Romantiske byer i Europa

romantiske byer

Hva med en fantastisk reise til en av Europas mange romantiske byer? Les om de forskjellige byen nedenfor og finn din favoritt, kanskje du finner en ny destinasjon å besøke i høst?

Wien

romantiske storbyer

Med sine trange brosteinsbelagte gater og praktfulle arkitektur er Wien beryktet for å være en av de mest romantiske byene i verden.Ta en spasertur gjennom eiendommen til de berømte Schonbrunn palasshagene, og bli belønnet med utsikt over hele byen. Det er også sjansen til å ta en båttur på Donau, med et glass Prosecco mens dere vandrer i Mozarts fotspor. Her er det også mange muligheter for å se en ballett, opera eller en klassisk konsert for den kulturinteresserte.

Paris

romatisk by

Når det kommer til romantiske byer er det ingen som slår Paris. Enten dere velger å spasere gjennom palasser, gleder dere over en opera, beundrer kunstmuseer i verdensklasse eller bare bruker tiden på å beundre på Paris sine vakre gater mens dere spiser på koselige små cafeer har Paris noe for alle. Fra budsjettvennlig til det luksuriøse har Paris alltid noe for enhver smak, men en tur til Eiffeltårnet burde være på programmet.

Praha

romatisk by

En av de mest romantiske byene i Øst-Europa er Praha. Byen ser ut til å ha vært urørt siden 1300-tallet, med flere vakre slott og gamle kirker å utforske. Et av de beste stedene å se soloppgangen og solnedgangen er på Karlsbroen. Ta turen innom for å se kjærlighets- og fredsskiltene på John Lennon-veggen. Eller vandre nedover smale brosteinsbelagte baner i gamlebyen før du går opp til toppen av Petrin Hill for en fantastisk utsikt.

Roma

romatisk by

Få byer kan sammenligne med Roma i forhold til hva den tilbyr sine besøkende. Den italienske hovedstaden har et utrolig utvalg av vakkert bevarte kirker og arkeologiske steder; fantastiske museer med kunstutstillinger, nydelige parker og torg. En spasertur langs Tiberen kan være utrolig romantisk, spesielt med utsikt over Castel Sant’Angelo ved solnedgang. Sørg for å få med dere et besøk til Fontana di Trevi og Piazza di Spagna.

Bordeaux

romatisk by

Kjent for sin eksepsjonelt vakre arkitektur og fantastiske lokale vin er Bordeaux en av Europas mest romantiske byer. Utforsk de svingete veiene i byen og dere vil komme over chateaux, utsiktspunkt og landsbyer som  UNESCOs kulturarv, Saint Emilion, som må være en av de mest romantiske omgivelsene i regionen. Bordeaux er kjent for sine røde viner, men er også god på de musserende. Her er det nok av muligheter for å dra på vinsmaking og besøke vingårder.

Granada

romatisk by

Ser du etter solskinn og et fantastisk folkeliv er en tur til Granada perfekt – dette er stedet der folk danser, spiser og nyter livet til det fulle. Bare det å gå rundt Granada er en romantisk opplevelse i seg selv. Svingete, brosteinsbelagte gater foret med hvitkalkede gamle hus og appelsintrær og skjulte små torg med utsikt over Alhambra-fortet. En overflod av gatemusikk og underholdning gjør byen til et av Andalucias mest drømmende destinasjoner. Vakre hager og utmerkede restauranter med bortgjemte terrasser er også noen av byens attraksjoner.

Brugge

romantiske byer

Det er vanskelig å forestille seg en mer romantisk middelalderby enn Brugge. Det er ikke overraskende at hele Gamlebyen i denne byen som ligger i Flanders-regionen i Belgia ble erklært på UNESCOs verdensarvliste. Brugge, er noen ganger referert til som Venezia i nord, gjør nettopp dette, men med den ekstra touch av eventyrsjarm du kan forvente fra denne delen av Europa. Du finner deg fortryllet av brosteinsgater, kanaler med svaner  og byens koselige pepperkakelignende hus.

Firenze

romatisk byer

Når du tenker på romantiske byer i Europa, er en by i Italia et naturlig valg. Firenze var renessans-by og er velsignet av vakker arkitektur og kultur fra denne tidsepoken Bruk tiden på å rusler langs byens brosteinsbelagte gater mens du nyheter synet av byens statuer, gamle kriker og vakre fontener. Dere kan klatre opp kuppelen til Duomo for utsikt over byens terrakotta-tak og elven som slynger seg gjennom byen. Eller ta en spasertur gjennom den fortryllende Boboli-hagene og se på byen ovenfra ved Piazzale Michelangelo i horisonten.

 

Drømmer du om en tur til en av Europas romantiske byer? Bestill turen din her eller ring oss på 21 49 39 00.

ticketnoinsta