Sjarmerende Brugge i Belgia

Har du besøkt Brugge i Belgia? Om ikke bør du vurdere å legge neste reise hit. Byen er kjent for å være en av Europas vakreste og best bevarte middelalderbyer. Her finner du middelalderarkitektur, koselige brosteinsgater og kanaler. Brugge ligger nordvest i Belgia, nesten ute ved kysten og er en populær by å besøke. Den er også perfekt å kombinere med noen dager i Belgia sin hovedstad Brussel. Lyst å lære mer om Brugge? Her deler vi våre beste tips.

Slik reiser du til Brugge

For å komme deg til Brugge er det best å fly til Brussel og ta toget derfra. Du kan ta toget direkte fra flyplassen. Det er ikke så langt og togturen tar ca en time. Eventuelt kan du leie bil og kjøre selv. Kjøreturen tar ca like lang tid som toget.

Ting å gjøre i Brugge

Det er masse å gjøre i Brugge og ikke minst er helheten av byen veldig fin med middelalderarkitektur som er godt bevart og vedlikeholdt. Opplev gamlebyen, ta en guidet båttur på kanalene, gå på museum og besøk noen av byens mange restauranter. Ikke minst må man unne seg både belgisk sjokolade og vafler som selges omtrent over alt i Brugge.

Gamlebyen

Brugge har en sjarmerende gamleby hvor en stor andel av byens innbyggere bor. Store deler av gamlebyen er bilfri, men ta en tur med hestedrosje eller kanalbåt som er en opplevelse i seg selv og en flott måte å oppleve byen på.

Markedsplassen og klokketårnet Belfort

Når du besøker gamlebyen må du ta turen innom markedsplassen, Markt. Her finner du det 83 meter høye klokketårnet Belfort som er åpent for besøkende og hvor du får en fantastisk utsikt over byen. Klokketårnet er fra 1200-tallet og står på Unescos verdensarvliste. Det koster 8 euro for en tur opp i tårnet.

Brugge

Market Square

Burg og rådhuset

Et annet kjent torg i byen er Burg. Her finner du blant annet byens gotiske rådhus og katedralen, Det Hellige Blods basilika.

Middelalderkirken Onze Lieve Vrouwekerk

Mange besøker den kjente middelalderkirken Onze Lieve Vrouwekerk. Kirken skal være Europas høyeste murbygning på 122 meter og er mest kjent for Michelangelo-statuen “Madonna med barn”.

Groeningemuseet

Det ligger flere museer i byen både for historie og kunst-interesserte. Et populært museum om du er interessert i kunst er Groeningemuseum som har en stor samling kunstverk fra perioden 1300-1950.

Øl, sjokolade og vafler

I Brugge finner du massevis av gode cafeer, restauranter og barer, men er det noe du ikke skal gå glipp av så er det øl, sjokolade og vafler. Belgia er jo kjent for å ha godt øl, sjokolade og vafler. Om du er veldig interessert bør du ta turen innom byens ølmuseum og sjokolademuseum.

Belgisk vaffel

Guidet båttur

Hva er vel mer sjarmerende en en båttur på kanalene? Bli med på en guidet båttur, en perfekt måte å se byen på. Det er flere guidede båtturer å velge mellom hvor du samtidig får lære mer om byen og dens historie.

Kombiner med Brussel

Ettersom byen kun ligger en time fra Brussel og de fleste velger å fly til og fra hovedstaden når de besøker Brugge, er det perfekt å kombinere de to byene. Vi har tidligere skrevet et blogginnlegg med massevis av tips til hva du bør se og oppleve i Brussel. Les innlegget her.

Lyst å reise til Brugge? Søk og bestill din reise med Brussels Airlines her.

// Innlegget er skrevet i samarbeid med Lufthansa og Brussel Airlines.

 

ticketnoinsta