Reisehysteri etter en rekordvåt og kald vår!

Årets maimåned har ført til et reisehysteri blant oss. Med rekord mye regn og temperaturer som ikke har vært så lave på over ti år, er det stor pågang på bestillinger av sommerreiser. Salget av reiser har de siste ukene økt med hele 50 % sammenlignet med i fjor.

ThinkstockPhotos-76750650 (1)

Rekordvåt og kald vår
En rekordvåt og kald vår har fått frem reiselysten hos oss. Sommeren her hjemme lar vente på seg og vi bestiller reiser til solfylte destinasjoner for å sikre oss sommervarmen. De siste ukene i mai har bestillinger av reiser økt med 50%, sammenlignet med samme periode i fjor. De solfylte destinasjonene Kreta, Split og Bangkok er reisemålene som har hatt størst økning de siste ukene i mai.

Været i midten av mai sies ofte å være avgjørende for hvordan salget av sommerreiser blir. Årets rekordkalde vår i kombinasjon med regnrekord har ført til at det allerede i begynnelsen av mai har vært en stor pågang på kjøp av reiser. Det har ikke vært så kaldt i mai på over ti år, i snitt for hele landet og det har ikke vært så vått siden 1949.

Lei av å vente på sol og sommer
Det er ikke så rart at så mange av oss vil reise bort for å sikre seg sol og varme etter denne våte og kalde våren. Nå er vi lei av å vente på sommeren hjemme og mange tørr ikke ta sjansen på å få sol og varme i sommer uten å reise bort til solfylte destinasjoner i ferien.

Men den som vil reise bort i sommer bør ikke vente for lenge med å bestille, siden reisene blir solgt fort. Reiser tar aldri slutt, men den som venter lenge med å bestille må være noe mer fleksibel i sine valg. Finner du ikke en charterreise du vil ha kan du for eksempel sette sammen din egen reise med fly, hotell og transport. Det kan gi flere valgmuligheter og kan til og med bli rimeligere i høysesongen dersom du er sent ute.

Vil du sikre deg sol og sommer?
Bestill reisen til sommervarmen her.

ticketnoinsta