Sommer i Alpene

Alpene

Ønsker du å tilbringe sommerferien i spektakulær natur? I Alpene kan du vandre i vakker natur, bestige tindrende topper, sykle langs fantastiske stier eller prøve deg på klatring. Alpene har en røff og majestetisk natur og det passer både for hele familien og den eventyrlystne. Her er våre favorittsteder i Alpene:

Dolomittene

Hva med en tur innom Italia som en del av din sommer i Alpene? En aktiv ferie i kanskje det vakreste og mest dramatiske landskapet i Europa. Dolomittene er en del av Alpene og består av 30 fjellmassiver i det nordlige Italia opp mot Østerrikes grenser. Naturen her er villere en i resten av Alpene, vegetasjonen er frodig, dalene er smale og fjellvegger stiger rett opp mot himmelen og danner de spisseste fjelltoppene du kan tenke deg.

Begynn reisen din til Dolomittene med å fly til Venezia og ta deg derifra enten med buss eller bil ta opp til Val Gardena. Val Gardena er et fantastisk utgangspunkt for å utforske de tre småbyene Ortisei, Santa Cristina og Selva, som ligger spredt ut i den 25 kilometer lange dalen. Alle disse smålandsbyene gir gode utgangspunkt for fjellturer. Her kan du enten leie bil, ta en topp per dag eller ta deg gjennom dolomittene fra fjellhytte til fjellhytte eller rifugio som det kalles her.

3 fotturer du kan gå i Dolomittene

Seceda er en et høyfjellsplatå på 2,519 m.o.h. Ta turen opp hit via fjellheisen som ligger i Ortisei opp til Resciesa, her finnes det en mengde turer og velge mellom. Naturen her er helt spesiell med svært spektakulære fjellformasjoner. Følg det bratte fjellpasset opp til det vakre Secedaplatået. Her ligger også Sofie-hytta, som er en av de fineste fjellhyttene i området. Ta turen hit og nyt et glass iskald prosecco mens du skuer utover horisonten. De serverer også nydelig mat på den familiedrevne hytta, hva med en tallerken hjemmelaget fersk pasta? Ta turen videre innover i fjellet eller ta fjellheisen ned igjen.

Alpene
Høyfjellsplatået Seceda – Dolomittene 

Lago di Sorapis er en krystallblå fjellinnsjø, kanskje den vakreste i Dolomittene som ligger på 1923 m.o.h. Begynn denne vandreturen ved fjellpasset Tre Cruces ved fjellandsbyen Cortina d’Ampezzo. Følg rute 215 hele veien som er skiltet til Lago de Sorapsis. Ruten er ca 11 km lang og kan virke krevende om du har høydeskrekk men det gir en magisk utsikt. Nyt den vakre og frodige naturen oppe ved sjøen og spis lunsj eller sov over på Vandelli hytta. Vær obs på at det kan være folksomt oppe ved innsjøen i de mest populære sommermånedene.

Alpene Logo de Sorapis – Dolomittene 

Tre Crime di Lavaredo, er de mest kjente og ikoniske fjellformasjonene som Dolomittene tilbyr. Her starter du turen allerede på 2,320 m.o.h ved Auronzo hytta. Herifra er det mange turer og velge som tar deg til Tre Cime, så velg den som passer deg best. Nyt en fantastisk lunsj på fjellhytta Locatelli som er halveispunktet på flere av turene rundt Tre Crime og nyt utsikten som tar pusten fra deg på en av Dolomittenes mest populære turer.

Alpene Tre Crime – Dolomittene 

 

Chamonix

Chamonix er en koselig liten alpelandsby med innbydende arkitektur og en mengde koselig restauranter og butikker. Her finnes det alt fra koselige små gjestehus til luksuriøse høyfjellshotell.Chamonix blir ofte kalt ekstremsportens hovedstad og er et ypperlig utgangspunkt for en ferie i Alpene om du ønsker å utforske områdene rundt Mont Blanc. Hva med å ta turen opp til White Lake eller utforske områdene rundt Plan Praz og Brévent.

Mont Blanc er klassiker om du ønsker å gå fotturer i Alpene, det er et fjellmassiv som er fordelt på Frankrike, Sveits og Italia. Start turen ved å fly til Geneve, der kan du enten tilbring et par dager eller dra direkte fra Geneve til Chamonix. Om du har lyst er det også mulig og prøve seg på offroad sykling eller paragliding i området også. Mange av fotturene rundt Mont Blanc er ikke så krevende og passer for alle, det finnes mange muligheter for å ta kabelheiser et stykke opp om man ønsker det. Det er også mulighet for mer avanserte turer og klatring i området.

Alpene Charmonix – FrankrikeAlpeneUtsikt mot Mont Blanc

Provence Alpene

Province Alpene danner inngangsporten til de Franske Alpene. Du kan nå Province med en enkelt flyving til Lyon, Nice eller Geneve. En sykkel, eller fottur i Province kan også enkelt kombineres med noen dager ved den franske riviera. Ta utgangspunkt i turen din fra de karismatiske alpelandsbyene Avignon, Le Bourg d`Oisans, eller Charmonix. Provence er også sykkelturens mekka, der du kan nyte fantastiske dager på sykkelsete langs olivenlunder og vakre fjellformasjoner.

Hva med en rundtur på sykkel rundt det fantastisk Luberon-massivet? Denne sykkelturen kan gjøres på rundt tre dager, eller lenger om man vil nyte kultur og serverdigheter i de små landsbyene du passerer. Rundturen er på 236 kilometer og kan nytes av hele familien. Om du begynner ferien i Avignong kan du sykle ruten som heter Les Côtes du Ventox. Denne turen går langs grønne vinmarker der du passerer mange sjarmerende landsbyer som alle har sin egen vin, ta også gjerne turen innom en vingård. Nyt landskapet fra sykkelsetet gjennom et henrivende slettelandskap opp mot det mektige Mont Ventoux. Turen kan gjøres på rundt en uke, etappene kan du legge opp selv etter hvor du vil stoppe, men turen går hovedsakelig på sletter og småveier og kan gjennomføres av alle som er glad i å sykle.

AlpeneAvignong

Om du er av den mer erfarne og vågale sorten kan du prøve å bestige Mont Ventoux også kalt “The Giant of Provence” som kanskje er den tøffeste turen du kan ta i dette området. Fjellet ligger 1912 meter over havet og fra toppen kan du se milevis i alle retninger. Dette er et fjell som er kjent fra etapper i Tour de France og tiltrekker seg mange sykkelentusiaster. Sykkelturen starter fra alpebyen Bèdoin, derifra er det 21 km opp til toppen. Det finnes også andre ruter fra baksiden som er lettere.

Alpene Syklist i de franske alpene 

Drømmer du om å tilbringe sommeren din i Alpene? Bestill turen din her

 

//Innlegget er skrevet i samarbeid med Lufthansa

ticketnoinsta