Slik bruker vi mobilen på reisen

89 prosent av oss bruker mobilen i ferien, utenom å ringe. Over 54 prosent leser nyheter, 45 prosent gjør research om reisemålet og 48 prosent sjekker sin private mail på mobilen.

Flere bruker mobilen på reisen og mange ganger til helt andre årsaker enn å ringe. At wifi nå er tilgjengelig på mange hotell, flyplasser og restauranter bidrar til at mobilen blir et viktigere verktøy på utenlandsreisen. Det viser Tickets undersøkelse gjort av Respons Analyse.

– I dag er det ikke et uvanlig syn å se hele reisefølget sitter og holder på med sine mobiler på solsengen, kaféen eller restauranten. Mange ønsker å holde seg oppdatert på hva som skjer her hjemme og ha kontakt med venner i løpet av ferien, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Å lese nyhetene er den mest populære mobilaktiviteten på ferien. 54 prosent av alle nordmenn leser nyheter på mobilen når vi er ute og reiser. 48 prosent sjekker sin private mail og 45 prosent gjør research på reisemålet, restauranter eller utflukter. 36 prosent bruker mobiltelefonen til å laste opp bilder eller gjøre oppdateringer i sosiale medier.

På andreplass på listen over mobilaktiviteter ligger det å sjekke værmeldingen, med 49 prosent.

– Det er ikke bare været på reisemålet som er interessant, forteller Wolff Andresen. Det er typisk norsk å sjekke hva slags vær vi har hjemme i Norge når vi selv er ute og reiser. Da kan de kanskje nyte enda mer av varmen på reisemålet.

Hva bruker du mobilen mest til underveis på reisen?

– Leser nyheter, 54%
– Sjekker været, 49%
– Sjekker privat mail, 48%
– Finner info om reisemålet f.eks. restauranter, utflukter m.m., 45 %
– GPS/ser på kart, 37%
– Legger ut bilder og/eller oppdateringer i sosiale medier, f.eks. Instagram og Facebook, 36 %
– Sjekker jobbmail, 18%
– Spiller spill, 16%
– Prater eller chatter med venner, f.eks. via Skype, Viber, Whatsapp, 12 %
– Jeg bruker ikke mobil utenlands, 11%
– Annet, 6%
– Ser på serier og/eller videoklipp, 4 %

Hva bruker du mobilen til når du er ute og reiser? Skriv til oss her i kommentarfeltet!

ticketnoinsta