Flere velger opplevelsesbaserte reiser!

Opplevelsesbaserte reiser

Nordmenns reiser til utlandet har økt i flere år, med mange rekorder som følge av det. Sommeren 2018 ble denne trenden brutt og feriereiser utenlands gikk tilbake – en stor del av nedgangen er en konsekvens av den varme sommeren med høye temperaturer over lang tid. En reisetype går imidlertid i mot trenden og øker: Opplevelsesbaserte reiser.

Nedgang i bestillinger av sol- og badereiser

Under en stor del av 2018 har trykket på reisebestillingene minsket sammenliknet med 2017. Spesielt den varme sommeren fikk tydelige konsekvenser for nordmenns reiser til utlandet. I august, når høytrykket med middelhavsvarmen var over i Norge, minsket bestillingene av sol- og badereiser med totalt 9 prosent. Det er derfor spennende å se at en reisetype går mot trenden og for bestillingene for flere typer opplevelsesintensive reiser økte derimot markant.

Markant økning i opplevelsesbaserte rundreiser

Den reiseformen som egner seg kanskje aller best for de som vil oppleve mer i ferien enn tidligere, og dessuten passer uansett om man vi reise alene eller ammen med noen, er forskjellig typer rundreiser. Bestillingene av rundreiser øker som for eksempel i Asia, Australia/New Zealand og USA. Reiser med Hurtigruten, både langs norskekysten og Explorerturene til for eksempel Svalbard og Antarktis øker også markant.

De fleste av oss trengte ikke å reise utenlands for å få sol og bad i sommer. Mange reiser ikke bare for varmens skyld, men for å oppdage et annet land, en annen kultur, og helt enkelt maksimere opplevelsene på ferien. Når man kjenner at det har blitt tilstrekkelig med sol og bad hjemme så brukers heller pengene på opplevelsesrike langreiser som man kanskje har drømt om lenge.

Økning/nedgang for ulike reisetyper

  • Sol og bad -4 %
  • Storbyreiser -11 %
  • Rundreiser i Asia + 51 %
  • Rundreiser i Australia/New Zeeland +194 %
  • Opplevelsesreiser med Hurtigruten +34 %
  • Cruise i Karibien på samme nivå som 2017

Kilde: Tickets bookingstatistikk – bestillinger januar til september 2018.

 Les mer om rundreiser her.

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *