Spennende weekendreiser i Italia –

De aller fleste forbinder storbyer i Italia med Roma, Milano, Venezia og Firenze.  Alle disse byene er vakre og verdt et besøk – men Italia har så mange flere spennende steder å utforske. Hvorfor ikke ta en weekendtur til noen av disse byene?

 

Como og området rundt

Den vakre beliggenheten til byen Como ved Comosjøen er helt utrolig. Como har lenge vært et yndet reisemål for både italienske forretningsmenn og Hollywood-stjerner, blant annet George Clooney eier et hus langs den vakre innsjøen. Selve byen er veldig elegant og herlig å spasere rundt i med en gelato i hånden mens du ser på alle de utrolig vakre og praktfulle bygningene. En fantastisk opplevelse er å ta taubanen fra Como opp til den lille byen Brunate som ligger oppe i fjellene nordøst for Como. Reisen med taubanen er nydelig og på toppen møter du fantastisk utsikt over Comosjøen, fjellhøydene og et glimt av de sørlige begynnelsene av Alpene. Bruk muligheten til å besøke en av de mange nærliggende mindre byene, som for eksempel Bellagio, Tremezzo eller Varenna – disse småbyene er veldig koselige og verdt et besøk.

 

ComoUtsikt over Comosjøen fra Varenna

Palermo

Palermo er sjarmerende typisk italiensk by – her ser du onkler som sitter på kafeer og røyker med en kopp espresso i hånden og svært elegante damer i høye hæler. Palermo er også en fantastisk kulturell by, og er den største i Sicilia. Byen kan by på fantastisk vintage shopping, sitrusfylte klostre og Italias største operahus, denne byen har nok av den Italienske sjelen.

Ikke gå glipp av å teste byens fantastiske kulinariske opplevelser, her finner du mengder av flotte og trendy rsturanter! Prøv en fritert ricotofylt cannoli-kjeks, som gir ett ekte sukkerkikk som vil gi deg ny energi til å utforske byens mange gater. Det er flere matmarkeder i byen, Il Capo er det mest kjente og også ett av de mest koselige. Her selges lokale matvarer fra gatevogner langs markedsplassen – billig og bra!

PalermoUtsikt over Parlemo fra strandpromenaden

Sorrento

Sorrento ligger på en liten halvøy på sørsiden av Napoli-golfen. Den enkleste måten å komme seg hit er med lokaltog (ca 1 time) fra Napoli, hvor du passerer både vulkanen Vesuvio og den legendariske, gamle byen Pompeii under reisen. Når du ankommer Sorrento får du en urolig utsikt over både Vesuv og Napoli.

De koselige gatene gjør Sorrento til en utmerket by for å bare rusle rundt i. Det er mange fantastiske gelateria (iskrembarer) og barer med koselige uteserveringer som passer perfekt til når føttene trenger litt hvile. Verdt å vite er at det ikke er noen ekte strand i Sorrento – men om du vil bade går det fint an å svømmer fra bryggene. Men hvis sol og bad er det som lokker mest i ferien, er det lett å benytte anledningen til å gjøre utflukter til for eksempel Capri for fantastiske strender. Også den herlige lille byen Positano er sterkt anbefalt, med sin nesten usannsynlig vakre beliggenhet langs den dramatiske Amalfikysten med hus som klamrer seg til klippene. Fra Sorrento, kan du nå Positano enten med en halv times kjøretur, med en lokalbuss eller en lokal ferge. Hvis du er glad i utflukter – ikke gå glipp av ruinbyen Pompeii, som er spesielt magisk ved solnedgang når du vanligvis får de gamle ruinene helt for deg selv.

PositanoNydelig Positani like sør for Sorrento.

Portofino

Portofino sies å være en av Italias – og kanskje hele Middelhavets – vakreste byer. Den lille byen er ekstremt pittoresk, der de fargerike husene vikler seg rundt sjøen og båtene i havnen. Stranden i Portofino er ganske mye besøkt i sommermånedene, men like utenfor byen er det flere fine strender med betydelig færre besøkende. Ett tips er å benytte anledningen til å besøke nærliggende byer som Santa Margherita eller den litt større Rapallo. Her er det også litt billigere å bo enn i Portofino, hvis du foretrekker å bli her og i stedet besøke Portofino på dagen. Du bør også leie en båt og kjøre langs den fantastisk vakre kysten, og kanskje besøke en av de nærliggende byene som sammen utgjør Cinque Terre – Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.


Vakre Portofino med sine fargerike hus

Verona

Romantikkens by, som selveste Shakespeare valgte for den utødelige kjærlighetshistorien om Romeo og Juliet. I Verona er møtet mellom Nord-og Sør-Italia tydelig, spesielt i matlaging hvor pasta fortrinnsvis utveksles for polenta og olivenolje er variert med smør. Verona er en by full av kunst og kultur. Byens knutepunkt består av Grand Piazza, hvor den 2000-årige romerske amfiteater Arena di Verona ligger, og hvor de store operafestivalene om sommeren finner sted.

Herlig Verona er ideelt for par som ønsker å oppleve en romantisk helg eller kulturelt interesserte reisende som ønsker å nyte opera på det vakre amfiteateret, eller vandre blant vakre, bevarte romerske ruiner. Selv om du aldri har vært på opera før, blir det magiske miljøet – den vakre scenen, sommernettene og den fantastiske prestasjonen en opplevelse du aldri kommer til å glemme.

Det vakre Amfi teateret

Bestill din reise til Italia her

 

ticketnoinsta