Her får du både storby og strand

storby og strand

Klarer du ikke å bestemme deg for om du foretrekker storbylivet eller sol og bad? Det finnes flere destinasjoner som har både storby og strand så du ikke trenger å velge. Her er en liste over 10 destinasjoner som gir deg både et pulserende storbyliv med shopping, kulinariske opplevelser og severdigheter samtidig som du har  muligheten til å nyte solen på en avslappende sandstrand.

 

 1. Barcelona

  ting å gjøre når du er i Barcelona
  Barcelona er kanskje den ulitmate destinasjonen for å kombinere strand og bylivet. Barcelona har verdenskjent spansk mat og drikke, fantastisk arkitektur og en mengde severdigheter. Den fire kilometer lange bystranden Barceloneta ligger i umiddelbar nærhet til den pulserende storbyen. Her får du gyllen sand, vaiende palmer og en mengde fasiliteter som resturanter og strandbarer. Men det er også mindre folksomme strender som Icária og Stiges.

 2. Split

  Strand
  Split er en by med sjarm og koselige gater og resturanter. Kun ti minutter unna byens kjerne finner du den avslappende Bačvice strandende du kan kjøle deg ned fra den varme solen. Stranden er dessverre ikke så stort og kan bli relativt full i de mest populære sommermånedene, heldigvis finnes det flere strender i umiddelbar nærhet som for eksempel den fantastiske stranden Zlatni Rat.

 3. Lisboa

  strand
  Lisboa er den vakre hovedstaden i Portugals, og også landets største by. Her finnes det flere strender du kan boltre deg på. Den nærmeste er Costa da Caparica, som er en lang gyllen sandstrand som aldri er overbefolket. Ellers har du også strendene Guincho og Carcavados som er verdt et besøk. Lisboa by er en svært sjarmerende havneby med fantastisk sjømat og vinsmaking i verdensklasse. I tillegg får du koselige gater brosteinsbelagte gater og shopping i form av anikviteter, vintage skatter og luksusplagg.

 4. Nice

  Strand
  Nice kalles ofte hovedstaden i den franske rivieraen og er en storby som har flere ting å by på som fantastisk shopping, flott arkitektur og direkte nærhet til kjente turiststed som Monaco, St. Tropez, Cannes og en rekke kulturelle begivenheter. Og ikke for å nevne gastronomien. Bystranden i Nice er Florida Beach og er delt opp i 2, en privat del som inkluderer Florida Beach Club som ofte er lokalet for en stranfest. Og den offentlige delen som er åpen for alle, der kan du også leie en strandstol for en billig penge.

 5. San Sebastian


  San Sebastian er tapasens hjemby, så om du er glad i kulinariske opplevelser, er dette byen for deg. Byen har nest flest Michelin stjerner av alle byer i verden, så her er det bare å dra på en mat-reise du sent kommer til å glemme. Byen har også en koselig gamleby, et urbant sentrum og en kunstnerisk side. San Sebastian har hele 4 strender i umiddelbar nærhet og hovedstranden La Concha har blitt kåret til verdens vakreste bystranda pågå sin finkornede sand og idylliske beliggenhet.

 6. Miami

  Strand
  Miami er et paradis om du ønsker det beste fra både strand og bylivet. Her er bystranden South Beach sentrum for alt av resturanter og hoteller i verdensklasse. Samt både shopping- og veldig bra party muligheter finnes det bra med på South Beach. Stranden og ikke minst fasilitetene rundt har gjennomgått et løft fra å være relativt nedslitt til å bli et sted for de som er mer pengesterke. South Beach ligger svært tilgengelig til i Miami, og byen er et perfekt utgangspunkt for å utforske flere steder i Florida.

 7. Dubai

  dubai
  Dubai er virkelig en storby som kan tilby det meste fra gigantiske shoppingsentre, luksus, safari i ørkenen og en helt annen kultur. I tillegg har storbyen noen fantastiske kritthvite strender. Bystranden er den kjente  Jumeirah Beach som har krystall klart vann, hvit sand og utsikt over landemerket, hotellet Burj Al Arab. På Jumeirah kan du nyte det tempererte vannet, ta deg en drink eller ri på en kamel langs stranden. Vær dog obs på at noen deler av stranden kan tilhøre de nærliggende hotellene.

 8. Cape Town

  Cape Town
  Bare ti minutter utenfor bykjernen ligger den langstrakte stranden Camps Bay, her er det roligere og mer idyllisk en midt i Cape Town sentrum og du finner en mengde restauranter som ligger langs strandpromenaden Victoria Road. På stranden er det gode svømme og surfemuligheter og byen Cape Town er en kulturell skatt med store klasseskiller. Her kan du fordype deg i den sør amerikanske kulturen, besøke Tabel Mountain eller de fantastiske nasjonalparkene som landet innehar. Sør Afrika som land har også et dyreliv som ikke kan måle seg med mange andre destinasjoner.

 9. Rio

  Rio
  Rio de Janeiro har ikke mangelvarer på strender, her finnes den kjente bystranden Copacabana. Men Rio har også de vakre strendene Ipanema, Prainha Beach og Praia Vermelha. Fra hovedstranden Copacabana har du sikt til den berømte Sukkertoppen og Corcavado mens du nipper til en caipirinha og nyter usikten til det azurblåe havet. Rio som storby har flere historiske og kulturelle attraksjoner som San Cristobal statuen, byens fantastiske fjell og sambaen som fyller byens gater.

 10. Sydney

  Sydney
  Sydney er en urban storby der det finnes en mengde av ting og foreta seg. Her er det alltid en resturant, bar, konsert eller en aktivitet å prøve. Denne byen står aldri stille samtidig som det er noe uformelt og avslappet over hele atmosfæren i Sydney. Her er folk ute og nyter solen i alle byens parker og strender, gjerne mens de gjør en aktivitet. Bondi Beach er den mest kjente stranden i Sydney, selv om de har mange flere som er verdt å sjekke ut. Også her oppfordres det til aktiviteter som surfing, strandvolleyball eller dykking.

Drømmer du om sol og bad på en og samme ferie? Bestill her

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *