Hit reiser vi vinteren 2013/2014

– Gran Canaria på topp, men de europeiske storbyene øker mest

Vinterens mest populære reisemål er uten tvil Gran Canaria. Foran vinteren har Spania tre ganger flere bookinger enn Thailand som ligger på andreplass på topplisten på landsnivå. Det viser reisebyrået Tickets bookingsstatistikk for vinteren 2013/2014. Ticket merker også at det har skjedd en viss forflytning av antall reisende fra USA i vest til Japan og Thailand i øst. Japan øker med 39 prosent og Thailand øker med 14 prosent med Bangkok i spissen. 

Ticket bookingstatistikk viser at vinterreisene har økt med seks prosent sammenlignet med samme periode i fjor. De mest populære vinterreisemålene er først og fremst sol- og baddestinasjonene. Men de reisemålene som står for de største økningene er storbyene. London har økt med hele 38 prosent. Dermed har storbyen flere bookinger enn Phuket, som er sensasjonelt for å være i vintersesongen. Andre storbyer som øker kraftig i vinter er København (56 %) samt Berlin og Wien, der reisene har fordoblet seg.

– Storbyreisene er et hett alternativ for de som ikke kan være borte så lenge. Det både fleksibelt og til en grei pris, ettersom mange flyselskaper konkurrerer på disse rutene. I vinter ser vi at flere nordmenn ønsker å tilbringe vinterreisen i en storby med restaurantbesøk, shopping og arrangementer som for eksempel konserter og fotballkamper, forteller Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

 

Thailand longtail

Reiser til Thailand i vintersesongen er svært populært blant oss nordmenn. På Tickets topplister ligger Thailand på en god andreplass denne vinteren.

Fra vest til øst

Flere år på rad har Ticket merket store økninger på reiser til USA. Men foran vinteren 2013/2014 ser det ut som at nordmenns interesse for USA har minsket litt. Både New York og Miami minsker, mens Bangkok og Tokyo øker kraftig.

– Anledningen for at akkurat Bangkok øker med 26 prosent kan være fordi det finnes mange rimelige billetter dit, i hvert fall etter at Norwegian åpnet din direkteflyvning. De aller fleste som reiser til Bangkok reiser videre til sol- og baddestinasjoner i Thailand, sier Wolff Andresen.

Derfor elsker nordmenn charterreiser
For å finne ut om nordmenns prioriteringer og reiseatferd har Ticket gjennomført en undersøkelse via Respons Analyse om nordmenns reisevaner. Undersøkelsen viser at fire av ti nordmenn pleier å reise på charterreiser. Den største årsaken for at vi gjør det er fordi det er enkelt og bekvemt, etterfulgt av at tilbudet er bra og at det kjennes trygt.

– Selv om det har blitt vanligere å reise med rutefly kan man ikke stikke under en stein at charterreiser er svært populært for oss nordmenn. Interessen for charter henger ofte sammen med i hvilken fase i livet man er i. Det er nok ikke like interessant for en 19-åring å oppdage verden i dag, men kommer kanskje til å elske det den dagen hun skal reise med barn eller vil reise på en ukes solferie med sin partner, sier Wolff Andresen.

Tickets undersøkelse fra Respons Analyse viser også at halvparten av nordmennene planlegger å reise utenlands i vinter. 56 prosent reiser bort i vinter for å få sol og varme, 48 prosent for å få kvalitetstid med familien eller partner og 18 prosent reiser utenlands for å koble av etter en intensiv jobbperiode.

Toppliste – Topp 10 reisemål*                             Toppliste – Topp 10 land*

1. Gran Canaria, Spania (1)                                       1. Spania (1)
2. Tenerife, Spania (2)                                                2. Thailand (3)
3. Bangkok, Thailand (3)                                            3. USA (2)
4. London, Storbritannia (6)                                       4. Storbritannia (4)
5. Phuket, Thailand (5)                                               5. Tyskland (6)
6. Lanzarote, Spania (7)                                             6. Danmark (7)
7. New York, USA (4)                                                 7. Portugal (ny)
8. København, Danmark (9)                                       8. Japan (ny)
9. Berlin, Tyskland (ny)                                               9. Sverige (ny)
10. München, Tyskland (ny)                                       10. Brasil (ny)

* Bestillinger gjort fram til 7/10 med avreiser i perioden 1/11 2013 til og med 30/4 2014. Fjorårets plassering i parentes.

 

Resultat fra Tickets reiseundersøkelse av Response Analyse*

Pleier du å reise på charterferie, og i så fall hvorfor?

1. Fordi det er enkelt og bekvemt, 22 %
2. Fordi chartertilbudet har blitt forbedret med flere hoteller etc., 10 %
3. Fordi det kjennes trygt, 9 %
4. Fordi jeg får mye for pengene, 8 %
5. Fordi det er familievennlig, 7 %
6. Fordi de har lokale avganger, 5 %
7. For å kunne velge All inclusive, 5 %
8. Fordi jeg alltid har gjort det, 3 %
9. Vet ikke hvorfor, 7 %
10. Nei, jeg pleier ikke å reise på charterferie, 40 %

Hvorfor planlegger du å reise bort i vinter?

1. For å få sol og varme, 56 %
2. For å få kvalitetstid med min familie/partner, 48 %
3. For å koble av etter en intensiv jobbeperiode, 18 %
4. For å komme bort fra den kjedelige hverdagen, 17 %
5. Det har blitt en tradisjon, 15 %

* Undersøkelsen har et riksrepresentativt utvalg av den norske befolkningen med 1088 repondenter i alderen 18-79 år. Undersøkelsen foregikk i perioden 27/8 og 4/9 2013.

 

For mer informasjon, kontakt:
Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef på Ticket
E-post: ellen.wolff.andresen@ticket.no  Telefon: +47 22 05 15 10

ticketnoinsta