Se Europas beste severdighet – Colosseum!

Tidligere i år gjennomførte vi en Novus-undersøkelse for å finne ut hvilken severdighet vi nordmenn helst vil besøke. Øverst på listen ser vi Colosseum og Akropolis, mens Eiffeltårnet strekker seg opp på en fin tredjeplass.

roma-colosseum

Storbyreiser med familien til Europas hovedsteder har blitt mer populært de siste årene, merker Ticket.

Et tips er å besøke Roma og Colosseum, fortrinnsvis om våren eller høsten, når det ikke er så varmt. Reiser du til Fiumicino, er det siden enklest å ta toget inn til Stazione Termini, som ligger i sentrum av Roma. Det finnes regionale tog som går ofte, men som stopper på hver eneste lille stasjon. Det går også direktetog, men bare to ganger i timen. Turen koster 8 € tur/retur.

Velger du å bo i nærheten av Stazione Termini, kan du ofte komme billig fra det, men husk at hotellene ofte er litt slitte og at området ikke alltid oppfattes som trivelig – særlig om kvelden/natten.

Trastevere & Centro Storico

Jeg anbefaler å bo i Centro Storico eller Trastevere. Centro Storico er Romas gamle kvarter, hvor du bor «som i kulissene til en Fellini-film». Hotellrommene er riktignok litt dyrere her, men det vil du få tilbake i rikt monn i form av en bedre opplevelse.

Trastevere var en gang i tiden et slitent arbeiderstrøk, men har blitt renovert og lokker nå til seg både turister og italienere. Her finner du mange koselige restauranter, barer og markeder. Det ligger dog et lite stykke fra alle kjente severdigheter, men det er ikke noe problem å ta seg fram med buss.

Vil du ha hjelp til å finne et bra hotell i disse områdene, er det enklest å ringe oss på Ferietelefonen 815 59 930, så hjelper vi deg!

Hvilken severdighet i Europa vil du helst oppleve?
1. Colosseum, Roma, 26 %
2. Akropolis, Athen, 20 %
3. Eiffeltårnet, Paris, 19 %
4. Vatikanet, Roma, 19 %
5. Stonehenge, Wiltshire, 17 %
6. La Sagrada Familia, Barcelona, 16 %
7. Den Blå Moské, Istanbul, 16 %
8. Tulipanblomstringen, Nederland, 15 %
9. Det skjeve tårnet i Pisa, 13 %
10. Louvre, Paris, 11 %

Ciao!
Hilsen Linn

ticketnoinsta