Reiseguide til spennende Peru

Drømmer du om å oppleve verdensarven Machu Picchu? Spennende Peru byr ikke bare på en mengde nasjonalskatter, men også en rik kultur og natur som du aldri har sett maken til! Se alt fra Sør-Amerikas høyeste sanddyner til tropisk regnskog og regnbuefargede fjell. Besøk sjarmerende småbyer langs fjellsidene, og nyt den urbane følelsen i Lima. Les mer om hva du burde se og oppleve i vår reiseguide til Peru! 

Lima

Lima er Perus hovedstad og er en moderne og kuntnerisk storby med en fantastisk kystlinje, og et utmerket startpunkt på en reise til Peru. Lima har mange spennende gater og vandre i, som det kusteriske område Barcando. Byen passer også ypperli for å leie sykler da det er fine fortau og enkelt og komme seg rundt. Om været er bra ta turen ned til bystranden og nyt noen timer i solen. Prøv også landets nasjonalrett salaten “Chevice”. 

Parcas

Kun 3 timer med buss fra Lima finner du et rolig kystsamfunn kalt Parcas. Se for deg hyggelige små gater der pelikaner vandrer gatelangs, fiskebåter dupper langs strandpromenaden og sandynene ruver i bakgrunne av landskapet. Utenfor kysten finner du øygruppen Ballestas, som også huser noen av verdens største mangfold av dyreliv, også kjent fra dokumentaren “Our Planet”. Ta en båttur ut til Ballestas øyene og opplev Perus svar på Galapagos, disse øyene er hjemmet til en rekke dyre- og fuglearter som  delfiner, pinguiner, sjøløver, pelikaner, røde krabber og mange andre arter. 

Huacachina sanddynene

Huacachina sandynene er en kjent turistattekajson lokalisert 30 minutter fra Parcas. Dette er Sør-Amerikas høyeste sanddyner og de omringer en grønn oase med duvende palmetrær som er et unikt fenomen. Bruk en dag ved sandynene til å ta inn naturen og prøv diverse aktiviteter som sandboarding eller aking. Ha en overnatting på et av hotellene i oasen for så å se solnedgangen på toppen av en sandyne dagen etter. Det er et spektaklært syn.  

Arequipa

På en rundreise i Peru kan en tur innom Arequipa passe fint inn på veien fra Lima til Matchu Pitchu. Byen er omringet av vaulkaner og er den nest største byen i Peru! I tillegg ligger den 2 400 m.o.h som kan være en fin mulighet å akklimatisere seg høyden, før man entrer Cusco på 3 200 m.o.h. Arequipa er svært pittoresk by med kolonibygninger i alle farger, og er liten nok til å utforske til fotts. Se det utrolig vakre klosteret Santa Catalina med dets vakre blå vegger dekket i blomster, det vakre arkitetoniske kjøpesentret Claustros de La Compañía. Besøk alpacca farmer og gå på oppdagelsesferd i byens lokale marked Mercado san Camilo. 

Cusco

Cusco er stoppestedet for alle som ønsker å se Machu Picchu eller gå Inca Trail. Det er anbefalt og bli i Cusco et par dager før du legger ut på Inca Trail eller besøker Machu Picchu for ikke å bli høydesyk. Så ta høyde for dette i reiseplanen din. Heldigvis er Cusco en svært hyggelig borsteinsbelagt by med mye å finne på, og har en rik historie som Incaenes hovedstad.  Besøk katedraler, kjøp fantastiske hjemmestrikkede alpacca gensere, som du ser alle går rundt med og besøk noen av landets beste restauranter som befinner seg i nettopp Cusco! 

Ta også en dagstur til Urubambadalen, for å oppleve et av landets underverker. Urubambadalen var Incaenes hellige dal og er fylt av spennende ruiner, fantastiske utsikpunkt og saltdammer. Cusco har også et svært livlig uteliv for de som er interessert i det med alt fra store nattklubber til hyggelige barer der du kan nyte en Pisco Sour. 

Inca Trail

Den kjente turen Inca Trail er noe alle burde oppleve. Denne turen gikk Incaene, som levde i årenene 1100 – 1532, for å komme seg til feriebyen Machu Picchu. Incabyen er en av de best bevarte som står til dagens dato,  og er på listen til UNESCOS verdensarv.   

Incastien tar normalt 4-5 dager å gå, og på veien får man oppleve fantastisk vakker natur, byggverk fra Incaenes storhetstid, samtidig som man lærer om den peruianske kulturen og får servert fantastisk lokal mat. En klasisk tur langs Inkastien må bestilles lang tid i forveie,  i og med at det er lange ventelister og restirkusjoner på hvor mange turister som får ta turen hver dag for å best bevare naturen. I tillegg må alle ha med seg en lokal guide med ansatte til å lage mat og bære teltene for ett visst antall turister. Alt av mat er inkludert og man vil sove i telt underveis. Portørene som bærer teltene, setter de opp, lager mat og passer på tingene dine. Og de må betales utenfor hva selve turen koster, det samme gjelder for den lokale guiden. 

