Reiseguide til Zürich

Zürich er den største byen i Sveits med rundt 375000 innbyggere. Byen er det kulturelle og finansielle midtpunktet i Sveits og her finner du noen av landets fremste attraksjoner som blant annet Nasjonalmusèet, Operahuset og Sveits største kirke. Zürich er vakkert både om sommeren og vinteren. Like ved byen finner du verdensberømte vintersportsteder som St. Moritz og Davos.

Hoteller

Det finnes mange hoteller å velge mellom i Zürich. Her er det noe for enhver smak og lommebok. Dette er våre favoritthotell i storbyen. 

Krone Unterstrass – Moderne firestjerners hotell med sentral beliggenhet. Hotellet har lyse og moderne rom og tilbyr fasiliteter som bar og restaurant. Her bor du kun en spasertur fra Zürichs berømte handle-og promenadestrøk. 

Hotel UTO KULM – Populært firestjerners hotell med god beliggenhet i byen. Her bor du nær blant annet Museum Rietberg, Enge kirke og Ütliberg utsiktstårn. På hotellet har du fasiliteter som restaurant, terrasse og en hyggelig hage.

Widder Hotel – Fantastisk femstjerners hotell. Hotellet byr på et stort utvalg fasiliteter som døgnåpent treningssenter, 3 restauranter, bar/lounge, terrasse og hage med flott utsikt. Hotellet ligger i hjertet av Zürich, bare en kort spasertur fra Bahnhofstrasse og Kunsthaus Zürich.

Belvoir Swiss Quality Hotel – Dette firestjerners hotellet ligger i Rüschlikon nær innsjøen i Zürich. Hotellet har fasiliteter som bar, restaurant og basseng. Her har du kort vei til innsjøen og samtidig er du kun 11 km fra Zürich sentrum med alle byens attraksjoner.

Spisesteder

Det er et stort utvalg av gode spisesteder i Zürich. Her finner du noe for enhver smak. Nedenfor ser du våre beste tips.

Frokost/ lunsj:

Babu’s Bakery & Coffeehouse – Et perfekt sted for frokost, brunsj og lunsj. Her finner du et godt utvalg på menyen med alt fra bakevarer, pannekaker, salater og brunsjtallerkner.

Restaurant Zunfthaus zur Waag – Restaurant med hyggelig atmosfære og god service. Her finner du sveitsiske og franske retter på menyen.

Pizzeria Azzurro – Har du lyst på italiensk til lunsj? Dette er en populær pizzarestaurant som blant annet har blitt kåret til byens beste av en av de lokale avisene.

Middag:

Rheinfelder Bierhalle – Om du vil prøve lokal mat bør du besøke restauranten Rheinfelder Bierhalle. På menyen finner du sveitsisk mat og billig øl.

Zeughauskeller – Dette er også en sveitsisk restaurant, men litt mer formell. Restauranten ligger i en bygning fra 1400-tallet og har servert tradisjonell sveitsisk mat i 85 år.

Sein – Dette er en populær restaurant kjent for sin kreative meny. Restauranten ligger like ved togstasjonen. Her finnes det også et godt utvalg om du er vegeterianer.

Utforsk byen

Zürich har mye å by på året rundt! Byen er kjent for sitt rike kulturliv med teater, opera og museum. Her finner du også alt fra Romerske ruiner til moderne bygninger. Bad i den vakre Zürichsjøen om sommeren eller besøk byen for en skiferie på vinteren. Her er våre beste tips til hva du bør oppleve når du besøker storbyen.

Det sveitsiske nasjonalmuseet

På nasjonalmuseet kan du se landets største kulturelle samling. Her får du historien fra middelalderen og til i dag. Museet ligger i en imponerende bygning med flere tårn. Rundt er det en flott park.

Zurich kunstmuseum

Dette er det største kunstgalleriet i landet. Her finner du verk fra 1400-tallet og frem til i dag. Blant kunsterne som utstilles her er Munch, Monet, Rodin og Picasso. De har også kunstutstilling for barn.

Grossmünster

Besøk byens mest populære kirke. Grossmünster er også landets største kirke og er grunnlagt av Karl den Store. Kirken stod ferdig på 1300-tallet. Ta trappene opp i kirketårnet for en flott utsikt.

Fraumünster

Besøk Fraumünster som er byens eldste kirke. Den har røtter tilbake til 853. Dette er en gotisk kirke med flotte steinglassvinduer av den berømte kunstneren Marc Chagall.

Scauspielhaus

Få med deg en teaterforestilling når du besøker byen. Scauspielhaus regnes som et av de viktigste teatrene i Europa. Det flotte bygget er fra 1892 og har mye historie.

Niederdorf

Dette er et hyggelig område øst for gamlebyen. Her finner du massevis av koselige kafeer, barer og et myldrende folkeliv. Det er også i dette området du finner både kunstgalleriet og middelalderkirken Grossmünster.

Altstadt

Altstadt er kjent som en av de mest sjarmerende områdene. Her finner du smale middelaldergater som har blitt gjenoppbygd. I dag er området fullt av trendy butikker, restauranter og boutiquehoteller.

Zürichsjøen

Dette er byens vakre innsjø. Besøk en av strendene på en varm sommerdag eller bli med på en båttur på innsjøen og opplev byen fra vannet.

Utflukter

Zurich Zoo

Om du reiser med barn er det garantert populært med en utflukt til Zürichs dyrehage. Denne er en av Europas beste fordi dyrene lever i et så naturlig miljø som mulig. Dyreparken er åpen hver dag.

St. Moritz og Davos

Kombiner byferie i Zürich med skisport ved å besøke et av de nærliggende skiområdene. Like ved byen finner du verdensberømte vintersportsteder som St. Moritz og Davos.

Planlegger du en reise til Zürich? Vi hjelper deg med fly, hotell, leiebil eller andre aktiviteter. Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her.

Husk å følge landets restriksjoner for covid-19. Enkelte parker og attraksjoner kan ha restriksjoner eller være stengt pågå dette. 

 

ticketnoinsta