Reisemålene barna elsker

Barna

Glade barn betyr glade foreldre – også i ferien. Så hvorfor ikke la barna og tenåringene bestemme hvor dere skal reise i sommer? For å hjelpe litt til på veien har vi her samlet årets familiefavoritter. Len deg tilbake i godstolen og la dem ta avgjørelsen da vel!

For deg mellom 0-5 år

Du kan nok ikke lese selv småen, så vi satser på at du får litt hjelp her. Vi skal også være så korte, konsise og tydelige som vi bare kan!

barna

Kreta

Denne øya er nemlig like kul som Daniel Tiger og Prinsesse Sofia TIL SAMMEN! Hvis du syns det er skikkelig gøy å bygge sandslott i vannkanten, gå på tivoli på kvelden og spise ti is i mellom aktivitetene vil du dessuten kose deg skikkelig her. Si til mamma og pappa at du vil til Agia Marina, Platanias eller Agii Apostoli. Her er nemlig strendene langgrunne, hotellene tilpasset småtroll som deg og veien kort til både restauranter og morsomme ting å finne på.

Psst…! Tips dem om hotellet Santa Helena Beach. Du vil nemlig elske hvert sekund her, for du kan leke med Polly og Mino på barneklubben hver eneste dag. Samtidig kan mamma og pappa benytte seg av en deilig kaffebar, gratis yoga fem dager i uken og et kjempestort treningsrom. Alle vinner!

Rhodos

Her ligger Europas største badeland – og de har selvfølgelig et eget område for deg og dine, med et svært piratskip som spruter vann og mange ulike sklier. Morsomt, ikke sant? Hvis dere bor i Faliraki eller Afandou er det kort vei til badelandet – og mange fine hoteller å velge i mellom! Rhodos’ østkyst er også full av fine strender og morsomme ting å finne på for hele familien, så her vil dere stortrives.

Du vil nok helst bo på Apollo Mondo Family hotellet Mythos Beach Resort – vårt aller, aller mest populære familiehotell. Her får dere stor plass i de fine leilighetene, maten er kjempegod og bassengområdet er en drøm! I tillegg serverer Nikos i kafeen verdens beste slush og pannekaker.

Durres Riviera

Du har nok ikke hørt om dette stedet før, men det har kanskje mamma eller pappa. Albania er nemlig ett av våre nyeste reisemål og Durres Riviera er som skapt for små badeløver som deg! Her er strendene like langgrunne som de er brede, strandpromenaden er stappfull av lekeplasser og aktiviteter for barn og koselige kafeer. I tillegg er prisnivået her sommerens aller laveste, som betyr at dere kan kose dere litt ekstra uten at mamma og pappa må svi hull i lommeboken!

Også her finnes det mange hoteller å velge i mellom, men du vil trives best på Fafa Grand Blue Resort. Her er det barneklubb med Polly og Mino, et kjempefint barnebasseng, god mat – og så ligger hotellet RETT ved stranden og den fine promenaden.

For deg mellom 6-12 år

Kule basseng, fine strender, tøffe aktiviteter og mange isboder – tar vi feil? Selv om du også vil stortrives på feriesteder som både Kreta, Rhodos og Durres Riviera, er det et par andre reisemål jeg likevel vil tipse deg om. Jeg tror nemlig du er klar for hakket mer action nå.

barna

Makarskas Riviera 

…og særlig Makarska! Snakk om et drømmested! Her kan du snorkle etter Nemo i det krystallklare vannet, hoppe på trampoliner på kvelden og fly gjennom trærne som Tarzan på en zipline. Dere kan prøve dere på rafting i elvene, sykle langs den fine promenaden (som har haugevis av isboder og morsomme butikker) og ta båtturer ut til mange fine øyer og strender. Herfra er det også kort vei til Split, hvis dere skulle få lyst på litt mer byfølelse!

Av hotell vil du stortrives på Romana Beach Resort, som ligger rett på promenaden i Makarska. Kanskje du klarer å overtale foreldrene dine til å bestille en leilighet med privat basseng? Luksus!

Kos

Det er mange som tror at Kos er «ungdomsøya» – men det stemmer ikke. Det kan du forsikre mamma og pappa om. For mens tenåringene foretrekker Kos by, vil dere kose dere masse på feriesteder som Kardamena, Tigaki og Marmari. Alle stedene har langgrunne og fine strender og fine hoteller som passer for familier. Her finner du også haugevis av ting å finne på – som deilige båtturer til kjempekoselige øyer!

Familiene elsker Kipriotis Maris Suites, som også er ett av våre Mondo Family-resorts. Her er det nemlig store leiligheter, barneklubb og flotte bassengområder. Også Blue Lagoon Resort i Lambi vil innfri alle behovene dine hvis du er en skikkelig badeløve. På dette hotellet ligger nemlig det aller største bassenget på Kos, i tillegg til et badeland, lekeplasser og mange aktiviteter for barn!

Kypros

…og feriestedet Figtree Bay! Her er strendene langgrunne med varm, myk sand og god plass og langs hovedgaten venter mange butikker og koselige spisesteder. I tillegg til å være solsikkert og et mekka for strandløver byr Kypros også på haugevis av aktiviteter. Kos dere på en katamaran-tur til havs, eller på jeep-safari i Troodos-fjellene. Når kvelden nærmer seg må dere få med dere fonteneshowet i sentrum! Stol på meg: Du vil få rekordstore øyne i det vannet begynner å danse i takt med musikk og flammer!

Mange av hotellene i Figtree bay er tilpasset barnefamilier, men Malama Beach Holiday Village og Myro-Androu er storfavorittene.

For deg som er tenåring

Ok. Jeg skjønner det. Det er kanskje ikke like kult å reise med mamma og pappa lengre, og kanskje har du med deg en lillebror eller lillesøster som du også må ta hensyn til. MEN – en familieferie trenger ikke å være kjedelig! Det kan faktisk være skikkelig gøy, og nå som du er litt eldre åpner det også for litt større muligheter.

Hva med å foreslå en kombinasjonsreise? I Hellas kan dere for eksempel dra på øyhopping – snakk om eventyr! Ikke bare er det kult å oppleve mange ulike steder i løpet av en ferie, men selve planleggingen på forhånd er også morsom!  Hvilke øyer skal dere velge og hvor mange? Hva kan man gjøre der og hvor skal dere bo? Det går også an å kombinere to land. Hva med en uke i Hellas først, og så en uke i Albania? Et annet alternativ er å reise langt – og eksotisk. Du kan fortelle foreldrene dine at det er blitt supertrendy å reise til både Bali og Thailand på sommeren (da har dere tross alt lang skoleferie og prisnivået er lavere!).

For det ultimate eventyret vil jeg også anbefale dere å tenke litt annerledes når dere velger hotell. Du er for stor for barneklubber nå, så dropp de store resortene. Velg kule boutiquehotell med instagramvennlig interiør, sjarmerende hoteller som virkelig gir dere følelsen av å være i utlandet eller en kombinasjon av begge.

Kampanje!

Akkurat nå har vi kampanje hvor du får 1 000 kr i rabatt på massevis av reiser med Apollo fra hele landet. Tilbudet gjelder utvalgte reisemål og hoteller, og kun ved bestilling i en av Tickets 18 butikker. Finn din nærmeste Ticket butikk her eller les mer om kampanjen her. Bestill senest 26. mars 2019.

// Innlegget er i samarbeid med Apollo

ticketnoinsta