Reiseguide til St. Petersburg

Har du lyst å oppleve den flotte storbyen St. Petersburg? Byen er kjent for å være russlands kulturhovedstad med fantastiske kirker med løkkupler og hundrevis av broer over idylliske kanaler. St. Petersburg er den byen i Russland som er mest preget av vestlige kulturer, samtidig som den har en dramatisk historie. Nedenfor er våre beste tips til storbyen.

Hoteller

Det finnes en mengde hoteller i alle prisklasser, og som matcher alle behov. Dette er våre favoritthotell i St. Petersburg

Indigo St. Petersburg Tchaikovskogo Hotel – Flott firestjerners hotell sentralt i byen. Her bor du nær blant annet sommerhagen og palasset Tavrichesky. På hotellet har du fasiliteter som basseng, restautant og to barer. Fra toppen av hotellet hvor restauranten ligger har du en fantastisk utsikt over byen.

Alexander House Boutique – Dette firestjerners hotellet har en hjemmekoselig vibe med unikt innredede rom og en sjarmerende hage. Her bor du i St. Petersburgs historiske sentrum med gangavstand til Mariinskij-teatret og Isak- og Nikolas-katedralene.

Hotel Ambassador  – Dette firestjerners hotellet har fin beliggenhet i det historiske sentrum av St. Petersburg. Her bor du nær attraksjoner som St. Nicholas Naval Cathedral, Na Fontanke Molodezhny Theatre og Mariinsky Palace. Hotellet er en blanding av 1800-talls-arkitektur med moderne fasiliteter som restaurant, basseng, treningsstudio og spa.

Radisson Blu Sonya Hotel – Firestjerners designerhotell midt i sentrum av byen. Hotellet har en flott fasade og praktfull innredning, alt inspirert av den berømte russiske forfatteren Fjodor Dostojevskij. På hotellet finner du restauranten Metamorfos med russiske og europeiske retter på menyen. 

Spisesteder

Det finnes et bredt utvalg kafeer og restauranter i St. Petersburg. Det er mange internasjonale restauranter så her er det noe for enhver smak.

 

Frokost/lunsj:

Zabyli Sakhar – Besøk kafeen Zabyli Sakhar med innbydene og lyst interiør. På menyen finner du en rekke deilige frokoster, friske salater og supper.

Public Cafe – En koselig kafé med fin utsikt. Her er det en stor frokost- og lunsjmeny med både europeiske, amerikanske og russiske retter.

Esh Fresh – Er du veganer eller på utkikk etter et sunt og fresht sted bør du ta turen til Esh Fresh. I moderne lokaler serverer de et godt utvalg smoothies og bowls.

Middag:

Terrassa – Nyt en bedre middag med fantastisk utsikt. Fra restauranten har du panoramautsikt mot blant annet Kazan katedralen. På menyen er det europeiske retter.

Art-Caviar – Dette er en fantastisk russisk sjømatsrestaurant. Hva er vel en tur til St. Petersburg uten det? Ta turen hit og smak på ekte kaviar. 

Dom Restaurant – En populær restaurant som serverer både russiske og europeiske retter. Et flott lokale med hvite duker, god service og fantastisk mat.

Utforsk byen

Dette er en storby med mye å by på! Opplev de mange imponerende byggene med unik arkitektur, historie og kultur. Her er våre tips til hva du bør oppleve når du besøker byen.

Eremitasjen

Dette er et stort museum som strekker seg over seks bygninger med over 3 millioner utstillingsjenstander. Den første delen av eremitasjen kom til i tidsrommet 1764-1767, mens den nyere delen ble bygget i perioden 1839-1852. Bli med på en guidet tur og lær om historien.

Vinterpalasset

Vinterpalasset er en del av Eremitasjen. Vinterpalasset huset tidligere keiseren i landet, men har vært et museum fra 1922. Bygget har gjennom tiden blitt stormet av ulike grupperinger om har forsøkt å felle den sittende makt.

Marinsky palasset

Dette imponerende palasset var den siste nyklassisistiske keiserboligen som ble bygget i St. Petersburg. Det ble bygget mellom 1839 og 1844, og tegnet av arkitekten Andrei Stackenschneider. I dag kan du besøke palasset eller bli med på en guidet tur.

Isakskatedralen 

Dette er en av byens viktigste landemerker. Katedralen er verdens største russisk-ortodokse kirke og ble reist som nasjonalmonument etter kampene mot Napoleon. Bygget stod ferdig i 1858 og har vært et museum siden sovjettiden.

Oppstandelseskirken

Dette er en av de vakreste ortodokse kirkene i Russland. Den er bygget i barokk og nyklassisistisk stil med mer enn 7500 kvadratmeter mosaikk. Om du vil se kirken fra innsiden bør du være ute tidlig da dette er en populær attraksjon.

Kazan katedralen

Et av de flotteste arkitektoniske og historiske landemerkene i St. Petersburg. Katedralen ble bygd på 1800-tallet og ble inspirert av Peterskirken i Roma. Katedralen er pyntet med en halvsirkelformet kolonnade med 96 søyler og med en stor fontene i midten. Inne er veggene dekket med kunstskatter.

Peter & Paul festningen

Peter & Paul festningen er et dominerende syn ved Nevas bredder. Festningen fungerer som militærstasjon og fengsel for innsatte som er dømt for politiske forbrytelser. Her ligger også Peter & Paul katedralen som gir festningen det berømte spiret.

Opera og ballett

Opplev en forestilling når du besøker St. Petersburg. De mest kjente teaterscenene er Mariinsky og Mikhailovsky. Husk at du må bestille billetter i god tid gjennom de offisielle sidene.

Utflukter

Opplev byen med båt

Ta en tur på båtsightseeing. Dette er en flott måte å se byens fasader og mange flotte bygg. Turene går fra bryggene rundt hovedgaten Nevsky Prospekt. Du kan leie en mindre båt hvor du kan velge rute og lengde på turen, eller du kan ta en større båt. Disse går hver time og det er servering ombord.

Peterhof palasset

Et lite stykke utenfor St. Petersburg finner du det fantastiske Peterhof palasset, som er på listen over verdensarv. Palasset er omringet av imponerende hager som du også bør oppleve om du tar turen hit. Du kan ta hurtigbåt fra Eremitasjen, buss eller taxi for å komme deg hit.

Planlegger du en reise til St. Petersburg? Vi hjelper deg med fly, hotell, leiebil eller andre aktiviteter. Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her.

Husk å følge landets restriksjoner for covid-19. Enkelte parker og attraksjoner kan ha restriksjoner eller være stengt pågå dette. 

ticketnoinsta