeisk storby med masse å oppleve. Byen er Tysklands største med ca 3,7 millioner innbyggere. Berlin er kjent for å være en pulserende storby med en god miks av impulser og kulturer. Her finner du et stort og variert tilbud innen kunst og kultur, uteliv, restauranter, museer og severdigheter. Nedenfor er våre beste tips til storbyen.

Hoteller

Det finnes mange hoteller å velge mellom i Berlin. Her er det noe for enhver smak og lommebok. Dette er våre favoritthotell i storbyen. 

Hotel Zoo Berlin – Elegant femstjerners hotell midt i hjertet av Berlin. Hotellet ligger i en historisk bygning og tilbyr fasiliteter som treningsstudio, restaurant og en fantastisk terrasse med utsikt over byen. Her bor du i den kjente handlegaten Kurfürstendamm nær attraksjoner som Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche og Berlin Zoo.

Holiday Inn Berlin City East Side – Moderne firestjerners hotell som ligger i den trendy bydelen Friedrichshain. Hotellet har moderne rom og fasiliteter som bar og restaurant. En kort spasertur fra hotellet finner du et godt utvalg spisesteder og butikker. Du har også mange attraksjoner i gangavstand fra hotellet.

Hotell Savoy Berlin – Firestjerners hotell beliggende i sentrum av byen. På hotellet har du fasiliteter som bar, restaurant og en hyggelig terrasse. Her bor du i sentrum av byen bare 500 m fra Kaiser Wilhelm-kirken, 3 km fra Charlottenburg Slott og 4 km fra Brandenburger Tor.

Ellington Hotell i Berlin – Dette er et moderne firestjerners hotell med sentral beliggenhet i City West. På hotellet har finner du restaurant Duke som har livlige søndagsjazzbruncher. Tilhørende er Duke Bar & Lounge i en fin sommerhage. Her bor du mellom den kjente og elegante boulevard Kurfürstendamm, Zoo og kjøpesenteret KaDeWe. 

Herlige spisesteder

Det er et stort utvalg av gode spisesteder i Berlin. Siden byen er en internasjonal metropol finner du noe for enhver smak, her er alle verdens kjøkken representert. Nedenfor ser du våre beste tips.

Frokost/lunsj:

% ARABICA – Ny og populær café i Kreuzberg. De er kjent for sin gode kaffe og på menyen finner du vegetarretter, ostesmørbrød og eggeretter. God atmosfære og moderne lokaler.

Hallesches Haus – I et gammelt konsertlokale finner du Hallesches Haus som er kombinert café og butikk. Her har de god mat til en rimelig penge. Prøv en av deres deilige lunsjtallerkner med hummus, kikerter, avocado og mye mer.

Standard pizza – Nyt en italienk lunsj i sola på Standard pizza. Dette er en koselig pizzarestaurant og naturvinbar som ligger rolig til like ved Mitte. Pizzaen ble i 2018 kåret til å være en av de beste i Berlin.

Middag:

Cookies and Cream – En populær og trendy vegetar-restaurant med en Michelin-stjerne. Her serveres flotte og kreative retter i et moderne lokale med hyggelig atmosfære.

Tele-cafe – Spis middag 207 meter over bakken i tv-tårnet mens Berlin i løpet av 30 minutter roterer under deg. Her får du god mat med en fantastisk utsikt.

Hartmann´s berlin – Besøk Hartmann´s berlin for en bedre middag og fantastisk service. Restauranten har klassisk, hvitt interiør og god atmosfære. På menyen finner du retter som breiflabb og havabbor.

Utforsk byen

Berlin er en spennende storby med mange attraksjoner og severdigheter. Siden byen er såpass stor kan det være lurt å kjøpe et dagspass til den kollektive transporten eller sightseeing bussen så får du med deg mer på kort tid. Her er våre beste tips til hva du bør oppleve når du besøker storbyen.

Brandenburger Tor

Besøk den kjente byporten som står ved Pariser Platz. Denne triumfbuen er kanskje den mest kjente severdigheten i hele Berlin. Byporten ble bygd i 1734 og var under den kalde krigen var triumfbuen det markerte skillet mellom øst og vest.

Berlinmuren 

Berlinmuren var en 155 km lang fysisk sperre av betong, piggtråd og elektriske gjerder. Muren stod i 28 år som symbol på den kalde krigen. Murens fall var 9. november 1989. Formålet med muren var offisielt å beskytte DDRs innbyggere mot fascisme.

Checkpoint Charlie

Dette er en av de mest kjente av de tidligere grenseovergangene mellom Øst og Vest-Berlin under den kalde krigen. Checkpoint Charlie ble et av symbolene på den kalde krigen og det delte Berlin.

Pergamon-Museum

Dette er et av byens mest besøkte museum som besøkes av ca. 850 000 mennesker hvert år. Det ble bygget mellom 1910 og 1930 etter planer av Alfred Messel og Ludwig Hoffmann.

Altes Museum

Dette er et av mange velkjente museer i Berlin. Her får du se en stor samling av kunstverk fra antikken. Museet er tegnet av den neoklassiske arkitekten Karl-Friedrich Schinkel, og ble bygget i perioden 1823—1830.

Holocaust Memorial

Dette er et monument til minne om de nærmere seks millioner jøder som ble drept under krigen. Monumentet består av 2.711 sementklosser i forskjellige størrelser. Bli med på en guidet tur om du ønsker å lære mer om minnesmerket og historien.

Fjernsynstårnet

Tårnet er en av Berlins mest besøkte attraksjoner med rundt 1,2 millioner besøkende årlig. Dette er også byens høyeste bygning med sine 368 meter. Ta heisen til topps for en fantastisk utsikt over byen.

Utflukter

Zoo Berlin

Ta med familien til Zoo Berlin. Dyreparken er en av Europas største og er den eldste zoologiske hagen i Tyskland. Her finner du mange ulike dyrearter. Det er ca 20 000 dyr i parken.

Tropisk badeland

Dette er en annen morsom utflukt som passer for hele familien. Besøk det verdenskjente badelandet som ligger 60 cm sør for Berlin. Badelandet er innendørs og her får du oppleve fossefall, stemningsfulle grotter og regnskog. Badelandet har også en 200 meter lang kunstig sandstrand, badebasseng og vannsklier. Det er også en spa-avdeling og mulighet for overnatting om du ønsker det. 

Planlegger du en reise til Berlin? Vi hjelper deg med fly, hotell, leiebil eller andre aktiviteter. Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her.

Husk å følge landets restriksjoner for covid-19. Enkelte parker og attraksjoner kan ha restriksjoner eller være stengt pågå dette. 

ticketnoinsta