Storbyguide: Lisboa

Sjarmerende Lisboa, Portugals hovedstad, er blitt en storfavoritt som byr på varmt og herlige Middelhavsklima store deler av året . Byen har en god blanding av gammelt og nytt med masse historie og romantiske gater  er både storslagen og vakker, men også sjarmerende og rufsete. Små trikker opp og ned de bratte bakketoppene som gjør at hele byen kan minne noe om San Fransisco. Byen er og kjent for fantastisk sjømat og portugisiske vin, så her er det nok av smaker og utforske for matentusiasten. 

Boalternativer 

De mest kjente nabolagene i Lisboa er henholdsvis Baixa og Chiado, men du kan egentlig ikke velge feil i Lisboa da alle de sentrumsnære nabolagene har sine fordeler. Ønsker du å bo midt i smørøyet er gatene Barrio Alto og Alfama svært populære (og bratte) gater i gamlebyen. Her er det mye liv døgnet rundt, så om du er ute etter ro og avslapping på kveldene bør du heller gå for noen av de mindre kjente gatene. 

Mange hoteller som ligger i høyden har flotte takterrasser og vakker utsikt. Men til gjengjeld er det også noen bratte bakker å bestige for å komme til hotellet. Selve byen er enkel og ta seg rundt i, og svært kompakt, du kommer deg lett rundt ved bruk av beina og noen gode gåsko. I tillegg er trikkene i byen en opplevelse i seg selv. 

Se og Gjøre

De koselige nabolagene Barrio Alto & Alfama i gamebyen er noe alle som besøker Lisboa bør utforske. Her er det en mengde hyggelige restauranter og små butikker. Ikke minst er går den kjente trikken som mange forbinder med Lisboa gjennom gatene i Barrio Alto. I tillegge er det svært hyggelig å bare gå rundt og ta inn over seg den portugisiske atmosfæren, selv om disse områdene også er svært populære blant turister. 

Lisboa har mange landemerker og en tur til byen er ikke komplett uten å ta turen til et par av disse. Ta turen til Belém, for å få en forståelse for Portugals storhetstid da landets store oppdagere oppdaget nye veier på verdenshavene. Her kan du se mounumentet, Torre de Belém eller besøke klosteret Mosteiro dos Jerónimos. St. Jorge´s slott er også en flott attraksjon å besøke. 

Å ta en dagstur til Sintra, Portugals pittoreske småby, som ligger kun en kort togtur fra sentrum i Lisboa er en populær aktivitet. Sintra er kjent for sine flertall av vakre slott som ligger idyllisk til på bakketoppene. 

Lisboa har også et bra utvalg for den shoppingglade. Hvis du er ute etter lukusbutikker ta turen til Avenida Liberade. Og for mindre lokale butikker som selger alt fra antikvarer, hjemmelagede ting og klær ta turen til Barrio Alto, Embaixada og  Praça do Principe Real.

Mat & Drikke

Portugisisk mat består av mye fersk sjømat som fisk, reker og blekksprut, men du finner også mye supper, gryteretter og kjøttretter. Mange steder selges også fantastiske bakverk kalt Pastel de Natas som bør prøves. 

For en sunn og frisk frokost med fantastiske pannekaker på menyen prøv Dear Breakfast. Ta en tur til Time Out Marked, Lisboa´s mathall for å prøve forskjellige lokale matretter eller prøv sjømaten på den populære restauranten A Cevicheria. 

Byens hoteller har også noen gode restauranter og flotte takterrasser for å nye portugisisk vin og solnedgangen. Prøv takterassen på The Independent eller den hyggelige restauranten Portas do Sol. 

Planlegger du en reise til sjarmerende Lisboa? Bestill reisen din her, ring 21 49 39 00 for personlig hjelp eller kontakt din nærmeste Ticketbutikk. 

ticketnoinsta