Sør-Afrika sine beste safariparker!

safari

Drømmer du om å reise på safari til Sør-Afrika for å se landets ville dyr i sitt eget habitat på nært hold? I Sør-Afrika finner du noen av verdens beste nasjonalparker! Er du ute etter en helt unik opplevelse så er det flere reservat som gir deg private safariturer og opplevelser helt utenom det vanlige. Kanskje du drømmer om å se store flokker elefanter eller alle De fem store (løve, elefant, buffalo, leopard og nesehorn)? Da bør du besøke Sør-Afrika! Les videre om de forskjellige parkene og finn din favoritt! 

Addo Elefant Park

Om du har en drøm om å se elefanter er du garantert å se mange av dem i Addo Elefant Park. Her bor det nesten 600 Afrikanske Elefanter sammen med antiloper, buffaloer og svarte nesehorn. Bestill en guidet tur via resepsjonen så får du en tur i safaribil med en lokal ekspert. Denne parken finner du sør i landet ikke langt fra byen Port Elizabeth langs den kjente kjøreturen kalt “The Garden Route”, kjent for sitt vakre landskap, som går fra Cape Town til Port Elizabeth. 

Hluhluwe Umfolozi safaripark

Dette er Sør Afrikas eldste safaripark og her er det mulighet for å se alle 5 av de fem store ved flere av parkens vannhull. Parken har i tillegg et høyt antall andre arter. Her kjører man sin egen bil inn men det er også muligheter for å bestille organiserte safariturer. Denne parken er kjent for sin relativt høye bestand av de utrydningstruede hvite neshornene. Parken ligger ved øst-kysten i landet og stekker seg utover 930 kvadratkilometer. 

Kgalagadi Transfrontier Park

Svart manet løve som slapper av i , Kgalagadi Transfrontier National Park, Sør Africa.

Kgalagadi er et stort naturvernet område som byr på enorme landskaper på hele 38 000 kvadratkilometer og er så og si uten menneskelig innblandning noe gir en uforglemmelig safariopplevelse i ett villt landskap. Forvent flokker med spydbukk, springbukk, eland, stripegnuer, geparder, hyener og de største svartmanked løvene du noen gang vil se. Dette er en selvkjørende park, men morgen- og solnedgangsafari kan bestilles på noen få av leirene. Denne parken ligger delvis i Botswana og delvis i Sør Afrika og en stor del av landskapet i parken er ørkenlandskap. 

Kruger Nasjonalpark

Kruger er Sør Afrikas mest kjente og populære safaripark. Kruger Nasjonalpark er verdens aller største safaripark så her kan du forvente deg et stort spekter av dyreliv og en veldig stor sjanse for å se alle De 5 store. Parken er såpass stor at her vil du ha noen gode dager for å få med deg alt. Her kan du velge mellom å kjøre selv eller bestille arrangerte safarier i en av de flere campene. Parken ligger nordvest i landet og de fleste velger å fly hit om de ikke er på en rundreise. 

Madikwe Game reserve

Madikwe Game Reserve er en privat safaridestinasjon på et beskyttet område. Med et areal som er Sør Afrikas femte største og en spennende vegetasjon har denne parken et bredt spekter av dyreliv, inkludert både hvite og svarte nesehorn. Dagsbesøkende har ingen adgang i parken noe som gjør at det er mange færre besøkende.  Ønsker du å dra på safari i denne parken må du være en gjest på deres safarileir. Denne beskyttede nasjonalparken ligger helt nord i Sør Afrika og grenser til Botswana. 

Marataba Safari Lodge

Marataba ligger kun 3 timer unna Johannesburg, er en del av nasjonalparken Marakele og er er enkelt og kombinere med en tur til Sør-Afrikas hovedstad. Safariområdet er privat og her bor du på parkens område innkvartert i fine safarihytter. Om du ikke ønsker å bo på området er det mulig å bestille safariturer hver morgen og kveld. Parken byr på et varierende landskap med savanner , dype daler og røde fjell. Her kan du være heldig og spotte de mer sjeldne kattedyrene i tillegg til flere av De 5 Store. 

Sabi Sands Game Reserve

Sabi Sands er kanskje det mest eksklusive du får når det kommer til safari. Dette reservatet strekker seg langstrakt utover den sørøstlige delen av Krugerparken. Her bor du midt i parken omringet av dyr som går fritt rundt på hele området. Safarien blir planlagt for gjestene, med 2 safariturer om dagen, og du er så og si garantert og se De 5 store. Gjestene bor i parken i safarihytter med mulighet til å se dyrelivet rett fra din egen seng gjennom vinduene. I tillegg er dette området ekstra kjent for å se leoparder, som ellers er et sjeldent syn da da beveger seg raskt over svært store områder. 

Drømmer du om en tur til Sør-Afrika? Les mer og bestill en reise her, besøk din nærmeste Ticketbutikk for personlig hjelp eller ring 21 49 39 00. 

//Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Sør Afrika sin turistforening 

ticketnoinsta