Reisetips del 2: Miami Beach

Miami Beach og Miami er stappfulle av restauranter, cafeer og barer, og de aller fleste er plassert i turistgatene som Ocean Drive, Collins Avenue og Lincoln Road. Her er det ofte dyrt, og ikke alltid like god mat. I den 2 av reiseguiden har vi samlet de beste tipsene for restauranter og barer/utesteder i Miami Beach:

Som nevnt i første del av Miami-guiden er Ocean Drive kjent for sine mange restauranter og barer. Her er det altså veldig overpriset, mange steder over norske priser, men det kan være hyggelig å ta en drink under Happy Hour eller spise lunsj her.

Tar du derimot turen til Lincoln Road for lunsj er det flere gode alternativer;

Prøv deilig sushi på Doraku

1.Doraku Sushi
Doraku Sushi ligger helt i enden av Lincoln Road og serverer fantastisk sushi! I tillegg har de også mange andre asiatiske retter, fantastisk stemning og happy hour til både lunsj og middag. De har servering både ute og inne og maten kommer som regel veldig raskt på bordet. Prisene er også helt overkommelige. Anbefaler “East meets west” og “White Dragon” rolls.

2.Nexxt Cafe
Nexxt Cafe ligger ca midt på Lincoln Road og er et perfekt stoppested etter litt shopping. Har også servering både ute og inne, men sett deg ute og se på alle menneskene som går forbi. De har noe for enhver smak på menyen, men prøv Mexican Tortilla Salad.

For middag kan det lønne seg å bevege seg litt ut av de verste turistgatene;

1.Espanola Way
Espanola Way er en utrolig hyggelig gate kun få minutters gange fra Lincoln Road. Her er det mange restauranter og fantastisk stemning på kveldstid, enten du ønsker tapas, italiensk eller mexikansk.

2.Hakkasan
Verdenskjente Hakkasan finner du på hotellet Fontainebleau og må oppleves. Her serveres kinesisk mat og deilige drinker, og maten er ikke så dyr som alle skal ha det til. Det er lagt opp til “social eating”, altså at man deler mange mindre retter. Deres signaturdrink “The Hakka” laget på litchi og sake smaker helt fantastisk, og av mat anbefales det å prøve Crispy Duck Salad og Dim Sum Platter.

3.Texas De Brazil
Den brasilianske churrascaria-restauranten Texas De Brazil ved marinaen på Miami Beach som serverer utrolig godt kjøtt med en deilig tilbehørsbuffet til. Middag har fastpris på ca 50$ pr pers, men det er det verdt. Her har de alle typer kjøtt rett fra grillen, og du kan risikere å rulle ut derfra etterpå. Pass på å smake på Lobster Bisquen til forrett!

På Hakkasan og Texas De Brazil kan det lønne seg å bestille bord på forhånd.

Etter middagen kan det friste med en drink, og den kan du for eksempel ta på Segafredo på Lincoln Road. Og hvis du ønsker å bruke hele natten ute er det mange utesteder å velge mellom, men disse går for å være de beste:

1. LIV
LIV er et av de mest kjent utestedene i USA og ligger på Fontainebleau Hotel. Her er du nesten garantert å treffe på en kjendis eller 3, enten som gjester på cluben eller som DJ. Stedet er stort og spiller variert musikk etter hvilken dag det er, søndager er for eksempel alltid hiphop. Åpent onsdag, fredag, lørdag og søndag. Køen kan være lang og inngangsprisen avhenger av hvem som spiller og hvilken dag det er. Det kan lønne seg å sjekke om det er mulighet for å kjøpe inngang på forhånd.

2. Wall
Wall ligger på W Hotel på Collins Avenue og er av mye mindre skala enn LIV. Wall er en mindre lounge, men alltid fullstappet og med bra musikk. Her er det enda vanskeligere å komme inn enn på LIV, så kle deg pent og være forberedt på kø. Wall er åpent best på tirsdager og lørdager.

3. STORY
Story ligger helt øverst på Miami Beach og er enda større enn LIV. Ikke så vanskelig å komme inn på, men har til tider kjente DJ’er som spiller og god steming. Story er best på tirsdager, fredager og lørdager.

4. Mango’s Tropical Cafe
Mango’s er et morsomt sted på Ocean Drive hvor du kan riste løs til latinsk musikk. Mango’s er mer som en bar og mye mer avslappet enn de andre nevnte utestedene.

 

27_vamp-55-scarezoneOm du er i Florida i september/oktober anbefales også Universal Studios Orlando sine Halloween Horror Nights. Hvert år før Halloween gjøres hele parken om med horror og Halloween-tema, hundrevis av skuespillere leies inn for å skremme publikum og parken holder åpent om natten. Anbefales! Her kan du lese mer om Halloween Horror Nights.

 

 

Turen til Miami Beach og Florida bestiller du hos Ticket her.

 

ticketnoinsta