På veien vil dere passere små landsbyer, en rekke llamaer og alpaccaer. Et av høydepunktene er det utrolige fjellpasset kalt “Dead Womans Pass”, en fjellkjeden som ligner en liggende kvinne. Her beveger man seg opp på hele 4.215 meter over havet og er det høyeste punktet på turen. Turen går gjennom forskjellige naturtyper som skoger av polylepis-trær, dramatiske fjellkjeder, innsjøer og eldgamle ruiner. Turen passer for alle som er vandt til å gå turer og er i ok form. Guiden passer på at alle får en god opplevelse og vil ta høyde for at det er ulik fysisk form innad i gruppen. 

Machu Picchu

Den siste dagen på Inka Trail vil man starte midt på natten og nå “Solporten” til soloppgang og oppleve en utrolig utsikt over hele Matchu Pitchu. Dere vil da oppleve parken på et helt unikt tidspunkt før de første togene med turister, som har valgt å besøke Machu Piccu på et dagsbesøk ankommer. Matchu Pitchu kan også nås fra den lille byen Agues Caliente for de som ikke ønsker å begi seg ut på den 4 dagers lange gåturen. 

Bruk dagen på å utforske den “glemte” Incabyen med din lokale guide som vil vise deg rundt og fortelle deg om byens struktur. Det er også mulig å kjøpte billetter til Huayna Picchu, en høyde midt i Matchu Piccu som vil gi deg en enestående utsikt.  

Kom deg tilbake til Cusco ved å ta bussen ned til Agues Caliente og derifra tog i 1,5 timer og før en kort busstur ned til Cusco igjen. 

Montaña de Siete Colores

Regnbufjellet også kaldt Vinicunca eller Montaña de Siete Colores er et kjent fjell i Peru med en høyde på 5.200 m.o.h. Fjellet består av et dusin forskjellige sterke farger og er ulikt noe annet du har sett før. Fargene er metaller og kan sees når snøen smelter på fjellet. Fjellet kan nås fra Cusco og turen opp tar rundt 3 timer. Om denne turen virker for lang, kan du besøke Vinicuca sin lillebor, fjellet Palccoyo som tar 1, 5 timer opp. Turen kan være tøff og krever at man er i god form i og med at høydesyke og pustvansker kan oppstå etter at man passerer 4.000 meter. Men om man har muligheten vil denne turen være en helt utrolig opplevelse. 

Amazonas

Peru grenser til blant annet til Brazil, og en stor del av Amazonas ligger på den periuianske siden. Det finnes en mengde alternativer for å bo ett par dager i en jungel bungalow, omgitt av tykke Amazonas.

Fra Cusco er en mulighet å ta bussen til Puerto Maldanado og deretter ta en båt langs eleven ut i regnskogen på en av campene som holder til der.  Campene er i forskjellige standarer, men det finnes ingen store lukushoteller. Guidene vil ta deg med på forskjellige turer ut i jungelen for å oppleve og se forskjellige ting til fotts eller via båt. Opplev en øy befolket av ville aper, se krokodiller i elven og utrolige fugler, zipline i tretoppene, og for den eventyrlystne bli med nattvandring for å se jungelens krypdyr. 

En annen mulighet er å fly ut til den avsideliggendes småbyen Iquitos som ligger nord i landet og ikke kan nås på noen annen måte da byen ikke er tilkoblet noen veier. Her bor du i tykkeste jungelen, og alle turistene fraktes via båt langs Amazonaselven ut til bungalowene i jungelen. Her er det et rikt dyreliv som du vil se på vandringsturer i jungelen. Lokale guider vil ta dere med på et besøk ape-øyen, der aper som har blitt tatt til fange av mennesker som kjeledyr eller solgt til diverse sirkus og dyreparker blir pleiet og hjulpet tilbake til det fri. Besøk en lokal stamme som bor i jungelen og se eksotiske dyr på en safri langs Amazonaselven som for eksempel rosa delfiner, pappegøyer, tukaner og dovendyr!

Insjøen Titicaca

Titicaca er verdens høystliggende insjøer og en av Perus største turistatrkasjon. Ta den sceniske turen med tog fra Cusco, på veien vil du se Perus storslagne fjellandskap. I tillegg til å besøke den vakre insjøen kan du se de små gyldne, flytende øyer som dupper i innsjøen og er befolket av Uros-folket. De som ønsker kan dra på en eksursjon over til øyene og lær om måten Uros-folket lever. 

Drømmer du om en tur til Peru? Vi hjelper deg gjerne og planlegge din drømmereise! Bestill fly her, ring 21 49 39 00 eller besøk din Ticketbutikk for hjelp til å sette sammen reisen.  

ticketnoinsta