Sommerens mest populære storbyer

storbyer

Å reise på storbyferie en weekend har økt jevnt i popularitet de siste årene. Trenden går mot at flere ønsker å oppleve mer en kun sol og bad på en utenlandstur og da har storbyene mye å by på med sine store utvalg av attraksjoner, kultur og gastronomiske opplevelser. Selv om interessen for sol og bad er størst i sommermånedene så øker interessen for spennende storbyer i Europa også i sommerferien. Amsterdam troner fortsatt som nordmenns mest populære storbydestinasjon ifølge ny statistikk fra Ticket.

 

Amsterdam er blitt en favoritt påga sine vakre kanaler, brede café og restauranttilbud og sine mange attraksjoner og museer. I tillegg er det ofte svært rimelige flybilletter fra Norge og kombinert med en kort flytur er det en sikker vinner for en helgetur. Amsterdam er en vakker sommerby med sine pepperkakelignende hus og kanaler hvor en du går. Om sommeren i Amsterdam kan du sykle rundt i de smale gatene og nyte en piknik i en av de mange parkene. Det er også gode shoppingmuligheter, og i Amsterdam blir heller ikke varmen for intens som i mange av de andre Europeiske storbyen så du kan trygt vandre rundt hele dagen. Men om du likevel skulle ønske et snev av strandliv er det flere bystrender knyttet til Amsterdam kun en liten fergetur unna.

AmsterdamAmsterdam

På andreplassen over sommerens mest populære storbyer finner vi den vakre byen Paris med alle sine kulturelle skatter, vakre arkitektur og fantastiske shopping.  På tredjeplass kommer Barcelona der du får både storby og strandliv i ett og London der du kan kombinere attraksjoner og shopping med kjente musikaler. Årets nykommere er New York som har klatret fra 12 til 6 plass og spennende Tokyo som klatrer fra en 20.plass helt opp til til 9.plass.

ParisParis

BarcelonaBarcelona

Ti på tipp sommerens mest populære storbyer

1. Amsterdam (1)
2. Paris (2)
3. Barcelona (4)
4. London (3)
5. Reykjavik (10)
6. New York (12)
7. København (6)
8. Lisboa (5)
9. Tokyo (20)
10. Helsinki (13)

 

Kilde: Tickets bookingstatistikk . Bookinger gjort til og med 25.05.19 med avreise 1.mai – 30.september. Tall i ()er plasseringen i 2018. 

 

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *