Storbyguide: Marrakech

Magiske Marrakech er et eventyr av vakker arkitektur, riader som er som oaser i den ellers travle byen og takterrasser med upåklagelig utsikt. Ta turen til Marrakech for en kulturopplevelse utenom det vanlige, pittoreske bygninger, den rosa medinaen og små souker med vakre gjenstander som garantert vil fylle opp kofferten før hjemreise. 

Bo alternativer

En reise til Marrakech bør planlegges nøye i og med at det er så utrolig mye å se. Ikke minst har stedet du velger å bo mye å si. De mest populære riadene må bestilles flere måneder i forveien. Hotellene er en opplevelse i seg selv – der du bor i det som ligner på en vakker oase midt i den travle medinaen. 

Se & Gjøre

Medinaen i Marrakech

Medinaen & Soukene

Medinaen er rett og slett hele området som går innenfor gamlebyen i Marrakech, se etter de rosa bygningene! Her finner du vakre pyntegjenstander, labyrinter av smug og skjulte perler. Sett av god til til å utforske soukene og gjør deg klar for å prute! Bare husk og ikke følg etter folk som sier de vil vise deg noe. Så lenge dere går flere sammen og ikke følger blindt etter fremmede vil det gå fint. 

Arkitektur

Marrakech er kjent for sin vakre fargerike arkitektur og utrolige håndlagde fliser. Flere av de byens mest kjente bygninger er samlet i samme området. Så husk kamera! Dette er bygningene du bør få med deg: Ben Youssef Madrasa, Bahia Palace og Saadian Tombs. 

Ben Yussef Medersa

Vakre hager og museum

Byen er også kjent for sine mange vakre hager. Utforsk Le Jardin Secret, en hage fra 1500-tallet som er en vakker oase midt i Medinaen. Ta deg god tid til å rusle rundt i den frodige hagen kjent for sine lavendelplanter og vakre sitteplasser, der turister kan sette seg ned for å nyte landskapet. 

I samme gate finner du den frodige hagen Majorelle Garden, Berber Museum og YSL Museum. Disse tre attraksjonene har en felles inlangsbilett som gir deg inngang til alle 3 samtidig. 

Sahara-ørkenen

Kombiner en reise til Marrakech med en opplevelse i Sahara-ørkenen. Enten du foretrekker en dagstur til de vakre sanddynene eller drar på en flere dagers ekspedisjon for å oppleve et tusen og en natt eventyr under den klare stjernehimmelen er det en opplevelse du aldri kommer til å glemme. 

Restauranter

I Marrakech kan det være vanskelig å reservere et bord på de mest populære stedene. Og mat i Marrakech er ikke noe du burde nyte halvveis. De fleste restauranter og kaféer er lokalisert på taket til bygningene og er svært vakkert innredet. Nyt de solnedgangene her oppe omringet av grønne planter og myke puter. 

Noen favoritter for lunsj er Terrasse des Epices og Atay Cafe. For en ekstra luksuriøs middag prøv Royal Mansour og for rimeligere alternativer Nomad eller La Mamounia . Marocco er også kjent for sin fantastiske gatemat. Så om du er på et budsjett vil du heller ikke bli skuffet. 

Lot du deg inspirere til å dra på eventyr i Marrakech? Bestill reisen din på Ticket.no her, ring 21 49 39 00 eller kontakt din nærmeste Ticketbutikk. 

ticketnoinsta