Storbyguide: Milano

Milano er en storby som ofte dessverre må vike for Italias mer populære storbyer som Roma og Venezia. Men Milano er absolutt verdt å besøke for en storbyhelg, da byen har mange store attraksjoner, og med sin korte flytur passer perfekt for den som er ute etter en moderne storby med fantastisk shopping, utrolig mat og vakker arkitektur. 

Bo alternativer:

Det er lurt å bo relativt sentralt i Milano om du vil slippe unna å ta mye taxi eller kollektiv. Byen er relativ liten og du kommer deg enkelt rundt til fots. Bruk kirken Duomo di Milano som et sentralt landemerke og finn et hotell ut ifra dette. Ellers er noen nabolag og anbefale Brera,  San Lorenzo, Montenapoleone eller Isola hvis du vil bo i fine og sentrale omgivelser. 

Brera

Ting å se og gjøre:

I Milano er det mye å gjøre – og du kommer ikke til å angre på å stå opp tidlig. Flere steder i byen arrangeres det gratis gåturer, og dette er å anbefale da disse turene viser hvor de beste spisestedene og shoppinggaten ligger. Og ikke minst får man en innføring i byens spennende historie. 

En av de mest kjente attraksjonene i Milano er Duomo de Milano som er Italias største kirke. Kirken er svært vakkert utsmykket og det er mulig å utforske både innsiden og taket av kirken. Men her gjelder det å være tidlig ute da dette er en svært kjent turistattraksjon. 

En annet vakkert bygg er Galleria Vittorio Emanuele II som er eldste kjøpesenter. Og det er fortsatt i bruk så her går det an å få shoppet litt samtidig. 

Hvis du er kunstinteressert er det flere kjente verk å utforske i Milano. Da Vincis kjente maleri Nattverden henger i kirken Santa Maria della Garzie og er en svært populær attraksjon som burde bestilles så tidlig som mulig for billettene blir raskt revet bort. 

Milano er en vakker by, og et av byens torg man bør få med seg er Piazza della Scala som er et av byens mest kjente torg. Her står statuen av Leonardo Da Vinci og like ved ligger den verdenskjente Operaen Teatro alla Scala. 

Galleria Vittorio Emanuele II

En reise til Milano er ikke komplett uten å kikke litt i butikker. Og som en Europas største motehovedstader kommer du ikke til å bli skuffet. Mange store og kjente butikker ligger i området rundt The Dumo. Gatene som du kan vandre i times vis og kikke i butikker er: Corso Vittorio Emanuele II, Via Torino, og Corso Buenos Aires. 

Mat og drikke

Mat og drikke i Milano er helt fantastisk og det skal vanskelig gjøres å velge noe feil. Om du er glad i det Italienske kjøkken er Milano en himmel av pasta, pizza, tiramisu, fantastisk espresso og gelato boder på nesten hvert et hjørne. For de som virkelig er glad i det italienske kjøkken er området Navigli et av stedene som er et livlig område der flere kjente restauranter og barer ligger i gåavstand til hverandre. 

Naviglio

For ferske croissanter, friske salater og veldig god kaffe prøv Pave Milano. For fantastisk pizza som de lager i pizzahovedstaden Napoli – ta turen til Sorbillo. Panzerotti, noe som kan minne om en calzone,  er også en ting du ser mye av i Milano, og Luini er kanskje de som lager byens beste. Her er ventetiden verdt det. 

I tillegg er ikke et besøk til Milano komplett uten å ha spist gelato. Her finnes det nesten en iskrembod rundt hvert et hjørne, men noen å anbefale er Gelato Giusto, Il Massimo Gelato eller Cioccolati Italiani. 

Planlegger du en reise til fortryllende Milano? Bestill reisen din her, ring 21 49 39 00 for personlig hjelp eller kontakt din nærmeste Ticketbutikk. 

ticketnoinsta